måndag 13 juli 2015

Helgbilden – det oväntade

Att vi gillar gå runt på den lokala loppisen vet ni ju redan. Å där hittar man alltid något oväntat som man kan skratta åt, åtminstone jag. Man glömmer liksom vädret om ni förstår vad jag menar...

WC?

Helgloppisen äger rum på Täby Galopps parkeringsplats. Nästa år är loppisen och galoppbanan ett minne blott. Där ska såklart byggas fler skokartonger. Men tills dess kan man åtminstone fortfarande gå på toa – eller kan man;-)

Frieri

Den här skylten var också aningen oväntad måste jag säga. Alltså att finansiera en tjejs frieri – hur gör man? Ingen aning, men jag gissar att Tessan antingen älskar sin Ronny fast han är fattig och därför säljer på loppis, eller så är det Ronny som behöver mera utrymme i garaget som är fyllt med skräp som ska säljas.

Fest?

På vår fina innergård fick vi oväntat besök igår kväll. Har inte den blekaste vad tillställningen var för något, men kul att ”spionera” på gruppen från andra våningen var det. Samtidigt som de finklädda personerna gjorde vad de nu gjorde spelade några grannar boule på banan intill. Ganska roligt att se dessa två kontraster faktiskt.

Fler helgbilder hittar ni hos Marit.

21 kommentarer:

KajsaLisa sa...

Kanske hemgiften :) Du är enastående på att hitta roliga skyltar.

Unknown sa...

Kikar in som hastigast och önskar en fortsatt trevlig sommar!
/SA

Geddfish ♥ sa...

Dessa här var faktiskt riktigt kuliga ;)
Den sista var ju verkligen här och nu, vad de nu höll på med...
Ha de gött!

Geddfish ♥ sa...

Dessa här var faktiskt riktigt kuliga ;)
Den sista var ju verkligen här och nu, vad de nu höll på med...
Ha de gött!

Eva Trillian sa...

WC - att det ens används längre, egentligen. Ja, inte själva stället- det begriper jag ju att man använder ;) men förkortningen WC. Internationellt och bra kanske! Men hur många vet vad det är förkortning för, liksom?
Loppisar är bra. Vi gav bort en hel del till en loppis en bit bort vars vinster går till barncancerfonden - det är en värdig loppis, sånt gillar vi. Nackdelen är ju att man alltid köper med sig något hem - det är ju trots allt en välgörenhet. Men, grejer köper vi sällan - de har ju böcker också - och de kan man ju gå tillbaka med när man är färdig med dem . 2 kronor för en pocket, det är alldeles väldigt ok!
Kostar det pengar att fria alltså? Jag måste ha missat något ;)

Anita Malta sa...

På loppis kan man göra riktiga fotofynd ser jag ;-) Lustiga och tänkvärda skyltar ! Lite synd att de ska byggas bostäder på den gamla galoppbanan. Var ska de springa sen då ?

Förhoppningsvis får Tessan och Ronny varandra trots att de kanske inte lyckas inbringa några större inkomster till ett förstklassigt bröllop.
Tycker det ser ut som nåt slags väckelsemöte där ute på den grönskande gården.

FREEDOMtravel sa...

Du hittar verkligen oväntade saker i din omgivning! Ett bröllop kan ju vara ganska kostsamt, men ett frieri, måste det kosta så mycket...? Ringen? Om det nu blir ett ja undrar man hur de ska finansiera bröllopet...??

cat sa...

Ja är det något som inte behövs byggas mer i det här landet, så är det lådhus. Arkitektur har fullkomligt tappat greppet om estetik.
Hoppas att frieriet genomfördes även utan stöd.

Ama de casa sa...

Åh! Precis en sån där häst hade min kusin när jag var liten. Fast den var aningens mindre sliten... (ooo... min poetiska ådra slog till tidigt idag ;-) )

Hoppas det gick bra för Tessan :-)

Steve sa...

Förkortningen WC tycker även jag är passé. Vilken unge idag vet vad det står för?Men, det är väl engelsk traditionsbundenhet som vilar över galoppbanorna.
Galopp är inte riktigt min grej. Trav är min hästsport, men lika fullt bedrövligt om galoppbanan ska behöva ge plats för "skokartonger" som bara förfular.

T o m gårdsunderhållning hålls ni med där i storstan.

Marit Johansson sa...

Sv: Vi är i Oldereid och hälsar på min mamma, det är väldigt avsides och ingen wifi finns här, men mobila bredbandet funkar :)

Susanne sa...

Det där frieriet vill jag veta hur det går till eftersom stackars människan måste sälja sina saker ;).

cissi sa...

Det var några härliga skyltar det. Kommer nog att fundera lite över frieriet......kanske hon tänkt bjuda blivande maken på restaurang under själva akten.

Marina sa...

Ja, lite kan man ju fundera över hur loppisen hängde ihop med frieriet...men på något vis var det säker!

Guldkryckan sa...

Bedriver själv viss spaning i området jag bor...mestadels förehavanden som sker på bildäck...nån gång kanske alla mina tusen bilder därifrån kommer till användning för att skipa rättvisa eller uppehålla lag och ordning ;)

Eller så får jag köpa större hårddisk så jag får plats med allt...dyrt dyrt dyrt...inga EU-bidrag där inte ;)

Får bege mig ut och spana lite till...ha en fin dag BP :)

Kolonilotta sa...

Ja. Det där frieriet kan man ju fundera över....Hmm kanske hon behöver bidrag till en förlovningsring!
Den där gprdsfesten ser ju riktigt härlig ut!
Speciellt med boulespelarna i bakgrunden.
Det betyder att du har en trevlig gård som många vill vistas på! :)
Ingen robotgräsklippare här inte!
Inte heller maken.
Men däremot min mors make! ;)
Han är en riktig klippa.
Kram Susanne

Monica o Jacob sa...

Synd att galoppbanan försvinner, hur ska
trafiksituationen bli med tusentals nya bilar;-(
Blir riktigt nyfiken på vad dom firar, synd att du inte hörde det.
Silja låg före och kom därför inte med på bilden.
Frieri nej efter över 30 år är det nog lite överkurs.
Ha en skön kväll

Mias Mix sa...

Ska verkligen Täby Galopp läggas ner?? Eller bygger de nytt? Har jag berättat att jag tävlat ponnygalopp där? Kom sist - ett minne för livet :)
Måste väl ha varit en möhippa? Annars verkar det mystiskt.
Att spionera på grannar kan ju vara kul. Jag går på massage hos min ena granne och får (tyvärr) reda på mer än jag vill. Hon snackar alldeles för mycket och gör bort sig utan att täna sig för. Så nu vet jag att hela familjen röstar på SD och att hon tittar på filmer som jag adrig nånsin skulle titta på, ej rumsrena med andra ord. Men eftersom hon är världens bästa massör går jag dit ändå och försöker låtsas som jag somnar :)
Har inte sett någon Edelwiss ännu. Kollade efter alla vita blommor vi såg. Men sen googlade jag och den lever mellan 2000 och 2900 möh och vi har bara varit uppe på precis 2000 ännu. Letar vidare, jag lovar! Ha det bra!!

anemonen sa...

Absolut allt för ett gott skratt för det förlänger ju livet:D

Husbilen-Ellen sa...

Du har bra utsikt från balkongen - alltid händer något.

Per-Anders sa...

Verkligen varierade och oväntade saker.