fredag 10 juli 2015

Förklaring och en lista

Snacka om att vara tydligt i ett inlägg. Det var jag då verkligen inte igår. Å självklart reagerar ni med förvåning och förskräckelse. Sådana läsare gillar jag skarpt! Alltså kommer här förklaringen. Jag gick in på mitt lokala postutlämningsställe som råker ligga inne i Hemköps lokaler. Där passerade jag äckelmaten utan ens att drömma om att äta den. Jag gillar nämligen inga mardrömmer;-)

Lista
Å efter ytterligare en forlorad sommardag med regnskurar tackar jag Eva Trillian för följande lista. Använd den gärna om ni (också) lider av bloggtorka;-)

Jag heter BP.
Jag är för tillfället fruktansvärt trött på denna hittills så usla sommar.
Jag är bra på att ignorera dammtussar (och is i frysen).
Jag tycker inte om sprit (undantag Mojito).
Jag är dålig på att komma upp ur sängen på morgonen, eftersom jag är lika dålig på att lägga mig tidigt på kvällen.
Jag läser mest svenska och engelska deckare.
Jag gillar frukost på balkongen (hittills sju gånger den här sommaren).
Jag sjunger inte ens hellre än bra.
Jag älskar att köra bil och att "leka" kommentator från tv-soffan när stora fotbollsmästerskap pågår.
Jag är inte speciellt bra på allt som kräver teknisk kunskap och/eller tålamod.
Jag föredrar att ligga på balkongen i stället för på en badstrand, speciellt om det finns sand på den.
Jag tycker om fotboll, friidrott och MotoGP.
Jag är beroende av att äta och dricka, annars dör jag ju.
Jag har på mig jeans och tröja (och underkläder förstås).
Jag dricker vatten, vin, öl, juice.
Jag lyssnar på P4 i bilen och makens ofta kloka råd. Inte nödvändigtvis i den ordningen;-).
Jag blir arg på folk som vänder kappan efter vinden och alltid är politiskt korrekt.
Jag blir rädd av eld och översvämningar.
Jag önskar att det var varmare, betydligt varmare och soligare.

PS. Bilderna jag lägger upp har indirekt något med inlägget att göra. Den beskriver bara att de enda som är glada över rådande pissväder (och skrattar hela vägen till banken) är alla affärer i olika shoppinggallerior samt det blågula varuhuset såklart. Parkeringsgaraget i Täby Centrum var knökfullt idag. DS.

18 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Här har vi haft tre regnigavdara på raken...men nu skiner solhelvetet äntligen igen efter sin olovliga frånvaro....det blir rapport på,detta :(
Politisk korrekthet...står mig upp i halsen sådant....jobbar ju i en sådan branch....men jag kallar ungarna för vad de är...ungjävlar...iallafall ;)
Men de flesta lärare bara ler....och säger samma sak....fast inte lika ofta som jag. ;)


Tillönskar dig en fin afton med ett glas vim...det blir det här...sen middag idag...supe heter det väl då ?

Guldkryckan sa...

" regniga dagar...skulle det stå.

Eva Trillian sa...

Jamen se där :) där dök listan upp ;) Det regnar verkligen lite för mycket, eller hur?
" ... annars dör jag ju." - en del saker är så självklara :)

Kolonilotta sa...

Alltså mojito går ju inte att dricka.
Avskyr allt med mynta i.
Då tar jag hellre en strawberrydaqurie alla dagar i veckan! :)
Roligt det där med listan.
Och visst är det galet hur mycket pengar alla köpcentrum och andra inomhusaktiviterer tjänar nu.
Men vad ska man annars göra med ungarna när det regnar varje j...a dag!
Jag är inte alls ledsen över att behöva jobba en vecka till.
Håller tummarna för att värmen har kommit tillbaka då.
Men imorgon kväll skulle det tydligen bli fint!
Sa dom, tror jag. Men vågar man hoppas!
Ha en skön kväll.
Kramis Susanne

Susjos sa...

Mojito är ljuvligt gott, och nu blir jag fundersam , har du inte provat Caipirinhia? det är mumsfilibaba gott!

Ja, kan tänka mej att köpcentrumen älska regniga dagar, men stackars de som har semester nu! Inte kul med allt detta regn!

Ama de casa sa...

Här var det också tämligen fullt i garaget på La Zenia Boulevard härom dagen. Jag tror att folk försöker komma undan värmen :-)

sv: Att gå i badkläder upp och ned för vår gata är mer regel än undantag. Det är rena rama folkstormningen ned (på förmiddagen) och upp (på eftermiddagen). Annars går jag väldigt ogärna i badkläder på stan :-)

Rost och rädisor sa...

Jättebra lista! Ska jag översätta till trädgård vid tillfälle.
Jag är ju en sån kärring mot strömmen som tycker att vädret är helt okej. Inte för varmt och inte för kallt. Stoppar bomull i öronen och struntar i att träden ligger halvvägs mot marken i vinden, dessutom har jag massor att göra inomhus om jag skulle vilja. Men jag vet att många påverkas mer av solens frånvaro än jag.
Hoppas det blir lite av varje så alla blir glada.
Allt gott
Anette

Mias Mix sa...

Kul lista :) Ja ingen rolig sommar i Sverige, hoppas verkligen det blir bättre. Vi övernattade i Tyskland. Ca 30 grader och sol här :)

KajsaLisa sa...

Äsch, bloggtiorka kan man ha när det är över 30 grader och solsken Då ligger man på stranden med ihopsmält hjärna och myser. Ingen orkar hitta på något och ingen orkar läsa något. I det här vädret kan man fota och blogga för fullt.
Sen lockar man in en massa inregnade människor i bloggen. Försöker peppa dig lite idag, du verkar behöva det :)

Anki sa...

Ja, vi har ju inte samma uppfattning om det här med bra sommarväder... jag tycker det är ganska perfekt just nu... regn och sol... OK då... kanske det är lite övervikt åt regnet... men bara lite. Efter förra sommaren så njuuuter jag och svampen :)
Listan såg jag också hos Eva och gör kanske en egen någon dag... hm... mojito har jag aldrig smakat!
Tack för dina kommentarer... jag kan inte så mycket, men är en obotlig faktasökare när det gäller sånt som jag är intresserad av.
Ang. ditt förra inlägg... blä, vilken buffémat! Fototidningar är kul att bläddra i, men det tekniska det är lite för komplicerat för mig.
Må solen lysa över dig BP.

Rantamor sa...

Det var så kul när jag satt å läste din blogg igår och dina frågor och svar så jag kopierade frågorna och satt å skrev en till blogg igårkväll det var så kul.
Jodå jag såg nu också att våra svar inte var så lika varann, men det är ju så det ska vara.
Och jag vill ju svara som jag är och du som du är, jag tycker det finns alldeles för många som vänder kappan efter vinden när det gäller kommentarer på bloggar, rädd att vara för olik den som bloggat och skrivit, det är ju ändå olikheterna bland oss som är fachinerande.

Kollade ditt förra inlägg och "maten" du fotat,
rätt läskigt enligt mig.

Nej nu får det väl ändå bli nå sommarvärme, idag skulle det enligt vädergubbar å gummor vara sol å varmt här hos oss, och nu regnar det.
Grrrrrr.

Alltså Ruth är ju bara för skön, man kan bara älska henne, synd bara att hon inte har en blogg själv, Ama har ju träffat henne och tjatat att hon skulle börja blogga, men det vill hon inte.

Tjingelingen hoppas det är du som har solen idag så du kan sitta på balkongen å njuta.

Steve sa...

Jaha, då vet jag det mesta om dig, förutom vad BP står för. Med min mackinspirerade uppväxt så har det alltid stått för British petroleum.
Jag får rysningar av bilderna på det knökfulla P-garaget. Huvaligen!
När jag får bloggtorka brukar jag åka ut på moppen i trädgården och ta några foton. Det innebär förstås att jag upprepar mig rätt ofta, men det som är vackert kan man aldrig få för mycket av. Det bjuder jag gärna på igen, och igen och igen..
Idag kan du kommentera mitt andra inlägg om den Grekiska krisen.

Johanna sa...

Määh, allt det där visste jag ju redan! Chocka och förvåna lyckades du då inte med kan jag säga. ;) Fast det är klart, lite oväntat var det väl att det inte fanns ngn konstig twist som fick mig att tänka efter lite extra. Mest chockad är jag idag över att solen har visat sig ett par ggr (inte många minuter åt gången) här i nollåtta.

Lägger till skitiga fönster på Att-ignorera-listan. Min egen alltså. Men vem bryr sig, det regnar snart igen. Ha det gött, BP!

Jacob sa...

När jag är i Täby Centrum finns det hur mycket plats som helst. Strax före kl 10.00 brukar vara en bra tid !!!

Susanne ❤️ sa...

Jag önskar också att det blir varmare och soligare, tror faktiskt vi behöver det för att må bra ;)
och Mojito är ju sååå gott….kanske ska fixa till ikväll ;)
annars är jag en sån som helst dricker Rödvin
Älskar listor mycket fakta på kort tid ;)
Jag hoppas att du får en underbar lördag
Kramisar

Andra året i Hjo sa...

Att lyssna å makens goda råd och leka kommentator till TV-matcher, tycker jag om. Fast kanske skulle jag be dig vara tyst om matchen var riktigt spännande.

Anita Malta sa...

Det var en intressant lista som i sanningens namn inte var särskilt överraskande ;-) Ja, det där med P4 kände jag inte till.

Har precis upptäckt vad gott det är med en iskall Mojito fast jag brukar välja en virgin i värmen ;-) Vill ju helst inte bli vimsigare än jag redan är. Det enda som får mig att fundera lite på din lista är det där med sand på balkongen. Lätt att tolka fel här eller hällde de i sprit i den där Mojiton iallafall ;-)

Har som vana att kolla vädret i Stockholm och idag har du haft 20 grader och lite moln. Kan det stämma tro... Får väl se i ditt nästa inlägg. Vädret är ju ofta ett återkommande ämne ;-) ;-)

Lennart sa...

Ha ha, det där ser ut som ett AA-möte jag har sett på amerikanska filmer!

Så jag får väl börja. Hej, jag heter Lennart. Jag gillar P-hus, speciellt i Hamburg. I vissa där kan man parkera länge för ett lågt pris. Jag hittar bra i Hamburg. Efter drygt 20 års körande där så vet jag nog lite hur vägarna går...
När jag kör in i Hamburg från A7 så skriker alltid, antingen min bror, första gången vi åkte rakt in dit och jag körde, "Du hittar ju inte här! Det är en internationell europeiskt storstad!" Eller min fru, nej förlåt. Min fd fru och hennes barn; "Du kan inte bara köra in så där i stan här för den är ju så stor! Vi hittar ju inte här!"
Jag hittar visst i Hamburg. Jag har kört runt där i mer än 20 år. Jag vet vilka P-hus som är billigast. I vissa P-hus är jag också verkligen välkommen. När jag brukade köra in med min sista privata bil i ett visst P-hus, (runt 2002, sen blev det bilpool) en Opel Omega kombi med trimmad v:6a och svarta rutor runtom, 7 fjärrljus i fronten och tre radioantenner gjorde vakterna honnör. Ibland när jag hämtade bilen stod en beväpnad vakt bredvid bilen och sa hej då.
När vi alla, den stora härliga familjen var in till Hamburg nu i maj körde jag som vanligt snabbt och lätt in i ett av P-husen. Sen sa jag att nu är vi i centrala Hamburg, titta, upplev och njut av stan. Men det sket sig. De bara sprang runt som yra höns och skulle in på HM och handla. Sen ville de hem igen.

Jag kan tyvärr inte sjunga. Är opererad för giftstruma så min hals är alldeles för svag. Den är så trång på något sätt har jag fått veta.

Jag älskar min balkong! Det är härligt att ha en igen!