onsdag 10 december 2008

Hotell Norrtull och digital rök

Hotell Norrtull - granne med Vin och Sprithistoriska museet i Vasastan, Stockholm - är värd ett besök. Om inte för en övernattning så för en fin lunch i en miljö som är så svårt att beskriva att jag låter bilderna tala istället.

Tre silversoffor
Inredningsarkitekten gjorde ett enastående jobb med att göra en tråkig hotellreception till en kombination vardagsrum-matsal modell XXL med svart glänsande golv, en fejk braskamin och tre silverfärgade soffor. Har aldrig sett något liknade. Så häftigt!!!

Konst på väggen
Som så många andra hotell har även Norrtull valt att bjuda in konstnärer att ställa ut sina verk i receptionen. Observera att båda partners är vinnare här: Hotellet slipper dyra inköp av äkta konst och konstnären får en chans att visa upp sig. Dessutom tas ingen provision vid försäljning. Suveränt!Maten
Hotellet satsar på lite finare svensk husmanskost som är mycket konst(närligt) upplagd på tallriken. Dagens lunch - pannbiff - var mycket god. Rödspättan som Thord och Eva tog (kattmat, ha, ha) var okay tyckte dom. Pris 85 kronor. Extra plus för ett ljuvligt hembakat bröd. Minus för den kartongsmakande rödkålspuré (om det nu var det). Totalpoäng: Fyra av fem möjliga varav jag ger två pinnar till den fantastiskt annorlunda miljön.

PS. Visst finns det rök i digital form... också. Tottesbidrag till dagens gapskratt i kontorslandskapet. DS

1 kommentar:

Mrs Bettan sa...

Mickis och jag hade också en smarrig lunch. Ingen konst dock på väggarna och inga glimrande skinnsoffor heller, lite träsmak i baken bara.
Kram MrsBettan