måndag 29 december 2008

Konsten att byta en glödlampa

Straxt före jul - då det var fortfarande plusgrader i Stockholmsområdet - tappade vår Peugeot 206 synen på sitt högra öga.
Som den laglydiga medborgaren jag är åkte jag till närmaste Statoil mack för att köpa en ny. Den unga killen som kan mera om grillade korvar och nygräddade bullar kollade i en pärm och vips - för 98 kronor fick jag en ny lampa.

Skitigt och blodigt
Bad min man att byta lampa då jag efter många år inte ens hittat reglaget för att öppna motorhuven på bilen - som förresten heter Tintin.
Mannen lyckades inte byta lampan - en enkel grej kan man tycka - men kom upp från parkeringsplatsen med både skitiga och blodiga tassar.
Med andra ord krävdes ett expertjobb.
Vågade inte åka till min favo bilverkstad med problemet (det hade skrattat åt mig i flera år) så ja valde en auktoriserad Peugeot-ditto i Täby istället.

153 kronor
Konst(igt) nog fick man "droppa in" där... 35 minuter och 153 kronor senare var Tintin "frisk på sitt högra öga" igen. Lampan jag köpte på Statoil var så klart inte den rätta, så jag fick betala för en ny lampa också.

Bättre förr
Hur lätt var det inte för 20-30 år sedan. Man köpte en ny lampa för 10-20 spänn och satt dit den själv.. utan blod och utan "extra kostnad". Suck.

2 kommentarer:

Mrs Bettan sa...

Det roliga tycker jag är att det är karlar som ritar bilarna och hur sjutton tänker dom när det gäller just byte av lampor. Dom måste ha missat något. Min man klarar inte heller av detta med sina stora händer utan Nettans man (med frökenhänder) får byta. Detta gäller inte bara vår bilmodell, utan även Volvo,Toyota m.m.

Anonym sa...

men inte på mercedes ;D där har dom tänkt!