tisdag 16 december 2008

Acess

Access är ju engelska och betyder tillträde, tillgång, ingång, väg till, tillgänglighet. Ett mycket passande namn till de färgglada Access-korten som SL börjat sälja på sina SL-center i Stor-Stockholm. Självklart har de samtidigt slutat sälja vanliga månadskort. Om man vill ha ett gammaldags kort får man snällt vända sig till andra försäljningsställen.
Korten finns i tre färger rött, limegrönt och gult(tremånaders). Själv valde jag ett limegrönt.
Efter all kritik som SL har fått stå ut med det senaste året så måste jag säga att kortet fungerar... sex av 10 gånger ungefär.
Det enda jag är lite ledsen över är att det alltid är långfärdsbussarna på morgonen som verkar ogillas av Access.

Funkar inte två gånger
Chaffisarna brukar oftas hälsa med ett kort "morrn" eller "hej", nu hälsar de inte längra utan säger bara "funkar inte", "funkar inte" eller "trasigt", "trasigt". Varför två gånger? Enkelt: en box modell större är monterad vid frontdörren, den andra mindre konsolen sitter bredvid föraren. Som resenär utgår man ju automatiskt ifrån att om den ena inte fungerar så är den andra villig att ge mig tillträde till bussen. Ja, ja!

PS. Idag laddar jag upp två festliga julbilder från Örebro sommin kollega Anders har fotat. Fortfarande tre sidor kvar av min egen bok. Å Mrs Bettan, det blir bara en bok per anställd. DS

1 kommentar:

Mrs Bettan sa...

Tur att man slipper köpa månadskort på SL. Jag kör mitt kuponghäfte och det funkar utmärkt de gånger jag behöver in till stan.
Det var ju synd att ni bara får varsitt ex. Men då får då vårda det med omsorg. Kul idé från företaget i alla fall tycker jag. Och du har varit duktig som nästan är klar. Du kan njuta av den sen som pensionär.
Kram MrsBettan