fredag 24 juli 2015

Annorlunda stadsvandring – del 3

Okej då, eller som man säger ”på allmän begäran" får ni nu se den tredje och sista delen av min annorlunda stadsvandring. Ni som har kommenterat mina inlägg har nog helt rätt – jag ser saker och ting på ett ”konstigt” sätt, och jag lägger märke till ovanliga saker. Å det är helt klart en yrkesskada – tror jag;-)

Att titta upp

Har ju alltid gillat att titta upp för att hitta roliga saker att fota. Nu var det ju inte direkt läge i onsdags att kolla in ytterligare en gråmulen dag. Alltså bestämde jag mig att beskära mina takåsar som jag fotade från ”hög höjd” uppe på Kulturhuset i Photoshop. Tyckte det blev en ganska så rolig effekt trots de gråa molnen - taken ser nästan ut som kryssningsfartyg.

Att titta långt i fjärran

Här stod jag ju inte på Kulturhusets tak precis utan med båda fötterna på Norrbron i Stockholm. Molnen hade ju inte försvunnit (de har det inte gjort på två veckor om ni är intresserade), men jag tänkte på att hela Stockholm - här bland annat slottet – ramas in inte bara av moln utan av byggkranar också. Då jag älskar byggkranar fantiserar jag hur fint den bilden hade varit med en blå bakgrund…

Att titta rakt fram

Drottninggatan var knökfull med turister i onsdags. Å jag lovar att ingen, precis ingen lyfte kameran för att ta den här bilden. Å konstig som jag är så såg jag samspelet mellan ett nedplockat och avskalat hus, byggkranar samt olika byggrelaterade saker som jag inte vet vad de heter. Ja, det är nog bara jag som gillar den här bilden – tycker den är riktigt cool;-)

Att titta ner

Utanför Riksdagen sitter den här räven. Han har suttit där sedan 2009 och skapades av konstnären Laura Ford, som jag aldrig hört talas om. På engelska heter konstverket ”Rag and Bone with Blanket”. Dess svenska namn är ”Hemlös räv”. En väldigt konstig översättning kan jag tycka för att inte tala om placeringen av skulpturen. Eller nej förresten, placeringen är det då inget fel på – egentligen.

PS. Idag har vi nollåttor för första gången på två veckor fått en hyfsad sommardag. Visserligen med moln, men mest har det varit soligt. Ironiskt nog verkar någon däruppe skämta med oss, då SMHI annonserat att vi under de närmaste tre dagarna ska få ett oväder med en månads regn på en dag. Det ska bli väldigt spännande att se hur mycket det blir med tanke på regnmängden vi redan fått under juli. DS.

15 kommentarer:

Stare Ström sa...

Fastnar för den där räven. Märklig översättning. Tänk så mycket som har hänt sedan 2009!

Anita Malta sa...

Kula tt få följa med på ännu en stadsvandring sett genom dina ögon sett ;-)
Det var väldigt vad de bygger i huvudstaden !! Inte sådär jättevackra men fina vyer ur verligheten. Tycker bilden utan lyfkranar är bättre än den undre. Är ganska trött på lyfkranar som syns lite överallt här på ön men har vant mig nu att kl.06.30 varje morgon startar gnisslet från den som ligger närmast där vi bor.

Faller för bilden på den lilla hemlösa räven. Den har jag helt missat och hade helt klart förevigat den om jag passerat !

Litar inte helt på SMHI utan vädergudarna kommer nog fortsätta att styra som de vill.

Geddfish ♥ sa...

Gillade allihop, faktiskt.
Kanske mest den där "tiggaren" från Loussa eller vad det nu var för räv, häftig.

Sedan det där byggfotot "När är ni klara?" fastnade4 jag för. Den bilden berättar väldigt mycket faktiskt, och är levande.

Ja, nu samlar vi ihop oss inför det stora regnet, känns som Noas ark, typ. Många har gillat det här svala vädret, JAG fattar det inte, men det har väl med olika saker att göra.

Comsi comsa sa...


Byggbilden är häftigt även med mina ögon sett ☺ Fast lite farligt läge om det blåser enligt mig. ☺ Skylten passar in som handen i handsken, gulan i ägget eller vad man nu säger... ☺
Räven ser lurig ut och den har roffat åt sig både en sko och mat som den har i famnen.

Kramen ♥

anemonen sa...

De här bilder på vår Huvudstad gillade jag. Fantastisk förstabild. Jag håller med dit de påminner om tankers Jag älskar fartyg av alla de slag. Även din bild på byggnationen gillar jag så nu är vi två möjligen fler för jag har inte läst de andra kommentarerna. Till sist har vi räven och det är ju våra tiggare upp i dagen nästan:-) Trevlig helg/Inger

Steve sa...

Det är väl en härlig gåva du har som ser saker som vi vanliga dödliga inte ser.
En"Hemlös räv" utanför Riksdagen. Är det för att påminna riksdagsledamöterna om att det finns en verklighet där ute?

cissi sa...

Helt klart ett inlägg för kranälskare! Gillar också din bild på det avskalade huset och skylten "När är ni. Klara?". Den skylten skulle behöva sättas upp både här och där i den här stan!!
Räven fastnade jag vid när jag var i Stockholm sist. Vet inte varför, för den är ju inte särskilt vacker precis?!
Ha en fin helg!!

Ama de casa sa...

Tack så mycket för den härliga stadsrundvandringen! Synd att den är slut nu, men det kommer kanske en uppföljare? Brukar ju göra det till populära serier. :-)

Ja, det gäller verkligen att titta åt alla håll för att få se dom mest spännande sakerna. Anders brukar hjälpa till på så vis att han är den som styr mig runt hundbajsarna då just den delen "att titta ned" inte alltid är den som är populärast hos mig :-D

Ama de casa sa...

sv: Ja, Ami och Patrik bor i huset tvärs över gatan. Fast dom har terrassen på motsatta sidan, så för att fota dom var jag tvungen att tvinga upp dom på taket. :-D

Porrtofflorna ÄR av flip-flop-modell, men det är vintermodellen så dom är lammullsfodrade :-)

Monica sa...

Vad har du köpt för kamera, funderar på en ny Sony kompakt eftersom jag inte törs ta med den stora Nikon ut på mornarna när Sture dampar omkring.
Läckra stadsbilder;-)
Ha en skön helg

TantGlad sa...

Tack för härliga annorlunda men spännande bilder.
Gillar alla bilder.
Du har blicken för fota. Följer gärna med på dina spännande stadsvandringar. Du får göra en gissabildlek av dina spännande bilder. Vi kanske kan gissa vart dom är tagna.

Ha en fin solig lördag.
Kram

Eva Trillian sa...

Vad jag gillar mest är nog att vi inte får gängse turistiga sightseeing-foton av en stad som ALLA känner till något om :) Hos dig får man nya vinklar!

Ama de casa sa...

sv: Jodå. Vi kan också beställa Nespresso via nätet. Hemleverans innebär husarrest minst halva dan, ibland hela. En gång har vi testat med uthämtning och då var närmsta utlämningsställe i Orihuela - också en trevlig stad att besöka. (Det var innan det öppnades en affär i Alicante...)

Nu finns det ett utlämningsställe här i Torrevieja, men det låtsas jag inte om. Mycket roligare att åka till en affär.
:-)

Anki sa...

Älskar dina annorlunda storstadsbilder! Räven ser ganska nedslagen och deprimerad ut... men fastnar på näthinnan!
Tack för kommentaren... men såå bra är jag nu inte!

Unknown sa...

Måste faktsikt hålla med dig att bilden som du tror att bara du gillar, gillar jag också, det händer så mcket i den som man kan klura på i timmar.
/Kiki