måndag 27 juli 2015

Helgbilden: ”Plötsligt händer det.”Kan inte minnas att jag någonsin köpt en blombukett till maken. Det har inte han heller gjort till mig. Ingen av oss är sådär jätteförtjust i snittblommor – typ rosor. Vi brukar skoja om det och säga att om någon av oss någonsin gör det, då är det nå’t skumt.

Venus flygfälla

Men när maken för ett antal år sedan kom hem med två Venus flugfällor – köttätande växter alltså - var det nå’t helt annat. De fick vattnas med destillerat vatten (enda inköpsställe: bensinmack) och flugor. Att mata dom med hamburgare var inget alternativ, för då skulle de dö. Maken uppmanade mig att ha ”an open mind”, vilket jag hade i tre år. Sedan dog venusarna. De hette Yin and Yang. Sedan dess har vi hållit oss till kryddor/örter, en gigantisk novemberkaktus och en nyinköpt lavendel varje vår. Tills det plötsligt hände i lördags.

Vildflora
Maken och jag är väldigt förtjusta i vildväxande blommor som vi gillar betydligt bättre än tjusiga blommor i affären. Å jag lovar er att vildfloran florerar mera än någonsin i år. Tackar allt regn för det. Med andra ord kom maken hem med några kvistar av ovan ”saker” som jag tycker är otroligt vackra. Å den lila blomman är dessutom väldigt smart. När det blir mörkt och den vill sova slutar den sig nämligen – inte helt olik Yin och Yang, fast dom smällde bara ihop sina ”klaffar” när dom fick ”mat".

Fler helgbilder hittar ni här.

PS. Någon av er som kan det där med blommor vet kanske vad det är som nu står på vårt balkongbord och florerar. DS.

23 kommentarer:

Steve sa...

Jag tycker om blommor, men kan för den skull inte mycket. Förr köpte jag ofta blommor till D, dock aldrig rosor.

Stare Ström sa...

Kära nån! Blombilder hos dig!!! :-)

Marina sa...

Kan bara hålla med - vilda blommor är vackrast! Och inget ont som inte har något gott med sig, årets sommar har verkligen varit fantastisk för blombeståndet!

Anki sa...

Som sagt... plötsligt händer det! Härliga blombilder och den där Venusfällan är häftig!
Den blå tror jag är blåeld och den röda är en rödklint.

Susjos sa...

Oj, lite oväntat med blommor här! Jag har ju verkligen inte några gröna fingrar,så jag är fel person att fråga! Men skulle tippa på att den lila är tistel? Troligen helt fel!!

znogge sa...

Jag är ingen expert men nog ser det ut som en tistel!

anemonen sa...

Jodå det är en fantastiksk vild flora i år och själv plockar jag in och gör sommarbuketter att ha på mitt köksbord för att njuta i fulla drag. Det du har där tror jag är: Blåklint lila variant, lungört och blåklocka. Det är vad jag tror att det är. Tistel trodde någon men det är inte så nämnt att plocka dessa stickiga blomster men granna är det dock. Jag ställer ut mina buketter på altanen om natten så håller de länge men din på balkongen håller de sig finfint med. Passa på att plocka ......

Comsi comsa sa...Härliga blommor även om det var lite oväntat här, hi hi....
Tror det är en tistel, men vad vet jag? ☺

Ama de casa sa...

Lavendlar. Allt är lavendlar. Det blir enklast så :-)

Superfina bilder! :-)

Carita Liljendahl sa...

Åh så härliga bilder! Jag fick gåshud!
Kanske tack vare bild två :-)
Har själv luktärter som slår ut på balkongen nu. Härliga blomstertider!

Eva Trillian sa...

Min blomkunskap ligger i klass med prästkragar, blåklint, rosor samt andra vackra/inte vackra blommor! :) Därför får maskrosor bo hos mig - de är nämligen vackra!
Fint med en bukett - oavsett vad blommorna heter!

Olga T sa...

Ha ha, fick scrolla tillbaka och kolla att jag var på rätt blogg. Ett synnerligen ovanligt inlägg hos dig, men också ett synnerligen vackert :))
Ja visst är vilda blommor speciellt.

FREEDOMtravel sa...

Vi köper inte heller blommor och när vi får några i present brukar de (tyvärr) dö ganska snabbt... ;) Peter gillar att vi inte kan ha trädgård när vi har båt :)

Unknown sa...

Älskar vilda blommor och gärna en mix av klassiker och ogräs, vackert. Vackert sammanflätad story.
/kiki

Guldkryckan sa...

Frugan köper blommor ibland till mig...brukar vara när en bröllopsdag infaller...själv är jag kass på det.
Håller mig till "prylar" istället..sådant som jag vet att hon uppskattar.
Men blommor?
Nä....själv föredrar jag kaktus...de klarar sig länge utan vatten och katterna låter dem vara ;)

Nu är mitt barskåp välfyllt igen...kommer klara mig länge nu och stå ut med tanken på att snart är det jobb igen ;)

Ha en fin dag Bp :)

cat sa...

Tänk att du skulle gå och bli florafotograf :-D !
Jag skulle aldrig vilja ha en sådan där venusfälla, för fy vad äckligt att behöva hålla den med flugor och hur får mat tag på flugor när man bor i stan?

Jättevackra florafoton. Den lila tistelblomman är verkligen vacker.

Anita Malta sa...

Vildblommor !!! Så vackra och vilka fantastiska bilder !! Om jag bara kunnat skulle jag gått ut på landet här på ön och plockat ett helt fång och skickat istället för snittblommorna som det blev ;-)

Är usel när det gäller namn på blommor men maken hade klarat varje sort ni har där på ert balkongbord :) Brukar bara vara lite svårt att få honom till min sida av våra skrivbord när det gäller att visa något som har med bloggar att göra ;-)

Synd att de spännnade flugfällorna dog. Du lyckades iallafall föreviga dem riktigt snyggt !! Här hemma har vi inte heller några blommor, jag förutom på terrassen förstås och det räcker för oss.

Idag säger SMHI att du har regn och 15 grader !!!!!!! Hoppas de har fel. Som jag skrev blir det säkert fint i augusti. Lika bra att ta ut lyckan i förskott för det värsta som kan hända är att du varit lycklig i onödan.

...och du Beate, du behöver inte skriva till mig att du blev glad över blommorna trots att de inte var vilda för det vet jag att du blev iallafall. Det är ju trots allt tanken baokm som räknas ;-)

Kram och tänk på att livet är som en chokladask.. Du vet aldrig vad du får :-)

cat sa...

Hi hi nummer 2 hos mig är en störtdykande hök/falk/vråk.....

Monica sa...

Underbar blå färg har den Blåeld en av
mina favoritblommor och en riktig humlemagnet.
Ja nog har regnet gjort både trädgården och
naturen fin.
Ha en skön kväll

Life of Johanna sa...

Fina bilder, måste komma igång med fotograferingen igen :)

Ja vädret, vi kunde haft detta förra sommaren när jag var gravid och mådde dåligt, bättre väder, värmen var ju olidig då i lgh :)

Marit Johansson sa...

Den lila blomman är inte bara smart utan väldigt snygg också :) den ser lite nyvaken ut med de där långa bladen lite i oordning..

Beppan sa...

Surprise surprise - blommor hos dig :-)
Så vackra skapelser!!
Denna blöta sommar växer det verkligen ute i naturen.
Här klipper man dikeskanterna nu så alla vackra vildblommor
ryker all världens väg. Orkidéer också tyvärr.

Mias Mix sa...

Wow blommor hos dig! Och så vackra bilder. Visst är det 100 ggr vackrare med vilda blommor. Men på våren köper jag gärna och ofta tulpaner :)