fredag 12 december 2008

Glöggprovning

Efter en mycket tveksam början på dagen med bland annat en andra plus tredje dusch i bussen (takfönstret i bussen pallade inte för regnet och valde att duscha mig två gånger när den svängde) blev eftermiddagen en storsuccé.

Det finns fem "Blossor"
Arbetskompisarna Helena och Inger C. tog ett mycket bra och oväntat (?!) initiativ idag: de bjöd några (noga utvalda) kollegor till Lucia-fest med The Ronettes som bakgrundsmusik (mums) ... typ knytkalas, som jag inte bidrog till då jag inget visste innan. Usch vilken snyltare jag är, ha, ha!!
Jag lärde mig i alla fall att Blossa säljer 5-pack (inte sexpack förrän 2009) glögg med följande smaker:
- Pomerans
- Vinteräpple
- Hjortron & Armagnac
- Lingon & blåbär
- Havtorn & Kanel

Testade inte alla (borde ha gjort det) men äpplen- och hjortronvarianterna var helt suveräna. Det bjöds också på mjukostar, pepparkakor och hembakade saffransbullar. 1 000 tack tjejer + killen!!! Kille nummer 2 snyltade... precis som jag. Ooooops.

Apoteksflaskor
Även avdelningschefen var en av det noga utvalda och han var inne på samma linje som jag: flaskorna är ju så himla snygga (kolla bilden), skulle man inte kunna använda dom som apoteksflaskor!? Visst, men hur får man bort "det skrivna ordet" på dem? Föreslog Svinto (fungerar utmärkt på mina datordelar). Men vi insåg snabbt att glaset då skulle bli matt. Så vi får nog leva med apoteksflaskor med tryck på.

PS. Luciafesterna för småbarn hålls uppenbarligen på eftermiddagar. Inga småföräldrar så långt ögat kunde nå på mitt jobb efter klock 14:00. Fortfarande 13 sidor kvar av min egen bok. DS

1 kommentar:

Mrs Bettan sa...

Jag har också köpt dessa glöggflaskor som passar oss alldeles utmärkt eftersom en flaska blir precis två glöggkoppar hemma hos oss. Har bara smakat nr 03 så 04 kommer på söndag.
Kram MrsBettan