onsdag 12 mars 2008

Tre konst(iga) olyckor på jobbet

Imorse när jag kom till jobbet låg det en hundring på mitt bord tillsammans med en lapp och kvarlevorna av "Herr Vinter". Städaren hade visst stött till ventilationstrumman som Herr Vinter stod på och hela skulpturen ramlade ned. Till vänster syns en frisk Herr Vinter.
Städaren var jätte ledsen och ville betala för "begravningen". Han är en så trevlig och duktig kille att jag lämnade tillbaks pengarna. Tyckte verkligen synd om honom. Han såg ut som en mycket ledsen Cocker Spaniel... städaren alltså.
Dessutom hade han samlat ihop Herr Vinters kropp och kläder samt fejat ihop sten, grus och sand, som hamnade på golvet när vasen gick i tusen bitar. Så gulligt så.
Nu gäller det att hitta ett nytt hus (=vas) till Herr Vinter. Ett besök hos Hemtex till helgen.

Fakta om byggherren
Herr Vinter är byggherre och ganska frysen av sig. Han bär en varm kappa gjord av en bit heltäckningsmatta. De röda snören är en elkabel, halsduken en optisk rengöringsduk. Vasen med husmotiv innehåller olika sorters sten, grus och sand. En EU-pin på halsduken är bevis på att Herr Vinter följer de nya EU-reglerna.

En olycka kommer sällan ensam
Under förmiddagen var det "massbesök" av representanter från olika organisationer på mitt jobb. Endast herrar (=gubbar). En av dessa tekniskt begåvade, flintskalliga, knubbiga, snilleblixtande teflonhuvuden hade fått för sig att vrida på handtaget i tavlan "Låst". Man behöver nog inte vara civilingenjör för att räkna ut att låset och trädgårdsnätet hamnade på golvet... de också. Kvar på väggen: ramen med ett gapande hål. Vår vaktis Inger (my best buddy) kom med delarna i handen till mitt rum efter lunchen och la dem brevid Herr Vinters kvarlevor.

Begravningsentreprenör
Under hela eftermiddagen kände jag mig som en begravningsentreprenör med likdelar bredvid datorn (och jag som precis varit på begravning i England). Ska ta med mig Superglue Loctite Attack imorgon och försöka fixa "Låst".
Så det var en konst(ig) dag på jobbet idag.

Mögelhund
Undrar om jag ska fortsätta med mina utsmyckningar, för det var faktiskt den tredje "olyckan" som hände på mitt jobb inom loppet av två månader. Den första orsakades av en mögelhund. Dessa hundar är tränade att sniffa till sig mögel och då börjar de yla hjärtskärande. (Jag lovar att en skällande byracka är att föredra!!!)
När jycken såg ventilationstrummorna i stora matsalen trodde den väl att det var trän. Hundar är ju inte smartare än mänskliga teflonhuvuden så den hoppade på trumman och min vas med elkablar hamnade... nej inte på golvet den här gången utan på soffan intill.
Lärde mig då att jag ska hålla mig till unika tavlor (konstverk). Att återställa ett verk är mycket svårare och mera tidskrävande än att göra ett original och avsevärt mindre roligt.

Konstmässan i Sollentuna
Imorgon kväll ska jag till Konstmässan i Sollentuna. Det är nämligen VIP-rödtjut-puss-kram-oj-oj-hick-hick-förhandsvisning mellan kl 17:00 och 21:00. Jag rapporterar... om ni är intresserade och jag inte hickar för mycket ;-)

1 kommentar:

Anonym sa...

Herregud va många begravningar du har varit med om.

Och det är ju inte många som erkänner att dom har haft sönder något - och absolut inte betalat för det !

Hoppas du får kul på mässan imorgon - hick, hick !

Kramizar