fredag 28 mars 2008

Två kloka ugglor har fått ett nytt hem


Det går ju knappt en dag utan presenter från mina underbara IT-killar. Två laptops, plus två XXL-kartonger med datordelar, plus en USB-mus försedd med en gul PostIt lapp "Trasig". Livet leker! Tack Radde!
Påminde honom om att välja en tavla som tack för alla "donationer" och visst han och frugan hade kommit överens: det blev ugglorna som ni ser på bilden ovan.

Ugglor - på riktigt
Enligt Wikipedia livnär sig ugglor på rov (de älskar möss BP:s anmärkning) och tar ofta sitt byte med överrumpling. De flesta ugglor är mest aktiva i gryning, skymning och på natten. De har oerhört bra syn och hörsel. Ögonen är placerade frontalt för stereoskopisk syn och många har ett platt ansikte. Vissa har örontofsar. En del av ugglans dun omvandlas till ett slags vitt mjöligt puder som täcker fjäderdräkten. Detta tillsammans med att deras handpennor har en sågtandad mjuk kant gör att ugglor kan flyga nästan ljudlöst och på det sättet överraska sina byten.

Med detta i åtanke hoppas jag att Radde inte har möss eller andra byten hemma i lägenheten!

"Mina" ugglor...
... sitter på ett chips, tittar på varandra och diskuterar livet framför en "avklädd", elektronisk nyckelbricka. Mina ugglor - tillika avläsningsenheten (ögat) i en 24X CD spelare - har fått ett nytt hem hos Radde, som kommer att ta väl hand om dem.

2 kommentarer:

Mrs Bettan sa...

Tufft. Ser helhäftigt ut.
Berit

Anonym sa...

Kul att du byter "djur" i dina tavlor.

Möss, ugglor.... in med en mops också haha ! Då kan du få många kunder ! Ha hahahahaha

Kramizar