söndag 28 december 2008

Konsten att arkivera

Ja, ja det finns ju olika sätt att arkivera papper, kort, recept, kontoutdrag med mera. I vårt hushåll går meningarna isär om vilken metod som är bäst.

Högar
Mannen i huset svär på att högar är det enda sättet att hitta saker direkt även om de arkiverades för sisådär 20 år sedan. Högarna ska helst staplas på köksbordet med omnejd.

Pärmar och album
Själv är jag mera benägen att plocka in allt i pärmar, album, tidningssamlare eller dyligt. Snyggt, effektivt och lätt att gömma oordningen som ändå råder. Dessutom har jag som motto att slänga allt efter två år - undantag foton såklart.

"Life in a Northern town"
Vi har hållit på med skapandet av "min egen bok" i några veckor nu. Vi har letat i våra olika arkiv efter relevant information och foton till boken. Vi har suttit på var sin ände av vardagsrumsgolvet och plöjt tålamodigt genom hur många album och högar som helst. Stela lemmar och dammoln till trots hittade vi allt vi ville använda. Till nästa sökning, och nästa...

Och vinnaren av konsten att arkivera är...
... högar - tyvärr!!!Jag hatar att medge det men "högkonsten" vann överlägset, mest på grund av att min man har en förmåga att borra ögonen i utvald hög, lyfta 30 cm papper och hitta exakt det han är ute efter. Suck. Har stått ut med högarna i snart 30 år, ska väl göra det i 30 år till, mmmmhhhhhh.

Uppladdning
Har krypit till kors, bränt en DVD och skickat den till Tomas på GDEB. Han gråter nog imorgon... om han går till jobbet. Det är hur lätt som helst att komponera sin egen bok på hans hemsida. Det är bara som så att den här "författaren" har sina begränsningar. Dessutom är civilingenjören Håkan på semester i Madrid. Han klarade uppladdningen galant... såklart.
Lyckades däremot lägga upp boken på min egen hemsida, konstigt va!? Kolla här och klicka på "Life in a Northern town" längst ner till vänster. Vad tycks?!

1 kommentar:

Mrs Bettan sa...

Duktig tjej som skrivit färdigt boken. Har som hastigast varit inne och bläddrat igenom den. Den ser jättefin ut, t.o.m. Mr R har fått vara med på ett kort.
Det det med att lägga allt på högar påminner mej om en bekant som nu är över 70 och fortfarande har allt i högar på köksbordet. De har knappt någon plats att äta numera. Hi, hi.
Kram MrsBettan