lördag 22 mars 2008

Konstrunda på länkar

Påskafton, alla restauranger är stängda för lunch. Just lunch hade vi planerat att äta tillsammans med min mans bästa kompis som bor i Tyresö. Efter en begåvad rundringning till olika matställen i Haninge och Tyresö visade det sig att Gourmethuset i Trollbäcken hade öppet.

Södra länken
Har varit där några gånger. Från Täby brukar vi alltid köra via Klarabergsleden. Ända sedan invigningen i oktober 2004 (!!!) har vi dock velat "prova" Södra länken, vilket vi gjorde idag. Ni som inte har kört på denna "konstlänk" kan kolla bilden ovan. Hela tunnelsträckan är liksom upplyst och utsmyckat med konstverk. Verket på bilden finns vid Södra länkens huvudtunnel österut vid avfarten mot Nynäsvägen. Ett av Södra länkens åtta konstverk - gula bågar - syns i förgrunden. (Konstnär: Gösta Wessel. Fotot är tagen av Mikael Ullén, Vägverket.) Vill ni ser fler konstverk från Södra länken är det bara att kolla här.

Bugatti, Mercedes och Aston Martin i konstform
Väl framme hos min mans kompis Doug, blev det en "konsttur" genom bilvärlden med härliga oljemålningar från 1930-1950 talet av en tysk konstnär som heter Walter Gotschke. Ingen äkta vara utan litografier och kort som Doug hade beställt från Gotschke-Art. Dessutom hade Doug fått hem bland annat en Bugatti Typ 35 Grand Prix från 1924 (som modell i 1:18 skala). Fick inte röra den (förståeligt, då jag oftas har sönder saker som är värdefulla...) men dregla fick jag. Vad tycker ni?!

Gourmethuset
Blir jag någonsin mätt på konst?! Tror inte det, det finns ju hur mycket fint som helst. På Gourmethuset till exempel var det en fotograf som ställde ut sina färgglada bilder i form av olika blommor.
Har själv ställt ut på Gourmethuset för två år sedan. När vi steg innanför dörren idag hälsade ägaren Anders välkommen och undrade "hur det går med konsten". Berättade lite om mina utställningar i år och gick runt i den mycket speciella, hemtrevliga restaurangen. När vi skulle gå därifrån frågade Anders om jag ville ställa ut där igen i maj. Yiieepphhiiee.
Börjar bli lite mallig: Förut fick man "jaga" utställningar själv nu blir man tillfrågad!!! Yes!

Konst in - skrot ut
På vägen tillbaks till Täby via mitt jobb i stan, där jag lämnade 20 av mina datortavlor för upphängning den 25 mars, tog jag med mig all dataskrot som mina IT-kompisar Radde och Totte (som jag har berättat om i separata inlägg) har samlat åt mig. Här kom min man med en mycket passande kommentar: Konst in - skrot ut! Fyndigt!!!
Dagens "skörd" (se bilden) blev bland annat en AMD K6:a, en dyrgrip - "Sun GX" och en vacker kylfläns.
Nu har ni fått min "konstrunda på länkar" som jag har "åkt" idag. Fyndigt det också tycker jag. Hoppas ni gillar rundan!

1 kommentar:

Mrs Bettan sa...

Jag säger ju det återigen - DU ÄR BÄST - vilket flyt du har. Vilka läckra grejer du har skaffat dej från jobbet, urfräcka. Bilen var ju heller inte helt fel, skulle passa dej faktiskt. Det är bara att lycka till med en ny utställning som kommer som alla andra att vara toppen tror jag.
Stor kram Berit