söndag 26 juli 2015

Skyltsöndag 21: En "vanlig", två med bokstavskombination

Kan inte låta bli att lägga upp ytterligare en skylt från den fashionabla herrekiperingsbutiken vid Odenplan. Tror att butiksägaren har hur kul som helst med dessa skyltar.


Sedan måste jag ju faktiskt visa er två skyltar som jag inte kan låta bli att skratta åt – trots vissa fel om man säger så.

il Caffé

Kolla utbudet hos mysiga il Caffé. Vissa bokstavskombinationer är liksom roligare än andra om man säger så. Det är ju inte så ofta man får dricka en kopp kaffe gjord på rygg respektive slurpa i sig en babelsinjuice - bland annat. Hoppade båda, och deras cappuccino var utmärkt;-)

Kulturhuset
Det är inte så lätt att hålla efter och leta borttappade bokstäver, inte ens på Kulturhuset. Lite "Take away" över det hela tycker jag;-)


Ketchup- och senapskonst
Gårdagens bilder visade faktiskt ketchup- och senapspill på en ambulerande korvmoj på den lokala loppisen. Å det var Kolonilotta som blixtsnabbt gissade rätt (och kommenterade sedan en gång till). Snyggt jobbat! Spillet eller stänket (beroende på hur man vill se på saken) kom från dessa stora plastbehållare som kunderna själva kan använda för att förse sin korv med ketchup respektive senap. Att senapskonsten innehåller två olika toner av gult/brunt beror på att den ena sorten var starksenap som är mörkare.

Att "trigga" fantasin
Det är mycket man kan uppmärksamma på en korvmoj utan att ens köpa en korv som ni ser. Det är även mycket man kan ”trigga” hos bloggläsarna märkte jag. Anita satte verkligen sina hjärnceller i motion och fantiserade vad bilderna kunde föreställa. Med tanke på att hon bor på Malta och just nu lever med 36 (underbara) plusgrader - vilket borde påverka tankeförmågan en aning - är hon definitivt värd en länk för sina tre kommentarer till gårdagens inlägg.

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den bara.
En lista på alla som gillar att skylta på söndagar hittar ni här.

21 kommentarer:

Ama de casa sa...

Men? Hur kan dom tappa bort kåt? ;-)

Dom verkar inte ha köpt in alla bokstäver samtidigt där på kaffestället... :-)

Stare Ström sa...

Ryggkaffe låter väldigt exklusivt!!

Anita Malta sa...

Vilken härlig blandning av skyltar du fick ihop igen !!!
Ryggkaffe låter lite extra men då jag varken dricker kaffe eller juice skulle jag nog ta den där sista. Låter som en spännande coctail ;-)

Haha.. Ama var fyndig där när det gäller den borttappade bokstaven i bild tre.

Tack för länken snälla, man gör ju så gott man kan vilket är huvudsaken även om nu 36 grader knappast var till någon större hjälp Idag har jag iallfall badat för andra gången i sommar, bara så du vet :-)

Mias Mix sa...

Har nu suttit och läst ikapp och njutit av dina stadsvandringar, roliga texter och härliga bilder! Hann ju läsa inlägget om senap och ketchup innan jag hann se bilderna annars hade det ju varit lite kul att gnugga geniknölarna lite :) Som vanligt är det bara du som kan göra så härliga blogginlägg om så alldagliga saker som senap och ketchup, fågelbajs eller annat! Du är grym!!
Och visst måste han som har affären ha hur roligt som helst med den där skylten.
En färskpressad bapelsin vore kanske inte så dumt :) Lyssnade du på Upp till 13 med Ulf Elving när ungen skulle komma på 3 frukter på B och till slut skrek babelsin gubbjävel och la på luren?? Många år sen nu :)
Ha en ny skön vecka!

Anki sa...

Haha... så det kan bli... ryggkaffe - undrar hur det smakar... eller bapelsin :)

Geddfish ♥ sa...

Haha, b:et var tappat i ryggen och hamnade i apelsinen!
Du är verkligen observant, underbara skyltar!
Men nu ska jag snart ta mina b:n och placera dem under täcket, läsa i min bok och ha det gott innan John Blund kommer.
I morgon är det tidig tjänstgöring.

KajsaLisa sa...

Babelsinjuice är jättegott, för åt jag lunch ibland hos några kineser som var experter på särskrivning :)

Comsi comsa sa...
Hi hi hi..... Tittar på dina skyltar och läser kommentarerna. ☺☺☺

LissenTo sa...

Vilka roliga skyltar, charmigt på något sätt.
Och håller med kommentarerna är lika härliga

Eva Trillian sa...

Roligt med den där skylten de ändrar "meddelande" på då och då :)
Och på menyn - undrar om någon, någonsin, vågat beställa "To die dreaming"? ;)

Christina sa...

Härligt med skyltsöndag mitt i sommaren :) Vilken meny!

Vad beställde du?

Kram Christina

Steve sa...

Den skyltansvarige på il Caffé, där du nog har en mission att fylla, skulle läst skylten från herrekiperingen och bestämt sig för "do not".

cat sa...

Någon, kanske en sommarvikarie, tog bryggkaffets b och återskapade den mytomspunna bappelsinen. Pluspoäng för det. Undrar vad som hände med K och t hos kulturhuset? Vill ge dem en känga för att de inte använderkorrekt svenska! Om inte ens ett kulturhus gör det, så hur kan man förvänta sig att andra ska lyckas! Man har inte versal mitt i ett ord!

FREEDOMtravel sa...

Äääälskar den där skylten som byter budskap! Förresten: Det var ju du som tipsade Peter om Arne Dahl! Han älskade dem och nu har han läst alla 14!!! :) Så stort tack för tipset!

cat sa...

Tänkte erbjuda lite mer ny kunskap om varför man kastrerar hingstar:

http://www.veterinaren.nu/hast/bra-att-veta/kastration/kastrering-hast

Lennart sa...

Ryggkaffe? Är det inte någon sorts behandling för kroppen man kan få? På 80-talet har jag för mig att det pratades om kaffelavemang i Kalifornien. Så kanske det är något nytt där i kulturhuset, man kan få ta hem sig en skvätt kultur lite då och då. Håller på att fila på ett mail, men det går inte så fort. Koncentrationen och inspirationen svajar lite. Fast det kommer, jag har lovat.

Guldkryckan sa...

Ja de där kaffesorterna...helt fantastiskt vad de hittar på egentligen.
Tar gärna en Cappuccino om det kniper men vanligt bryggkaffe går bra det också...spelar inte så stor roll för mig.

Var nere i stan idag o träffade brorsan...blev en bryggkaffe för mig på nåt ställe som hette "Vanilj"...har jag aldrig varit på förut men de hade vanligt bryggkaffe vilket lilla jag uppskattar...fast frugan tog en Cappuccino.

Några goa mackor blev det också fast jag glömde fota dem, eller så kunde jag inte med att fota dem...vet inte så noga ;)

Men nu blir det en kaffe här från Tassimon....ha de bäst Bp.

Susjos sa...

Men, missade jag att kommentera här igår? Underbara skyltar ju med borttappade och till lagda bokstäver! Älskar den där skylten vid Odenplan som ändrar texten !!!

Unknown sa...

Det måste varit den starkasenapen som lurade mig. Duktigt av Kolonilotta att sätta den direkt.
Bokstäver är verkligen din grej..och bra blir det.
/Kiki

anemonen sa...

Haha babelsinjuice jag minns när Ulf Elving hade upp till tretton tror jag det var och en liten kille skulle säga en frukt på b och det kunde han ju och han sa bapelsin hehe. Kan det va han som vuxit upp och satsat på dessa drinkar :-)

Kolonilotta sa...

jag har glömt att titta in här för att se hur det gick med din lilla tävling.
va kul att jag hade rätt! :)
Men jag trodde nog att du ville att vi skulle använda fantasin lite och få fram vad "spillet" föreställde!
Att det var ketchup och senap tvivlade jag aldrig på! ;)
Och stort tack för länken! <3