söndag 12 juli 2015

Skyltsöndag 19 – bilar

Den här Skyltsöndagen tänker jag visa er tre roliga skyltar/dekaler som jag har upptäckt på bilar den gångna veckan. Hoppas ni gillar skyltarna och mina personliga funderingar;-)


BMW gör fina och ofta sportiga bilar med fräck design och i coola färger. Det är i och för sig fler biltillverkare som gör, men BMW står ut en aning tycker jag. Men nu har även BMW krypit till korset och hakat på trenden med elbilar. Å fulare elbil får man väl leta efter. Ett missfoster som ser ut som en ogräddad kanelbulle, där en treåring fick gå loss med en spritpenna. Elektrifiera er bilpark – skulle inte tro det. Å kolla längst ner – Powered by … ingenting tydligen.


Den här dekalen satt på bakluckan av en Toyota Prius, en elektrisk hybridbil som ser ut som den låter – tråkigt alltså. Men dekalen lyfter hela bilen minst ett snäpp. I den åker tre killar (hunden inräknat) och två tjejer. Pappan kör. Glasklart:-)


Skrattade gott när jag såg den här skylten. Dom har humor på Åland, helt klart. Å syrran måste ha de väl ställt. Registreringsskylten sitter nämligen på en stor Mercedes van som är betydligt snyggare framifrån än på sidorna och bak. Men den hörs åtminstone ute i trafiken, då den går på vanlig bensin;-)


Pumita
har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den bara.
En lista på alla som gillar att skylta på söndagar hittar ni här.

16 kommentarer:

Eva Trillian sa...

:) Reklam är ju som reklam är - ibland lyckas den för att man retar sig på den ;) Du vet nu hur en BMW-elbil ser ut, tveklöst!
Pappa kör? nej då, inte alltid - inte på helgerna ... oj, då var jag fördomsfull nu? ;)
Såg en bil med registreringsskylten Drömmen för att tag sedan - dyr bil, så jag tror det var sanning ;)
Miljö-Nissa som jag gärna är så kan jag ju ändå inte annat än hålla med om att elbilar är tråkiga. Min drömbil? En Hummer. Nästan så jag skäms. Men bara nästan ;)

Monica sa...

Elbil nej aldrig i livet, hur skulle
det funka om alla körde det.
Har funderat på egen skylt men det har
inte blivit av, vår stjärna är betydligt
finare med mer glans:-)
Ha en skön kväll:-)

KajsaLisa sa...

Den första upplever jag som lite kontraproduktiv, typ elsladden till bilen trasslar ihop sig. Den sista får du gärna berätta var den står, så jag kan sticka dit och presentera mig som syrran och säga att jag vill ha tillbaka nycklarna.

anemonen sa...

Haha du är finurlig du och jag gillar såklart syrrans bäst. :D

Mias Mix sa...

Du hittar då alltid massa kul :) Vilken härlig dekal på bakrutan! Och den där syrran är nog inte sjuksyrra :) Då hade hon inte haft råd med den bilen troligtvis.
Nej den BMW:n var inte det minsta fin. Vi provkörde BMW när vi köpte bil till mig, men min Beetle var så himla mycket skönare att köra så därför valde vi den. Men visst är BMW snygga!

Geddfish ♥ sa...

Tack för roliga skyltar!
Och - jag har med mig ett par tre skyltar hem från Köpenhamn. Skulle aldrig fotat dem om inte om hade vart, så stay tuned ;)

Anders W sa...

Du har då sinne för att hitta skyltar. Och håller med om att elbilen inte är någon höjdare. I USA hittade jag en bil med regskylten KULFOLK. Kanske alla skulle hitta på sina egna skyltar. Nu när skyltarna i alla fall ska förnyas.

Ama de casa sa...

Anders var inne på en Prius då när vi bytte bil 2006, men den var för ful. Fast framför allt för liten - varken Anders eller vårt flyttlass till Spanien rymdes i den :-)

cat sa...

Hade nog kunnat tänka mig en hybridbil om de inte var så förskräckligt dyra att köpa in och de kunde ju vara lite snyggare också.

Den där BMW:n skulle jag ta inte ta emot gratis, eller jo kanske om jag kunde sälja den vidare.

Det var verkligen en Svenssondekal på den där Priusen.

Anita Malta sa...

Den där BMW´n liknar då inte de BMW jag är van att se. En del elbilar är faktiskt riktigt söta men den här faller mig inte diekt i smaken även om jag tycker idén med elbilar kan vara bra.

Söt dekal som representerar familjen hybrid men borde den inte fått liite färg ;-)

Åhhh... Åland väcker fina minnen !! Gillar ön där jag tillbringat många somrar i min ungdom och den här skylten gillar jag nästan lika mycket som Larnita ;-) Tror dig till fullo att bilen ser bättre ut från andra håll än baken men är det Skyltsöndag så är det ;-

Steve sa...

Var hittar du allt? Ja, visst ja, du bor ju i storstan.
BMW:n är i a f billig i drift.

Susjos sa...

Haha! Njae, den var inte så snygg den där elbilen! Syrran skylten var däremot riktigt kul! Liksom bilderna på familjen! fast jag skulle inte tacka nej till en elbil tror jag..min bil står ju fortfarande på verkstan!!!

Guldkryckan sa...

Hade nog aldrig kopplat ihop den bilen med BMW...men det är väl bara att inse...det är inte som det var förr....men det är väl ok...tror jag ;)

Elbilar...jo...en ny trend som kommer mer och mer...numera finns det ju elmopeder och elcyklar också..själv håller jag mig till annat eldrivet..spårvagnshelveten, där vet man åtminstone att man kommer fram utan att fått ladda på halva vägen för att batterierna tagit slut ;)
Om nu inte nån odåga river ner nån elledning förstås...det har ju hänt.
Guldkryckan brukar då uttrycka sig verbalt på sådant sätt att barn bör förflyttas från nämnda vagn eller åtminstone få öronproppar ;)

Men det är inte ofta det händer...som tur är.

Ha en fin Måndag nu...det har jag :)

Kolonilotta sa...

Du är ju hur grym som helst på att hitta roliga skyltar.
Jag tror jag ska skaffa en där det står mammans.
För även om jag inte kör den själv så får jag lik för baskat betala alla räkningar! ;)
Fyra dagar kvar nu. Och en ledig onsdag där emellan.
Sen kommer solen och värmen...
Så det så!
Ha en skön kväll!
Kram Susanne

Marit Johansson sa...

Ja det här med elbilar är väl framtiden antar jag, men än så länge kör jag på med min bränsleslukande Volvo :)
Jag kan glädjande nog meddela dig att det var rätt så varmt i Arjeplog under lördagens strömrodd, det var väl ingen tropisk hetta men klarade mig med jeans och t-shirt i alla fall :) svinkallt i vattnet förstås men det var ju ingen som skulle simma... haha..

Husbilen-Ellen sa...

Du har onekligen blick för skyltar! Syrrans var häftig