tisdag 28 juli 2015

Arbete under sommaren

Trädgårdsarbetare 1

Jo då, det finns faktiskt vissa yrkesgrupper som arbetar under sommaren – mera eller mindre i alla fall. Här ser ni ett exempel på två killar som tog sig an vår fina innergård idag. Personligen var jag tacksam att de inte började klockan 07:00 utan var finkänsliga nog att sätta igång vid en kristen tid – klockan 09:30. Vet inte riktigt vad killen höll på med, men han jobbade nonstop i flera timmar. Och jag kan berätta att den där grunkan han vispade runt med förde ett himla väsen.

Trädgårdsarbetare 2

Den här killen stöder sig på ett redskap som jag inte heller vet vad det är, men det var ingen kratta. Nu kan jag inte påstå att han jobbade direkt. Lutad på den där grejen gjorde han inget annat än att skrika i sin mobil. Nu förstår jag absolut att han fick ta i för att överrösta öväsendet som kollegan förde med den där grunkan. Frågan är bara om personen i andra änden hörde mera än han själv. Tror inte det;-)

SommarpausMedan trädgårdsarbetarna jobbar, har JM-bygget nära Täby Centrum sommarlov. Himla synd att hela området är avspärrat, för jag hade hemskt gärna klivit in på arbetsplatsen och fotat dessa läckra armeringsjärn ur olika vinklar. Nu fick jag trixa bakom två olika staket i stället. Inte så dumt det heller faktiskt – ja, om man gillar sådana effekter vill säga. Å det gör jag ju;-)

PS. 1 000 tack för alla era förslag om floran på min blogg igår. Det ni såg på bilderna var Blåeld och Rödklint. Å det forvånade mig inte ett dugg att det var just naturexperten Anki som var först med att identifiera mina vilda blommor. DS.

16 kommentarer:

Ama de casa sa...

Perfekt att ha en trädgård som andra sköter om! När man måste ta hand om den själv är det bra jobbigt... :-)

Lennart sa...

När jag var i 20-årsåldern fick jag alltid höra att kommunalarbetarna alltid måste lämna in sina spadar, krattor och verktyg kvart i 4. Bara så att de hann med att gå hem vid 4. Såg att här var det killar som klippte gräset i dag fast regnet föll lite lätt. Har skickat ett mail!

Stare Ström sa...

Fint att kunna titta på när andra arbetar. För det gör du väl och njuter extra av din ledighet?

Eva Trillian sa...

Det är skönt att se på när andra arbetar :)

anemonen sa...

Visst är det gott att hyra så man slipper trädgårdsarbetet. Jag gillar det dock men mina leder säger nej nej så jag bor numera i lägenhet med altan och möjlighet till en liten odlingslott. Det jag vill ha är vinbärsbuskar en röd och en svart. Tur jag har vänner med trädgård som jag kan njuta av utan att behöva rensa ogräs och hålla rent från diverse ohyra. Även jag gillar armeringsjärn och liknande konstiga saker att fota men det gäller att hitta dem. Var det inte en slags grästrimmer de hade för de för oväsen med sig de där maskinerna.

Kolonilotta sa...

Det är ju underbart att det finns andra som fortsätter att jobba när vi andra tar ledigt! :)
Och jag är verkligen jätte nöjd med min kameramobil. Kommer fler bilder i nästa inlägg!

KajsaLisa sa...

Armeringjärn är kul att fota, helst ite rostiga. Sen fota okändas när dom är så upptagna att dom inte märker det skapar realism, snyggt jobbat :)

Susjos sa...

Grannen hade en liknande apparat som han använde idag, men som tur var hade jag vaknat då, och klockan var över 16..så det var okey!

ja, du gillar armeringsjärn och kranar du..och din kamera hittar fina vinklar, helt klart!!!

Anki sa...

Läckra bilder på armeringsjärnen!
Ja, det är rätt skönt att någon annan tar hand om det trista jobbet, som att köra trimmer :)

Steve sa...

En sån där grunka, trimmer, jobbar D rätt ofta med här på tomten.
Armeringsjärn är utmärkta som växtstöd i trädgården. Vid en hastig första anblick trodde jag att det var fiberkabel, men sen såg jag.
Killen med telefonen var i a f klädd för arbete. Alltid något. En sak i taget.

cat sa...

Tycker att du fick till riktigt intressanta foton på armeringsjärnen genom gallret :-)
Trevliga reportagebilder på en som jobbar och en som skriker. Skulle inte ha något emot att luta mig mot något och låtsasjobba då och då ;-)
Hoppas du får en bra dag i regnet, eller har det kanske slutat regna hos er.

Marit Johansson sa...

Gillar dina bilder från JM-bygget, särskilt den övre, snyggt!

Carita Liljendahl sa...

Ganska skönt om det inte är himla hett då man gör sådant där jobb som på första bilden, med gummistövlar på och en massa gräs som flyger runt.

Monica sa...

USCH ja grannen har en bensingrästrimmer
och den låter inte lite illa, bara att
stänga dörrarna.
Dessa mobiler, inte kul att betala en
arbetare som bubblar i mobilen halva tiden.
Det har man ju fått göra + att lyssna på
deras bergsprängare;-(
Ha en skön kväll

Mias Mix sa...

Måste vara kommunarbetare när de vilar mer än jobbar :) Skönt att ni får det fint hos er.
Och de där armeringsjärnen ser ju ut som spagetti :) Jätteläckert!!

Unknown sa...

Trädgårdsarbete verkar vara årets sommarjobb, har haft gubbar här i närområdet som rensat och rensat, låtit och efterlämnat stora kvisthögar i dagar, deras röjarlust tar liksom aldrig slut.
/Kiki