torsdag 30 juli 2015

I rymden mitt i stan – del 2Pride Park och Stockholms Stadion
Efter rymdbesöket på il Caffè igår styrde jag kosan mot Pride Park på Östermalms Idrottsplats. Där fanns absolut ingenting att se (välkomstfesten började först kl. 17:00) förutom några biffiga utkastare som glodde misstänksamt på mig. Alltså gick jag tvärsöver gatan till Stockholms Stadion där förberedelserna var i full gång inför kvällens Diamond League Gala, före detta DN galan som i år för första gången sponsras av Bauhaus. Det går uppenbarligen inte så bra för Dagens Nyheter med betydligt bättre för DIY-företaget… Där slank jag in tillsammans med svt:s tekniker i förhoppning att göra lite kändisspotting på tränande atleter. Men även där fanns ingenting att se, då alla friidrottsstjärnor fanns i Kungsträdgården för att skriva autografer. Snacka om osis. Återstår tv ikväll.

Starrbäcken

Alltså gick jag tvärsöver ytterligare en gata, fast inte samma som ovan;-) Å där upptäckte jag först en ufo som höll på att landa i eller på Svea Artilleris lokaler och den nya Musikhögskolan samt tillhörande campus som byggs där just nu.

Star(r)warsI den gigantiska innergården i och kring ufo:t som egentligen är en rund byggnad med bostadsrätter upptäckte jag till min stora glädje några meteroiter, asteroider och andra konstiga saker som uppenbarligen hade ramlat ned i brf Starrbäcken. Brf Star(r)wars hade varit ett mera passande namn tycker jag. Gillar det totalt oväntade, utomjordiska ”avfallet” faktiskt, men f*n så tråkigt det är att fota när det regnar och det gör det idag också:-( Verkligen synd om Schlagerpride och Diamond League galan ikväll…

19 kommentarer:

Gerd ♥ sa...

Åh, vilket grönskande inlägg!
Någon sa, att det blir så skönt i luften när det regnar, gräset så grönt och vackra färger, och svamparna växer så det knakar i skogarna.
Du vet vag JAG tycker om regn i var stund.

Men superhäftiga grejer du hittat igen och igen! Och fin kvalitet!

Stare Ström sa...

Vilka kul bilder du visar! Både idag och igår!

Della sa...

Tur om ingen fick dem på sig när de damp ner. :)

Anita Malta sa...

Pågår den festliga Pride galan i Stockholm nu ?? Sjutton också den hade jag inte velat missa ;-) Liite otur där för dig som var för tidigt ute och på fel plats men du levererar iallafall tydliga bevis på dina försök. Gröna sköna läckra bilder på det utomjordiska. Undrar om man kan se Pridefestivalen på SVT-play ?? Förmodligen inte då de spärrar det mesta för oss som inte bor i Sverige...

Per-Anders sa...

Coola rymdprylar! Fats egentligen är det många gånger en fördel att fota när det just har regnar. Färgerna blir mättade och man slipper de starka kontrasterna och skuggorna vid skarpt solsken.

KajsaLisa sa...

Häftiga skulpturer, verkligen outherspace. Sen tror jag dom slapp regnet ikväll.

Eva Trillian sa...

Cool fortsättning på det space:ade inlägget igår :) BP levererar!
Pride - ett år, inom kort, bara SKA jag var i Sthlm en Pride-vecko-dag!

Marit Johansson sa...

Ja det är skittråkigt med allt regn... svårt att se något positivt med det.
Otroligt läcker rund byggnad du fångade på bild, antar att utsikten är toppen därifrån :)

Anki sa...

Häftiga grejer det där... och snygga bilder!

Mias Mix sa...

Vilken tur att du äntligen fick lön för mödan och fick se lite roliga foto-objekt! De där meteorerna är ju jätteläckra. Och kul med ett runt hus :)
Sv: Tjejen från Gnesta som är gift med tysken vet jag exakt vem jon är men känner henne inte. Googla på Nina Hoffmann så ser du att hon är ganska "känd" Såklart ni ska åka till Bremen. Kan ju bli hur roligt som helst!

Monica sa...

Rymdtema ja varför inte man känner ju sej
som ett UFO förkyld och jävlig.
Och just nu ska ju någon klåpare som byter
golvbrunn på Marknadsvägen bila sönder taket
i mors badrum blir så jävla trött;-(
Är den verklig den rosa avstängningsmojängen
eller har du varit framme och kladdat.
Ha en skön helg;-)

Kiki Freese sa...

I ett runt hus har jag länge velat bo i. Dessutom få omge mig med sådana läckra utomjordiska former skulle verkligen vara en höjdare...måste bara snoka upp det där området.
Svar: Skogen guld – ajdå hade ingen tanke på att det faktiskt så man kallar kantarellerna...visserligen hittade vi kantareller också. Ivarjefall så har jag nu korrigerat min rubrik till skogens skatter.
:-) Kiki

cat sa...

Gillar verkligen ufohuset! Skulle gärna vilja titta in och se hur det ser ut inomhus.
Ja fy tusan för regn när man ska fota.

Marina sa...

Tja, vi får väl trösta oss med att efter regn kommer sol - förr eller senare kommer det säkert att stämma!

Guldkryckan sa...

Jo fan...att fota i regn eller under mulet väderfenomen så är det inte så kul att fota..men man får ju offra sig för mänskligheten iallafall ;)

Underligt att UFO´n är så populära..här har vi också en massa gator uppkallade i "rymd-anda".
Teleskopgatan
Meteorgatan
Gallileis gata (tror det är nån forskare från förr...googla BP..det ska jag strax ;))
Rymdtorget
Komettorget
mm
mm

Ett litet rymdskepp har vi också i en rondell...svindyrt var det att installera tydligen...totalt bortkastat tycker ju jag...men så är jag ju bara civilist också ;)

Ha en fin dag nu Bp :)

Carita Liljendahl sa...

Osis med det ena och det andra, verkligen.
Men fina skulpturer du fångat!

Kolonilotta sa...

Haha....grym du är som smet in med svt:s tekniker.
Det var ju himla synd att du inte sprang på någon snygg atlet! ;)
Jag ser fram emot paraden imorgon. Extra roligt eftersom jag för första gången någonsin får med mig maken in på detta stora och fantastiska jippo!

Comsi comsa sa...Dessa fina skulpturer har jag total missat trots att jag bor så nära, nu skäms jag...

Jag har köpt telefonskydd som är helt tätt och som man dessutom kan dyka så djupt som sju meter med skyddet... Det är gjort för att man skall kunna fotografera under vatten och även i snö. Bilderna blir hur fina som helst.. ☺

Ama de casa sa...

Men det hade jag inte nån aning om! Att det är DN-galan som pågår nu... Det borde vara förbjudet att byta namn på saker och ting! Det är jobbigt nog att lära sig allt det nya som kommer utan att behöva lära om det gamla också. Det som man redan trodde att man kunde... ;-)