lördag 25 juli 2015

Lugnet före stormen

Om man ska...

...på SMHI ska ett oväder med åska och storm dra över Sverige idag och i morgon. Under tiden ser jag ut som ett mindre åskmoln alternativt en utomjording och tittar på regnet precis som jag gjort hela sommaren...

...och undrar om väderkaoset kommer att se ut så här...

...eller så här;-)


PS. Alla bilder är dagsfärska och tagna ungefär en timme innan det började regna. Om ni inte har något bättre för er får ni gärna gissa vad de kaotiska fotona föreställer. Det första rätta svaret får en länk. Någon morot måste jag väl ge er om jag vill att ni motionerar era hjärnceller;-) DS.

20 kommentarer:

Kolonilotta sa...

Riktigt skit väder just nu.
Jag fick avsluta det sista arbetet på kolonin i regnet! Går ju inte gärna att avsluta grässådden innan det är klart när man väl börjat.
Sv: okej. Det förklarar saken. Trodde du hade en "värsting" mobil! ;)
Själv fotar jag och bloggar alltid med mobilen och glömmer ibland bort att många andra faktiskt använder datorer.
Och beträffande gissning om ketchup och senaps konsten så känner mitt inte att ketchupen föreställer alla smultron som finns överallt.
Senapen ser ju vem som helst att det är kantareller! :)

Stare Ström sa...

Jag väntar fortfarande på ovädret. Duggregn i sex tim och sedan strålande sol och vindstilla. Nu drar det nog ihop sig till åska. Säkert någon annan som fått ovädret till sig. Kan säkert hjälpa med lite ketchup- och senapskonst!

Guldkryckan sa...

Har väl regnat hela dan här...och som grädde på moset ska det komma 30 mm till under kommande natt.
Grädde är gott, men detta är löjligt.

Polarn kom hem från nåt varmt land för nån timme sen, hans första foto på fb på svensk mark sade allt om hur det kändes, regnbild :(

Men jag biter ihop, kikar på dokumentärer om utomfordingar, undrar om deras tekniska utveckling där borta i rymden nånstans har avvecklat regn ? ;)

Men hur det än är med detta....ikväll är det Lotto. Önska mig lycka till, min sista timma som fattiglapp har påbörjats ;)

Ha de bra Bp. :)

Anita Malta sa...

Regnar det fortfarande där uppe i norr ?? Tro inte på SMHI och titta framförallt inte tillbaka på hur sommaren varit utan ta ut lyckan i förskott över att augusti blir en finfin månad. Då har du iallafall inte förlorat något även om nu vädret blir uselt ;-)

Haha.. vilken läcker bilmotorcykelrymdfakost eller vad det nu är. Kommer det eventuella kaoset att se ut så där blir det ju en riktigt spännande resa !!

Min hjärnceller går på högvarv men klarar inte att lösa gåtorna på dina två sista bilder trots det aktningsvärda priset. Ska kika imorgon igen och se om jag kan komma på en liten gissning iallafall :-)

Geddfish ♥ sa...

Någon länk hann jag inte få på ketchup och senap, för min dator har nog blivit påverkad av ovädret, den är totalt förslöad, suck.
Fyndiga bilder, skylten med TRO skulle jag ju kunna ha när jag är kyrkvärd, haha!
Sedan vill jag ju ha lite hopp och kärlek också ;)

Din rymdbil såg riktigt levande ut, hua!

Nepp, jag kryper under pläden igen, urra burra.

Unknown sa...

Ketchup är ju helt klart första bilden men den andra? senap skriver alla, i två olika nyanser, mysko. Ganska snygga bilder, har du ett ljusbord i köket?
Jag ger upp.
Sitt still i stormen.
/Kiki

cissi sa...

Haha, bilen på bilden där i mitten nånstans säger väl allt! Skitsommar, helt enkelt! Och det hjälper inte ens upp det med ketchup och senap!
Ha det bra......i varje fall! :)

Steve sa...

Vadå kaotiska foton? Allt är väl som det brukar vara.

anemonen sa...

Nope kommer inte på något möjligen torkad ketchup och senap fast det kan ju vara något annat:-) Trehjulingsmonstret var riktigt häftigt och sommaren det blir lite fint i augusti så misströsta inte. Själv har jag gett upp och försöker tänka på annat än vädret och förhoppningsvis har vi en fin höst framför oss och de är inte fy skam. Tro hopp och kärlek. Så hopp om en finfin höst då. Ha de.

Monica sa...

Här blev det inget oväder alls och
det tackar man för.
Monstret skulle jag vilja ha frågan
är bara hur länge man fick ha den ifred
för alla klåfingriga jävlar.
Ha en skön söndag:-)

Eva Trillian sa...

Regnar det senap och ketchup nu? ;) Eller åt du en "anti-kinke-korv" så du klarade dig till middagen?
Fronten på bågen (?) - ett av vardagens ansikten :) Tänk, nu kanske du fastar i fota-ansikten-träsket ;)

Ama de casa sa...

Mysteriet med kaoset var redan löst ser jag. Skönt. Min hjärna har inte riktigt varvat upp till "tankeförmåga" ännu :-)

Hoppas att SMHI har lika säkra prognoser som vanligt. Ja, att dom har fel angående denna dag, alltså :-)

Carita Liljendahl sa...

Ja, det blev ingen storm hos er, ingen riktigt hemsk i alla fall. I dag ska den nå Finland men få se, den lär ha mattats av lite.
Gissar på ketchup och senap.

Monica sa...

Ska titta på kameran vad gav du
för din såg på nätet att det
varierade från 1990-2790 lite
stort spann tycker jag;-)

Comsi comsa sa...Men så klurigt.....

Okej, då ser jag att det är blodigt allvar om att komma ut till kantarellerna.... ☺

Kramen ♥

Anita Malta sa...

Hej, hej, bara jag igen som ska tänkte träna mina hjärnceller så här på morgonkvisten eftersom jag misslyckades igår kväll ;-)

...vadå ketchup och senapkonst ?? Nästan alla tror ju på ketchup och senap vilket jag för mitt liv inte kan tänka mig men ju mer jag tittar ser jag inget annat just nu !! Skulle alltså inte ha läst vad andra trodde...

Tänkte gissa att det var några slags kryddor och örter du lagt upp. Röd chili och ginseng men nu ser jag som sagt bara ketchup och senap. Ska nog roa mig med att leta skyltar istället och bara acceptera att jag inte fick den där länken ;-)

Inget regn hos dig idag det säger iallafall SMHI :-)

Kolonilotta sa...

Som Anita skrev precis så är det ju jätte lätt att bli påverkad av vad andra tror och tycker.
Jag använde meningen ketchup och senapskonst.
Och plötsligt gissade alla på just det!
Intressant det där.
Det du ville få fram var väl ändå vad "stänken" skulle föreställa antar jag!
Nu har jag sett solen 3 ggr redan!
Stort gilla på den! :)

Anita Malta sa...

..läste precis dina rader hos mig från igår. 22.9 grader inomhus !! Då skulle jag frysa ;-) I sovrummet lyckas vi pressa ner till 26 trots att a/c jobbar för högtryck och slukar pengar. Där jag sitter just nu framför datorn är det 33 grader men det fläktar iallafall från dörren!

P.s. Det fanns faktiskt en tanke också bakom min gissning. Chili är hot och det vill du ju att det ska vara och ginseng sägs ju ha en uppiggande effekt vilket du kan behöva i regnet men det kanske det söta i ketchupen också har ;-)

Ha en skön söndag nu oavsett vädret. Här är det nästan liiite för varmt om jag ska vara riktigt ärlig men det är väl åldern som börjar ta ut sin rätt ;-)

Susjos sa...

Nu ser jag ju direkt att det är ketchup och senap eftersom alla skrivit det ,hihi!!
Och Anita plus min son har det varmt på Malta, medans vi springer ut i solen en minut, för att sedan springa in då det börjar regna..ack ja, denna sommar!!

LissenTo sa...

Vädret, tja hur mycket regn kan det komma.
Men igår hade vi sol under dagen. Blev nästan förvånad