onsdag 1 juli 2015

Med facit i hand 1-7
Nya kelgrisen Tibbling intervjuas. Tur att det finns en storbildskärm för dvärgar som mig. Men ni ser väl laget på scenen! Det gjorde faktiskt inte jag, men min Sonny upptäckte det;-)


En hovrande helikopter över Kungsträdgården. Den gör sig riktigt bra mot den blåa himlen tycker jag.

Facit 1
Oerhört glädjande att jag har betydligt fler fotbollsintresserade läsare än vad jag trodde. Det är faktiskt bara två bloggare som inte visste vad jag pratade om. Å nej, ni två får ingen länk;-)

Facit 2 och 3

Jag borde ha kommit till Kungsträdgården klockan 09:00 i morse och inte strax före 16:00. Alternativt borde jag ha ställt mig på styltor. 1,66 m räcker liksom inte så långt. Då får man den här utsikten som i och för sig var riktigt rolig den också.

Facit 4
Årets varmaste dag - perfekt för att fira detta underbara gäng. Men hur är det ställt med dagens ungdomar? Å då menar jag inte U21 landslaget utan många av de tiotusentals unga åskådare som stånkande och stönande letade efter skugga… som inte fanns.

Facit 5

Måns Zelmerlöw kunde inte ha vunnit Eurovision Song Contest med en mera passande låt – Heroes. Han var på plats och sjöng låten för dessa hjältar.

Facit 6
Killarna kan inte bara lira fotboll, de kan sjunga också. Det kunde publiken också, bland annat Alexander Milosevic ramsa "Alla som inte hoppar är Portugis". Å gissa om jag hoppade;-)

Facit 7
En magisk sommareftermiddag i ”Kungsan” i Stockholm. Det är vad jag vill bjuda er på med dessa bilder. Vill ni se närbilder av spelarna på scenen får jag hänvisa till DN och/eller Aftonbladet. Men om ni vill känna av atmosfären och trycket tror jag nog att ni trivs rätt bra här hos mig.

PS. Tog 72 bilder (rekord för mig på så kort tid) och invigde min nya kamera - Sonny II. Han skötte sig utmärkt med tanke på att jag fotade utan att se det egentliga motivet. Som sagt, 1,66 m räcker inte långt i sådana sammanhang;-) DS.

17 kommentarer:

Susanne sa...

Tack för bilderna, nu känns det som om jag var där. På lördag ska vi hylla Tibbling på Tele2.

FREEDOMtravel sa...

Jag är inte det minsta intresserad av fotboll, men visst är det lite roligt när Sverige vinner stort på det här sättet, det får jag erkänna! ;)

Steve sa...

1,66 m är inte mycket för en målvakt. Du var väl smidig som en panter i stället kanske. Ha de fortsatt bra med din Sonny.

KajsaLisa sa...

Hörde att dom skrek på radion, tydligen har vi vunnit något :)

Susjos sa...

Nämen var du på plats i Kungsan idag?!!! Såklart!!! Vilken stämning det måste ha varit! Såg allt från TV:n,det såg helt magiskt ut,tårarna var nära. Å du, nu fick du oxå se Måns Zelmerlöw sjunga Heroes live, inte fy skam!!!

Missade matchen ,men hjälpte barn till världen istället. Såg Carlgrens räddning på TV nu, och vilken räddning, helt klart nära som Ravelli!!!

Ama de casa sa...

Men vilken härlig stämning det måste ha varit - Måns var ju där! Annars fattar jag inte vad du pratar om... ;-)

Nejdå - måste ha varit suveränt att vara där på plats! Men nästa gång får du ta makens med så du kan sitta på hans axlar - då når du högt :-D

Marit Johansson sa...

Jättefina bilder från Kungsträdgården, du har verkligen fångat feststämningen, kul med en ny kamera. Jag kan verkligen inte kalla mig för fotbollsintresserad men det där var ju omöjligt att missa så jag vet i alla fall vad det gäller :)
Ja Svea fyller 3 år om några månader så hon börjar bli stor!

Geddfish ♥ sa...

Även om jag är en av det två som inte får en länk ;) så kan jag vara liiite intresserad, jodå.
Det där med att fota, och att inte se vad en knäpper av på för nåt, det har jag också fått göra. Det fantastiska är att det ändå kan bli bra bilder!
Hovraren bilden var urläcker! Och vilket härligt väder!

Olga T sa...

Så häftigt! Jag som bara är 159 vet hur det är att stå i folksamlingar....undviker det helst. Utomhuskonserter är inte lätt och jag drar mig gärna ut långt åt sidorna. Men det måste ändå varit speciellt att ha varit där i folkvimlet och upplevt stämningen! Vilka killar!

Rantamor sa...

Va kul att du kunde vara med på firandet av dessa duktiga grabbar, att vinna em guld är nog en bragd som ingen trodde på.
Nu såg vi tyvärr inte matchen utan lyssnade på radion....som man gjorde förrivärlden när inte tv uppfunnits ännu.

Heja dom fotbollsgrabbar.

Tjingelingen från Fjällfolket.

Andra året i Hjo sa...

Visst såg också jag matchen. Härliga killar, som borde haft 3-0 i baken efter första halvlek. Men vad gör väl det, det är inte alltid bästa laget som vinner i fotboll. Heja Sverige!

Guldkryckan sa...

Ja det där har de gjort bra.
fotboll är ju som bekant inte min grej.
Men fosterlandshjärtat pumpar ju lite extra av stolthet över dessa ungdomar.
Sverige kommer att klara sig bra i framtiden inom fotbollen.
det är ju ett som är säkert.
Ha de bra :)

Mias Mix sa...

Åh vilken folkfest!!! Tack för att du låter mig vara med trots att jag inte hade möjlighet att åka dit själv. Och med mina 151,5 cm hade jag väl absolut inte sett någonting! Jo kanske någon snygg rumpa :)
Kul med ny kamera! Den (=du) skötte sig (dig) bra och jag trivs bättre här än på Aftonbladets sida!
Matchen var så himla spännande och de gjorde det så fantastiskt bra!!! Som du skriver i förra inlägget, att bara spela oavgjort är en prestation i sig. Ja att bara gå till final var ju en prestation. Och så går de och vinner!!!
Hoppas du fick mitt mail och att du fått tag i vår vän!

Eva Trillian sa...

:) Tur att du skriver om det annars hade jag aldrig fått till mig något om facit, eller fotboll :)
1.66 - ja, lyxvaror brukar ju komma i små förpackningar ;)

Marita sa...

Jag följer inte fotboll sådär till punkt och pricka. Men visst kände jag till U21 EM och att de var i Prag. Jag gläds med dem och såg slutet av matchen… hua så spännande. Vi var inne i stan och var på väg hemåt då det slog mig att de skulle komma till ett hotell på Karlavägen. Där stod barn och föräldrar och väntade på dem i sina gula tröjor. När vi kom till Roslagstull möter vi polisbilar och på MC samt bussen de kom satt i. Tyvärr var bussens fönster mörka men jag vävade ner min bilfönster och vinkade hejvilt. resten såg jag på tv :-)
Ja att vara kort i rocken är ingen hit alla gånger, själv på 161

Ama de casa sa...

sv: Jodu... Eftersom jag ska till doktorn direkt när vi kommer hem från den här Spanien-rundturen och då hoppas på att slippa operation, så har jag gått enbart på vatten och lågkolhydratkost på den här resan. Får ta igen det sen... ;-)

Anni sa...

Så glad jag blir av att se detta! Fattar hur underbar stämningen måste ha varit i hettan och tokgillar att Munms-Måns sjöng sin passande låt! Hehe, uppskattar såklart också att du älskar en djurgårdare :-D