torsdag 20 augusti 2009

Sommartid = väntetid

Sommartid
På mitt jobb jobbar vi en timme kortare varje dag under perioden 15 maj till 31 augusti. Med tanke på drygt tre veckors semester och enstaka helgdagar har jag räknat ut (ja, jag vet att jag har diskalkyli ;-)) att jag har haft 36 timmar mera fritid under den tiden. Helt okay, då jag inte har några sysselsättningsproblem alls.

Väntetid
På en höft har jag också gjort den föga roliga kalkylen att cirka hälften av dessa 36 fritidstimmar - alltså 18 - har gått åt att vänta på olika bussar.

Mörby Centrum
Idag var 73:an endast 15 minuter försenad, vilket måste betraktas som ett fall framåt. T-banan gick i tid (även om den också haft sina "hickups). Väl framme vid Mörby Centrum stod där redan hundratals resenärer och väntade... på någon av de 20 busslinjerna som stannar där. Inte en taxibil i sikte såklart.

Den gamla hederliga Roslagsbanan
Orkade inte ens vänta längre, utan tog T-banan tillbaka åt samma håll som jag precis kommit ifrån, steg av i Danderyd, gick en kilometer till tågstationen där den gamla hederliga Roslagsbanan var redo för avfärd mot Österåker.

Dagens höjdpunkter
Dagens höjdpunkter ser ni på bilderna. Då våra Nespresso kapslar på jobbet håller på att ta slut (äntligen en bra ursäkt för våra besök på East) tog vi oss in till Stureplan och åt våra Tempura Rolls där. Besöket i Nespresso butiken resulterade i "konstverket" ovan. Skitsnyggt, eller hur!!!

11 kommentarer:

anne sa...

Nix, de vet inte att jag bloggar, och historien är så pass omskriven att endast essencen kvarstår...

Jo du, även om invagination oftast drabbar småbarn, så kan det hända att vuxna får det. Jag har sett tarmslyngor som opereats bort pga detta....Å andra sidan har jag skrivit av både divertikuliten och invaginationen, men har inget bättre förslag för stunden. Peritonit lär orsaka stenhård buk och min är allt annat....;)

Bättre är det ändå.:)

Olga T sa...

Tid som går åt för att vänta på bussen har jag väldigt svårt för. Det sägs att man ska använda den tiden för att koppla av, reflektera och "gilla läget". Det har jag svårt för.

Lissen sa...

Inte lätt att var en 08! Detta pendlande måste kännas ovisst. Vart kommer Beate att hamna?????
Tur att ni "får" så suveräna luncher!

Jess sa...

!8 av 36 timmar på att vänta på bussar! Jag gillar Stockholm, en helt fantastiskt stad, men dessa väntetider. Fast jag antar att man vänjer sig, eller?
Hade aldrig gissat att bilderna var nespresso, trodde ev att de var konstverk. På tal om konstverk, visar du dina någonstans?
Sushi, eller hur? Mmmm det var ett tag sedan. Får nog skicka i väg maken och handla! =)

Jess sa...

Måste nog förtydliga mig med frågan för jag har ju sett dina verk, men ställer du ut?

Kotteby sa...

Det här med bästisar får förbli en gåta. =)

Tanten sa...

Det är svårt att riktigt hitta den där lugna inställningen till den sortens väntan som de rekommenderar att man ska. Rastlös och halvilsk blir man i stället.

Nina Xi Fotoblogg sa...

Tack för din kommentar på min blogg, känns så skönt att jag har nån som kan "vägleda" mig lite i "bloggdjungeln"! Jättebra att veta det där med söndagarna! Tack oxå för din länk, ska absolut lägga till honom i min lista. Kul att du tycker att jag kan hålla i en fotoutmaning (blev jätteglad)... Ska fundera på det... Några bra förslag?
Kram Nina
Ps. Snygg bild på "konstverket"!

Nina Xi Fotoblogg sa...

Just det ja, jag har lagt till din blogg på bloglovin, så jag inte missar nåt av dina inlägg...

Ulrica sa...

Aha, det var nespressoburkar ni format så snyggt. Gillar lunchen föreslog genast sushi till middag men blev nedröstad:( Nu enades vi om thai istället :)

Ja, denna väntan. Det är därför det blir en Iphone till hösten så att jag ska kunna surfa lättare (bland annat) och vara lite effektiv när jag väntar. (Eller bara ha jävligt kul :))

Lissen sa...

Nu hoppas jag verkligen att du inte sitter i någon kö!!!!!
Hoppas hellere att du sitter vid en god middag! Kanske njuter av en Corona eller kanske det är dags för en Irish!
Ha en skön helg!