torsdag 20 mars 2008

Konst(igt) kundvagnsrace

Klockan 15:00 en vanlig torsdag lär det vara ganska så folktom i Täby Centrum, dock inte idag så klart då det är Skärtorsdag. Det är samma sak varje år, ändå går man dit vid ungefär samma tidpunkt och till samma affärer som året innan.

En kundvagn rymmer mycket
Alla shoppar ju mat som ska räcka för hela påskhelgen. Förstår inte varför, då mataffärerna är öppna precis som vanligt fr o m kl 09:00 på morgonen till 21:00 på kvällen. Så det var faktiskt hur roligt som helst att avslappnad - med korgen(!) i handen - kolla in alla människor med kundvagnar som tävlade mot varandra. Först till köttdisken (=lammsteken) vinner.
Nu ryms ju inte bara mat, läsk, påskgodis och mjölk i vagnarna. Med lite planering kan man ju stoppa in barnen också, vilket många gör. Se bilden tagen från www.uddman.nu.

Stillastående trafik
Precis som på en vanlig motorväg under rusningstrafik kan det bli stillastående trafik i ICA butiken. Alla vagnar ryms liksom inte på en två-filig gång med många "fotgängare" som är i vägen. Då vänder man vagnarna (krock!!!) och fortsätter racet till köttdisken via den helt ointressanta skurmedel-hyllan. Där får man be alla som stå i kön till kassorna att snällt flytta på sig, men man kör ju en Volvo stadsjeepskundvagn, eller hur?!!!

Smakprov på vägen
Racet är inte vunnit än. Tvärnit i kurvan vid "Exotic snacks" och en vänstersväng senare hamnar man vid demonstratrisens bord som lockar med croutons med kittost... och man är inte ensam utan får snällt ställa sig i kö... ungefär som vid ett stopp för tankning under F1 loppen.
Förrätten avklarat och jakten på lammsteken leder konst(igt) nog förbi nästa demonstratris där det bjuds på kalkonköttbullar och ditto korvar. Till Påsk ????
Nu kan segraren av racet äntligen koras... Med nummerlapp 67 i näven kan föraren koppla av och njuta av att äntligen ha kommit 30 nummer närmare den svenska lammsteken. Själv tog vi den frysta Nya Zeeländska varianten som ska bli en tjälknöl till Påskmiddagen... förhoppningsvis.

Kundvagnskonst
Tycker faktiskt att det är mycket roligare med alternativ användning av en kundvagn (se bilden). Den kommer från BBCs mediabank. Snyggt jobbat BBC, ni ligger långt framme.
Glad Påsk!!!

1 kommentar:

Anonym sa...

Mamma och jag åkte till Citygross där vi också trodde att det skulle va hur mycket folk som helst då parkeringen var knökefull.
Men eftersom affären är så himla stor så märktes det inte och vi kunde gå runt och strosa i lugn och ro.
Men när matvaror och vin är inplockat är det ganska skönt !

Kramiz