onsdag 3 december 2008

Jultallrik + R.O.O.M + Nespresso

Jultallrik
Idag var det dags för årets första julbord - eller rättare sagt jultallrik - hos ett tryckeri på Kungsholmen i Stockholm. Stor eloge till tryckeriet som valde att bjuda på en "alternativ jultallrik" med bland annat souvas (lättrökt reninnanlår), vildsvinskinka och böcklingcheesecake med laxrom och pepparot. Säger bara mums och mmmhhhhh och ååååhhhhh.

R.O.O.M
Då vi redan befann oss på Kungsholmen tyckte kollegan Eva och jag att en snabbvisit på R.O.O.M skulle underlätta matsmältningen, vilket den också gjorde men ersattes istället av ett 15 minuters dreglande i deras lokaler. Gillar man inredning, accessoarer, coola detaljer och allehanda vackra prylar kan jag rekommendera ett besök på Alströmergatan 20! Jo då, julklappar fanns en masse, men kolla saldon på bankkontot först.

Nespresso
Alla pratar om den, få har sett den, några har dock köpt den, dagens Aftonbladet lovordar den: Nespresso - den ultimata espressomaskinen. Årets julklapp om man vill hosta upp drygt 5 000 kronor. IT-kompisen Totte påstår dock att han (respektive hans fru) endast betalade cirka 1 500 kronor för denna snygga maskin. Och caféet är sagolikt god enligt min cappuccino-älskande kompis.

Nespresso kapsyler
Klart att maskinen fanns på R.O.O.M också. Fick lära mig där att kapsyler med nio olika espresso-smaker finns inte hos någon återförsäljare av maskinen. De färgglada kapsylerna går endast att köpa i en enda butik landet och den ligger på Biblioteksgatan 14 i huvudstaden. Annars varsågod, beställ via nätet eller mejl. Stort minus där.
För Täbybor kan jag berätta att Expert säljer alla Nespressos 10 maskiner. Här har dom till och med ställt upp "rödingen" och bjuder på en kopp. Å ni, jag instämmer med Totte vilken espresso!!!

PS. Glömde fråga vilken av de nio smakerna jag slurpade i mig. Espressomaskinen vi köpte för några år sedan användes en gång med Lavazza kaffe. Nu tillhör den inventarierna. DS

3 kommentarer:

Mrs Bettan sa...

Redan julbord!!!! Då hinner man ju tröttna på allt innan jul. Synd att de börjar så tidigt tycker jag.
Kram MrsBettan

Anonym sa...

Jag brukar ibland fundera på att köpa en espressomaskin, men jag har redan tre bryggare av olika modeller så det räcker tycker jag. Kan ju inte ha hur många köksmaskiner som helst!

MaMalena sa...

attans att inte kapsylerna finns på fler ställen... Vi är ruskigt sugna på en nespresso!

/Malena