måndag 6 juli 2015

Helgbilden och Dam-VM


Lite motsägelsefullt kan jag tycka;-)


Här ser ni beviset på att det finns myggor även i huvudstaden. Dessa tre myggbett sitter på ett litet känsligt ställe. Å jag hade ingen selfiepinne. Så kvaliteten lämnar kanske ett och annat att önska, vilket troligen är lika bra det;-) Men jag lovar att de kliar - betten alltså;-)

Nu är dam-VM i Kanada över. Finalen mellan USA och Japan (5-2) måste nog anses som turneringens bästa match om inget annat för USA:s galna chocköppning (4-0 efter 16 minuter) och ett långskott på 53 meter som gick i mål.

Några observationer
- Den mest gångbara frisyren bland spelare och domare var hästsvans eller knut.
- Många av de kvinnliga domarna höll tyvärr ingen vidare klass. Ändå var det knappt någon spelare i något lag som protesterade mot ibland riktigt dåliga domslut. Bara Brasilien gjorde några halvhjärtade försök där. Finner sig kvinnor lättare i ”överhetens” beslut. Uppenbarligen…
- Knappt några filmningar och fejkade blessyrer. Bra!
- Förvånansvärt många felaktiga inkast om ingen domare reagerade på.
- Stämningen på de ofta halvtomma läktarna - speciellt under gruppspelet - var lika dålig som lagens spel på konstgräset. Undantag: trummisen från Nigeria.
- Den här turneringen måste ha varit felpassens mästerskap, uruselt passningsspel.
- Kommentatorernas favo ord under VM:et var ”ny energi”. När det gäller herrfotboll är det ”spetskompetens” som gäller som favorit. Det ena uteslutar uppenbarligen det andra…
- Tycker att hela turneringen kändes avslagen (undantag finalmatchen). Mästerskapet lyfte liksom aldrig. De lag som etsat sig fast på min näthinna är konstigt nog blåbärsnationerna Costa Rica och Colombia. Där fanns DET.

Helgbilden
Japp, två helgbilder (se ovan) ska ni också få såklart! Ingenting att hänga i julgranen kanske, men i det fina vädret tog jag inga fler foton. Idag är vi tyvärr tillbaka på 17,5 grader och regn. Å detta efter endast 4 1/2 dag med riktigt sommarväder. Suck!

Fler helgbilder hittar ni här.

20 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Det svala vädret är nu för att alla som genast klagade på värmen ska få en paus - sen är solen på't igen ska du se ;)
Salubrin på de där och du blir som ny ;)

Rantamor sa...

Har också myggbett som blivit som stora bollar, brukar inte reagera på just myggbett men iår gör jag det ??
Undrar varför?
Kollade också på fotbollen inatt och det var riktigt underhållande, har ju missat så många matcher så jag har inte så mycket att jämföra med.
Sommaren kom av sig här med.

Tjingelingen från Rantamor.

Steve sa...

Jag instämmer i det mesta av din VM-analys, även om ditt observanta öga som vanligt sett en hel del som inte jag lagt märke till.
Såna där elaka myggor störs jag inte av här på vischan. Det är heller inget jag avundas er storstadsbor.

Ama de casa sa...

Men spargrisen var åtminstone i din favoritfärg... Haha!

Myggen är ett otyg. Finns även här, och här verkar dom äta HUR många gånger som helst - blir liksom aldrig mätta. Dom är alltså inte så många, men superglupska.
:-)

sv: Nu ska jag genast ut och googla lite på operationer och sånt... Nejdå. Jag vet ganska väl vad det handlar om. Men det blir nog bra det här... :-)

TantGlad sa...

Ja dessa myggjävlar. Trodde ni var befriad från sånt otyg. Men inte......
Ja .....värmen den varade ett par dagar sådär.
Men.....Man får göra det bästa av den lite småkyliga sommaren. Ingen idé att klaga inte.

Ha det jättegott och hoppas du slipper myggorna.
Kram.

Stare Ström sa...

Och jag som trodde att VM var slut för länge sedan... Du ser hur det går när man lämnar landet och inte kan hålla koll på din blogg!

Geddfish ♥ sa...

Spetskompetens, hörde jag redan på den tiden jag jobbade och det var innan jag fyllt 60. Och så skulle man föra en dialog.

Myggor älskar mig, men jag har klarat mig undan hittills, tack och lov. Annars tar jag klitabletter.

Och NU kom solen en stund, har varit sketväder hela dan, blåst och regnpina, typ 17 grader mot tidigare 30, gillar INTE av mig, ej. NÄR kommer sommaren igen?

Kolonilotta sa...

Hata mygg!!!
Du har ett svar på din kommentar på min blogg!;)

cissi sa...

Ja, fy för mygg! Jag har ungefär 5 bett på ryggen och har precis kommit på att ryggborsten är ypperligt bra att klia sej med! :)
Visst är det trist att sommaren försvann, men den kommer nog tillbaks igen! Ha det fint!

Carita Liljendahl sa...

Vi har inte haft myggor nästan alls här som jag bor, men andra små kräk kan också bitas. Och trädgårdsrödmyran, även kallad pissmyra, bits också eller kissar den på en? Bläää!

Anonym sa...

Japanska målvakten hade en intensiv och låg sol rakt i
ansiktet i början av matchen. Efter de två första målen
inom ca 5 minuter trodde jag det skulle bli en slakt.
Japanlaget skruvade upp sej lite i andra halvlek, men på
det hela taget håller jag med dej om att det var
ganska trökut. Ecuador och Costa Rica - hoppas dom kommer igen!

Ruth i Virginia

Mias Mix sa...

Kul med lite sammanfattning av VM. får ju nästan skämmas för jag knappt sett mer än ett par halvlekar. Men när jag har din blogg som jag kan läsa när jag vill behöver jag ju inte vara uppe hela nätterna :)
Myggorna är hemska nu! Vet precis hur det känns...
Och såklart jag ska försöka blogga lite från Österrike :) Hade först tänkt ta en paus från datorn i två veckor, men det finns ju egentligen ingen anledning till det när datorvärlden är så trevlig :)

KajsaLisa sa...

Personligen htar jag selfies, men din var kreativ, sov med öppet fönster, kliar på mig med.

Unknown sa...

Myggbett är en status symbol.
Under barndomens somrar ringade jag in alla myggbett med kulspets för att läattare kunna räkna och...som sagt var visa vilken super hero jag var.
Det som jag undrar nu efter dam VW är vad DET innebär. Hoppas på ett förklarande inlägg.
Svar: Ön är Gran Canaria
/Kiki

Monica sa...

Jag som är helt novis skulle inte märka alla fel
i matchen, däremot blir jag sur när man går på ett
tunnelbanetåg och sedan går av på en helt annan
bana i Svenska filmer HAHA
Här har nog fåglarna ätit upp all mygg för jag
kan ta morgonpromisen utan att ha mössa på mej.
Ha en bra dag

Anni sa...

Såg ingenting av VM och det låter ju inte som om jag missade något. Njöt av solen istället ;-)

För övrigt är jag väldigt glad över att varken ha mygg eller knott hos mig, däremot massakrerar jag ett 10-20-tal mördarsniglar varje kväll. Lider av att höra om andra som bygger nättält för att alls kunna sitta ute på kvällarna. Fast den närmaste veckan tycks ju skräpvädret vara tillbaka, så då blir det väl ändå inga utekvällar?

cat sa...

Har tre nästan identiska myggbett på baksidan av en överarm. Jäkla bitinsekter till att flyga omkring och ställa till det på sommaren.

Spargrisen var väldigt rosa, men lite söt ändå.

LissenTo sa...

Här i min stad så finns just ingen mygg. Men jag har ju varit på små utflykter och fått mina bett.

Tack goa du för dina kommentarer, blir alltid så glad

Anita Malta sa...

Haha.. ingen nasse för mig alltså ;-) Fick fajtas med en mygga i natt som plötsligt slog sig ner på boken jag låg och läste. Döda den då sa maken men då hade den redan flygit över till hans sida. Hehe.. så går det när man glömmer bort hustruns födelsedag ;-) Myggor är ett gissel och det kan räcka med en i sovrummet för att förstöra nattsömnen. Sprayade med gift, den dog och jag somnade till slut av de starka ångorna ;-)

Fotboll Beate, hänger inte med alls där tyvärr men lovar att jag tror dig att betten kliar. Klia för allt i världen inte tillbaka, då försvinner de aldrig !!

anemonen sa...

Jaha du de kliar det vet jag. Du får ta Xylocain salva det bedövar lite så man inte river på dem för då blir det än värre. Du är en mästare på att få till det även om du inte gjorde mer än tittade på matcherna, vilket inte jag gjorde. Dina inlägg är alltid lika intressanta och tokroliga. Gillar dem skarpt. Ha en fin vecka och ta hand om dina myggbett.