söndag 23 mars 2008

Konst och Kakor

Påsk - godisens högtid. Har aldrig varit mycket för godis - undantag Dumle och Ahlgrens bilar ibland - och då bara för att någon bjuder på jobbet. Har heller aldrig bakat en kaka eller tårta - undantag Jamie Olivers "Spotted dick" (för att den kräver bara ett vattenbad i två timmar). Hade det inte varit för "Konst & Kakor" så är jag säker på att jag aldrig hade "fått upp smaken" för sötsaker.

Konstcafé i Täby
Konst & Kakor är Täbys enda konstcafé (tillika med det enda riktiga caféet i kommunen tycker jag) och ligger i Viggbyholms Stationshus. Ägaren heter Marie-Jeanne och hon öppnade stället i november 2005. Ett år senare - i december 2006 fick jag ställa ut mina datortavlor där och sålde hela 42 stycken. Ett rekord som står sig än idag både för henne och för mig.

Oförglömlig aha-upplevelse
Tårtor, kondisbitar, kakor, bullar och världens godaste kaffé-doft slår emot en redan vid dörren. Både ögonen och luktsinnet får sig en oförglömlig aha-upplevelse.
Behöver jag fortsätta?! Att stå emot M-Js bakkonstverk hade varit dumdristigt.
Allt är hemlagat och gjort med kärlek helt enkelt.

Ett "sött" liv
Som ni förstår har mitt ditills "salta" liv blivit avsevärt "sötare" tack vare alla "godis" från Konst & Kakor. Är nästan testperson för alla nyheter som dyker up med jämna mellanrum (alla recept är M-Js egna!!!) och jag har nog smakat det mesta. Mmmmhhhhhh!!!

Påskgodis
Så mitt/vårt påskgodis idag bestod av en hallonmousse tårtbit och min absoluta favorit: en apelsin&kokosbit. Bilderna är tänkta som aptitretare. De håller vad de lovar och lite därtill... fast konst måste ju upplevas "live" förståss. Vi ses på K&K!

1 kommentar:

Mrs Bettan sa...

Apelsin och kokos. Fy sjutton vad det lät smarrigt. Mina favoriter. Igår när Nettan med familj samt Monia och Kjell var hör så glömde jag att ta fram allt vad jag hade bakat. Snacka om Dumsnut. Men de sa att de var dömätta så det var ju bra. Monia fick med sej hem alla rester dessutom. Hon älskar mat vilket är toppen så hon tar gärna med sej resterna hem.
Kramar