tisdag 30 december 2008

"Salt" for "Sale" -kanske

Har lärt mig något nytt idag - en ganska så konst(ig) sak: Salt som vi alla använder dagligen för att piffa upp maten med är egentligen inte - salt.
De flesta bordssalter och även vissa havs ditton har nämligen blekts för att de ska vara vita samt viktiga mineraler -typ natrium - har tagits bort. Aha, då vet man det.

Alternativ
Visst finns det utmärkta alternativ som till exempel kristallsalt från Himalaja - som är korallfärgat och salt från Västindien som är rosa. Just det: Kännetecken för obearbetade havssalter är att deras färg är grå eller rosa. Då vet man det.
Googlade lite och insåg snabbt att det är bara att ta fram kortet och beställa via nätet. De kostar ungefär 6-7 gånger så mycket som våra vanliga Jozo eller Falk salter. Då vet man det också.

"Sale"
Såg dessa skyltdockor i den danska underklädesbutiken Change i Täby Centrum idag. Tyckte de passade ganska bra till de nyvunna kunskaperna om salt, ha, ha...


PS. Tillbakablick på året som gått?! Nyårslöften som aldrig hålls?! Vet inte riktigt, men jag ska fundera till morgondagens inlägg om jag ska "blotta" mina tanker, ha ha. DS

2 kommentarer:

Mrs Bettan sa...

Jag har också läst lite om salt, hör här: Natriumklorid är det vanligaste saltet att använda vid matlagning. Det förekommer vidare rikligt i naturen; natriumklorid utvinns ur saltgruvor eller genom evaporering (avdunstning) av havsvatten.
Sen kan jag tala om att hr P och jag badade i i Israel, döda havet, vi flöt som en kork, helhäftigt.
Kram MrsBettan

Anonym sa...

Undrar om man kan köpa de där kalsongerna? Gott Nytt År till dig.