lördag 1 augusti 2009

Fototema: Sten


Bra att det är vardag igen! Okay, det är lördag, men det betyder fototema och just fototävlingarna har jag saknat under semestern. Kunde ju inte ladda upp några bilder då jag glömt sladden...
Dagens fototema är alltså "Sten" och då tänkte jag lägga upp ett "Stekt ägg" som min man kallar denna egenhändigt tillverkade skapelse.

Stekt ägg
Som ni ser har jag fyllt en tulpanvas med bland annat dekorationsstenar, blåa metallspån och en vit sten i mitten. Stenen hittade jag under fjolårets semester i Jurmala, Lettland. Många stora blomkrukor där hade fyllts med dessa vita stenar och då tog jag hem några stycken som "permanent lån". Det är nog bara maken som ser ett stekt ägg i vasen;-) Själv ser jag en blomma. Vad ser ni?

13 kommentarer:

anne sa...

Helt klart ett fågelbo!

Sv. Tack för att du tror att jag skulle ha förmåga och material att skriva mer än en blogg. Men efter att ha läst en av våra gemensamma bloggarfavoriters blok, så tycker jag inte att bloggformatet gör sig i bokform. Jag inbillar mig att bla den förväntan man har när man klickar in sig på en favoritblogg för att se om där finns nya inlägg, försvinner. Likaså försvinner dialogen som finns mellan bloggaren och läsaren och alla de andra läsarna.

Men...Att skriva en bok (eller flera) ligger väldigt högt på min lista över saker att göra innan jag dör (bucket list, lär väl vara vad de kallas om jag inte misstar mig).

Amanda sa...

Jag säger som Anne. Det första jag tänkte på var ett fågelbo, med ett ovanligt ägg. Stekt ägg, nja ... ligger inte gulan i mitten då?.
/Amanda

Cecilia Artista sa...

Jag ser en vacker vit sten men visst tycker jag också att arrangemanget liknar ett fågelbo!

anemonen sa...

En mycket fin skapelse du har gjort där. Visst är det roligt att skapa av stenar. Jag brukar göra små spöken av små stenar till halloween. Tomtar är också kul att tillverka av stenar. Tänk vad mycket man kan göra av stenar.

Olga T sa...

Fågelbo! Snyggt skapat.

ormbunke sa...

Jättefint! Fina kontraster med olika material. Stenen blev pricken över i:et. Möjligen ett helt ägg i ett fågelbo. Anita

Malin B sa...

Hade det varit min hade det vita i mitten varit ett ljus! =)
Såg snygga stenar i en butik i dag som var ljust ljus förresten.
Kruxet med att köpa extra fina ljus är att jag inte vill tända dem så fina arrangemang som det du fixat med vanliga, hederliga värmeljus är bäst. ;)

Mrs Bettan sa...

Jag ser faktiskt rymden i ditt konstverk. Dessutom älskar jag bara din krullspån det är som små planeter.
Härligt att ha er hemma igen efter en väldigt trevlig semester för er del.
Kram MrsBettan

Artlover sa...

Den där utmaningen har jag visst missat Du får stå ut med diverse gay-bilder från Lördagens prideparad hos mig istället:-) Jag tänkte på också på ett fågelbo när jag såg din bild.
Hade gött:-)

Jess sa...

Nu ser jag att jag inte var ensam om min tanke, fågelbo!

Avsändare Margareta på Bildgatan sa...

Jag kan både hålla med maken och de föregående kommentarerna. Ett mer vidbränt stekt ägg i ytterkanterna och fågelboet.

Det där med att glömma sladden, läs här - http://margaretag.wordpress.com/2009/07/12/snacka-om-beroende/ på min andra blogg

Här kan du snacka om en som är mer eller mindre galen =).

Trots att jag inte är den största och mest uppkopplade bloggare, inte ens en gång om dagen men utan mitt Internet ...

Hoppas att semestern varit bra och att ni fått njuta av vackert väder.

/Avsändare Margareta på Bildgatan

Lissen sa...

Hugget som stucket, ägg eller fågelbo! Men sten.... nja!!!
Du är kul du Beate

Ps Härligt att skapa Ds

Helgen i Focus sa...

nja, jag lutar nog åt blomhållet. Det är så vackert att dekorera med sten. Jag brukar ha dom i vatten för att få fram färgen. Men där ajg for nu är det så mycket kalk så det blir rist istället.