torsdag 27 mars 2008

Naturlig konst

Till vänster en bild som jag fick av en kompis från Australien idag. Helt suverän tycker jag. Det är en brinnande regnbåge som man kunde beskåda i Wisconsin, USA (tror jag det var) i förra veckan. Vaför måste Yankarna alltid vara störst och bäst ;o)?!!!

Svar till Gustaf
Har ju "tjatat" ett antal gånger på bloggen om vernissagen på mitt jobb nästa vecka. Kommentarer och mejl visar att det är ganska så många därute som läser bloggen - konst(igt) nog.

Igår kväll fick jag ett mejl från Gustaf:
- Vilka är konstnärerna och hur valdes de ut, greppade inte det riktigt.

Klart att du inte kunde greppa det, då jag - dumt nog - inte har berättat. Här kommer svaret på frågan:
Det är vanligt att konstföreningen/konstklubben på arbetsplatser köper in ett antal verk och sedan lottar ut dessa bland medlemmarna. Föga kul tycker vi på mitt jobb då
- man ofta "vinner" nå't som man inte vill ha
- det händer att det är "alltid" samma personer som "vinner".

Från gallerior...
På mitt jobb är det fyra stycken som väljer ut vilka konstnärer och vilka verk som "tas in". Vi besöker ett till tre gallerior och väljer ut föremål som vi "lånar" under två veckor i mars eller april för utställningen. Dessa verk utgör drygt en tredjedel.

... och från konstrundor
Resterande två tredjedelar "plockar" vi vid olika evenemang typ "Konst i Täby Centrum", olika konstrundor, Stockholm Art Fair, med mera.
Under vernissagekvällen väljer konstklubbens medlemmar ut den konst de vill ha. Gallerister och konstnärerner är med så klart och pratar om sina alster!
Företaget "sponsrar" köpen: galleriorna och konstnärerna får betald direkt medan vi anställda kan dela upp betalningen över en 12-månaders period om vi vill, där motsvarande belopp dras från lönen... en cool "fringe benefit" skulle jag säga.

Extra bonus
Är snart klar (om ni tycker det blir långtråkigt). Utöver sponsringen köper vi in tre till fem verk som vi lottar ut bland medlemmarna som extra bonus. Inte illa!!!

Höstevenemang
Under hösten blir det ytterligare nå't kul: typ besök på en ramverkstad, ett glasbruk, en filmvisning eller dylikt.

Allt ovan kostar medlemmarna 50 SEK per månad, mindre än en dagens rätt alltså. Bra valuta för pengarna tycker jag.

PS: Ska nog komma på nå't roligt till ditt tjänsterum, Gustaf. Kanske till och med Djurgården får vara med på ett hörn. DS

2 kommentarer:

Mrs Bettan sa...

Vilken häftig bild från din kompis i Australien. Har han verkligen fotat den ? Den ser ut som en tavla faktiskt. Helt otrolig. En sån tavla skulle jag vilja måla.
Wow. Kan du inte skicka mej bilden via mejl.
Kramar Berit

Anonym sa...

Urhäftig bild !
Dom som också instämmer på det är Michis och hennes kompis Fjun som sitter här brevid och fick se bilden !

Kramizar