fredag 17 juli 2015

Maken älskar Sverige

Japp det gör han. Här ska ni få ett av många exempel på vad han uppskattar här:

På landet
Innan maken ger sig ut på landsbygden - ofta beväpnad med kompass, karta och mig (i släpet) - brukar han rekognosera både på Google Earth och Hitta.se. Idag hamnade vi i grannkommunen Österåker. Vi parkerade bilen någonstans. Fråga mig inte var. Jag kör, han navigerar. Vi promenerade runt en stund tills vi närmade oss ett av målen för dagen – ett klocktorn.

Maken: You know I love the Swedes. It doesn’t matter where you end up in the wilderness - if there is anything worth while seeing they put up a sign which explains where you are and what you are looking at. Look isn’t that a beautiful sign. Let’s go and have a look.

BP: Errrmmmhhh. Du har en poäng här. Men i det här fallet är det nog en gravsten du tittar på. Tror nämligen att vi har hamnat på en begravningsplats.

15 kommentarer:

Steve sa...

Det är väl då för väl att ni kan lotsa varandra rätt här i livet.

Susanne sa...

Hahaha, fredagens bästa ;)

Stare Ström sa...

Tänk så mycket du får se av landet, som du säkert annars skulle ha missat! :-D

Anita Malta sa...

Härligt !! Ni verkar matcha varandra väl ändå ;-)

Eva Trillian sa...

Kanske en miss just den här gången - men han har inte fel :) vi sätter ju upp skyltar om allt ;) vilket t.o.m. hyllas på vissa sätt på söndagar ;)

Guldkryckan sa...

Kyrkogårdar bevistade jag lite förr....finns ju alltid nån släkting på nära eller långt håll på kyrkogårdar över hela stan där.
Numera kan man ju söka på nätet..det kunde man inte förr.

Jo...gillar kyrkogårdar....finns ju riktigt gamla gravstenar...säga vad man vill...men de var vackrare och ståtligare förr.
Allt kanske handlade om hur mycket pengar man hade då...liksom nu....jag vet inte.
På öhelvetet flyttade man en grav för en del år sedan, han hade begravts i nedre hörnet av kyrkogården för att han var fattig...han låg där ensam tills kommunen beslöt efter en hujedans massa år att det var fel.

Jorå..klasssamhället sträckte sig ända in i döden förr ibland :(

Men nu ska jag ta en liten whiskey eller två....ha de fint.

Geddfish ♥ sa...

Han verkar påläst, din man, men undrar vad han hade sökt efter här? Kyrktorn?

Ni verkar ha kul och nu har du ju tid. Snart nog kommer du märka att tiden krymper, en panschis är väldigt upptagen.

Kvällen är ung, men jag drar mig tillbaka...

Susjos sa...

Haha!!! Underbar man du har, ni matchar varandra så bra ju!!!Å positivt är ju att han gillar svenskar..såklart..han är ju gift med en fantastisk svenska!!
..och vackert torn var det ju!

KajsaLisa sa...

Ha ha, åker ni till London så måste du släpa med honom till Highgate Cementary Nu är han väl därifrån så han har kanske sett det.
Kommer med ett bildreportage därifrån snart.

Ama de casa sa...

Haha! Som det kan bli... :-)

Anders är likadan. Fast både när det gäller landsbygd och städer. Googlemaps är hans bästa vän som det verkar ibland. Och glad är jag för det. När vi har bokat hotell eller ska hämta hyrbil eller så, så har Anders redan varit där innan vi kommer dit om man så säger :-)

cissi sa...

Haha, tror du är gift med en riktig upptäckare, tur att han har någon som hittar tillbaka också.
Ha det fint!

anemonen sa...

Inte så dumt att vara i släptåt ibland när ens egen fantasi om vad man skall göra tryter för det gör den ibland. Sverige är fantastiskt vackert så jag kan inte annat än hålla med honom.

FREEDOMtravel sa...

Haha, det var ganska roligt! Annars kanske det är bra med nån som hjälper en att turista i sitt eget land!? Ibland är man ju dålig på det... Österåker är min gamla hemkommun för övrigt ;)

Mias Mix sa...

Ibland kan det vara en fördel att INTE kunna språket :)

Carita Liljendahl sa...

Ja men det är ju kul om varje dag är som ett lite äventyr för honom :-)