måndag 15 december 2008

Lite bakkonst som inspirerar

Att jag är lite konstnärligt lagd vet ni ju vid det här laget. Måste medge att jag till och med lägger upp maten på tallriken på ett artistiskt sätt. Man förlåter en mindre lyckad måltid liksom lättare om den ser tilltalande ut eller hur?! Man kanske håller inne med kritiken och låtsas att det smakade jättegott. Det var maten det.

Bakverk
När vi kommer till bakverk, tårtor och andra kondisbitar har jag inte ärvt min mammas förmåga att trolla fram sötsaker som var små konstverk. Som tur är finns det - förutom M-J på Konst & Kakor - två bakkonstnärer i Hässelby som verkligen behärskar bakkonsten till fullo. Kolla här och här och njut! Är ingen "sötis" men jag njuter för fullt av deras bloggar med bilder som får mig att nostalgiskt blicka tillbaka när jag var liten (vilket var ett bra tag sedan i och för sig) och känna doften av nybakade godsaker. Jag formligen känner aromerna som jag hoppas ni också upplever när ni tittar på bilderna!
Bilder
Hade egentligen tänkt att dela med mig till er av min kollegas Anders julbilder från Örebro. Ooooops, de är kvar på jobbet. Istället får ni kolla några gamla annonser som gör reklam för cigaretter. Det var väl sisådär 30-50 år sedan, men roliga är dom och det är fullt tillåtet att blicka tillbaka och känna doften där också, ha, ha.

PS. Min egen bok har inte rörts ikväll, så det är fortfarande fyra sidor kvar att göra. Kollegan Håkan lyckades - trots att han är civilingenjör - inte att lada upp en enda av sina 30 sidor, vilket bådar illa för mig. DS

2 kommentarer:

Mrs Bettan sa...

Tack för reklamen. Ändå är det ju inga mästerverk vi åstadkommit, det är ju bara vanliga kakor. Men vi kan göra mästerverk också men nu till jul är det bara "det gamla vanliga" som ska bakas. Nu återstår det bara lite småkakor, spritsar, som Mickis och Leon vill ha. Så det får bli i morron.
Kul att du skrev din bok ändå. Det är ju inte många sidor kvar, toppen. Ser fram mot ett signerat ex av denna för det trycks väl fler än en.
Kram MrsBettan

Anonym sa...

På den tiden var det visst härligt och nyttigt att vara rökare. Ofta var det visst läkare som var avbildade på annonserna.