tisdag 7 juli 2015

Perfekt alternativ till handbojor


Före.


Efter.


Under.

Hade jag befunnit mig till sjöss och i en båt idag hade jag kunnat berätta för er att det rådde kuling. Nu befann jag mig på land och där kallas kuling visst för hård vind. I stället för att blåsa bort bestämde jag mig för att göra lite nytta inomhus, vilket kunde ha slutat riktigt illa…

Avfrostning av frysen
Vår frys är cirka tre år gammal och har aldrig frostats av – ooooops. Med andra ord så såg det ut som Antarktis därinne. Det enda som saknades var en isbjörn.

Det skulle jag nog snart ändra på och självaste avfrostningen gick hur bra som helst. Men inte trodde jag att jag hade anlag för s/m och helt plötsligt skulle gilla handbojor i form av min vigselring. Jag kedjade nämligen (ofrivilligt) fast mig själv i gallerhyllan, precis som bild 3 visar, fast då satt mitt finger i ringen förståss.

Begränsad räckvidd
Kan tala om för er att räckvidden och rörelseförmågan är extremt begränsade när man sitter fastkedjad i ett galler i en frys. Man når inte mobilen som ligger på köksbordet = att ringa efter brandkåren är uteslutet. Läsglasögonen ligger på diskbänken mittemot = man ser inte åt vilket håll man ska vrida ringen/fingret för att komma loss. Å det värsta av allt – man kan inte ens dokumentera ”äventyret” då kameran ligger i väskan i hallen = därav den arrangerande bilden utan finger. Det enda jag hade full tillgång till var kylskåpet som står granne med frysen = varken svältdöd eller vätskebrist.

30 minuter
Det tog mig 30 minuter att ta mig loss. Kan tillägga att mitt ringfinger klarade sig från svullnad. Det blev ju konstant nedkylt av alla isbitar som ramlade ned...

PS. Nej, jag hade då inte tråkigt i stormen, men ska i framtiden inte använda trasor för att torka av nedrinnande vatten, alternativt låter jag maken ta hand om avfrostningen nästa gång – grrrrrrrr. DS.

25 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Oj då - fast i frysen? Det var då tur att det inte fanns någon isbjörn där inne ;)
Känner mig genast väldigt nöjd med min frostfria frys :)

Geddfish ♥ sa...

Aj aj!
Riktigt gör ont i mig! Detta fenomen lär du nog vara ensam om. Fy 17 vilken situation, gällde att inte få panik där. Nästa gång du tänker fastna får du planera lite bättre, haha, ha alltid mobilen i fickan exempelvis.

Och jag fördrev stormen med att svabba golven, tack Herr Blåst för detta tillfälle!

Steve sa...

Kärleksbojad i frysen. Det är väl bara du som kan ställa till det så.

Rantamor sa...

........fålåt att jag sitter och skrattar....så jag hickar, hade ju velat se det hela när du kämpade för att ta dig loss från att ha fastnat i frysen, tur du hade stängt av den så att inte hela du frös fast........en nedkyld BP hade mannen hittat i frysen......och du som inte ens gillar kyla, stackare att bli fastkedjad i frysen.
Men nu har du en riktigt rymlig frys utan en massa snö å is, frysen brukar bli mycket större vid avfrostning.
Tre år sen sist !!!
Jag avfrostar två gånger om året...minst.
Nu låter jag präktig...är nog kanske d...hmmm...

Vid nästa avfrostning, avlägsna alla ringar !!!

Tjingelingen från Rantamor.

Stare Ström sa...

Haha! Kan naturligtvis inte låta bli att skratta åt dina äventyr! Bästa lösningen är helt klart som du säger- låt maken fixa det nästa gång!

Anita Malta sa...

Vilken makalös story !!! Sorry Beate, men kan inte låta bli att le stort åt din fabulösa och helt slående beskriving av hur man inte ska göra när man frostar av frysen. Eller snarare lärdomen att ta av sina ringar ;-)

Jamenvisst, din bloggs slogan är ju "En blogg som får dig att le" och där lyckas du verkligen trots dagens dilemma :-)

Här hemma har jag ett decimeter tjockt islager i kylskåpet som jag inte vet hur jag ska bli av med. Varje gång vi öppnar kylen skapas ny is av värmen och inte gör det saken bättre att ugnen är placerad precis intill. Men i den snara du hamnade ska jag inte falla ;-)

KajsaLisa sa...

Herregud vilken upplevelse. Visst är det tur att det finns bloggar så sånt här förmedlas. Det är därför jag föredrar bloggar framför Facebook, bloggar skildrar ofta en värld där inte allt är så perfekt.

Ama de casa sa...

Hahaha! Ojsan, ursäkta men... HAHAHA!!! Nu vet jag ju att du har överlevt och att du kom loss och så, så då känns det helt okej att garva läppen av sig åt ditt snygga sätt att aldrig någonsin mer behöva frosta av frysen :-D

HAHAHA!!!!

PS: Jag försökte verkligen, jag lovar! Men jag KAN inte låta bli. Så:

Jag förstår att det saknades en isbjörn där i din Antarktis-frys. Skulle vara jättekonstigt ifall det fanns en. Det finns nämligen ALDRIG isbjörnar på Antarktis, dom finns bara vid Arktis. Precis tvärs om med pingviner. Fast pingisar finns lite mer utbrett. Jag har till exempel sett några sådana (vilda) pingviner vid ekvatorn.

Sådärja. Förlåt. Men jag kunde inte hejda mig... :-D

Ama de casa sa...

PPS: Det är för övrigt den främsta anledningen till att isbjörnar inte äter pingviner... :-D

Per-Anders sa...

Himmel! Det var ett äventyr som heter duga. Skönt att du kom loss med hälsan i behåll.

Ama de casa sa...

sv: Ooops... Sorry! Men det GICK faktiskt inte att låta bli att påpeka... ;-)

Susjos sa...

Herregud,vilken panik!!! I 30 minuter..puh, det grejade du bra! Tur att du hade en ring som kunde snurras ut! Men det är ett elände det där med att behöva glasögon (jag vet!) och att telefonen inte låg i räckhåll,så frustrerande! Och ett sånt trist göromål som att frosta av frysen, bara det räcker ju...så inte kul att fastna där också!
Skönt att det hela löste sig till slut! :-)

Monica sa...

Ibland lyckas man med det som verkar vara det
omöjliga, grattis tur att du tog dej loss utan
att få panik HAHA.
Nu vilar nästan alla fotoutmaningar och jag har
fått in en människa på bloggen som jag inte vill
ha där, har nog med mina egna problem.
Har spärrat IP adressen men vet av erfarenhet att
dom brukar ha fler;-(
Synd du inte har FB för där väljer man sina vänner
och slipper folk med problem som man inte känner.
Ha en bra dag

Anki sa...

Förlåt... men jag kan inte annat än skratta. Skulle gärna ha varit en liten fluga och suttit på en vägg i köket och iakttagit dig :)
Skönt att det gick bra till slut... jobbigt att gå omkring med en hylla fastlåst på handen...

FREEDOMtravel sa...

Haha, snacka om spänning i vardagen!!! Resultatet ser bra ut i alla fall och vi är glada att du kom loss och kunde blogga om händelsen! :)

Mias Mix sa...

Hahaha förlåt men det går liksom inte låta bli att skratta 😃. Men det kan inte ha varit roligt för dig just då stackare. Vilken tur att du kom loss. Jag som förfryser fingrarna bara jag handlar kylvaror,jag hade väl fått amputera.
Sv:Vi kommer hitta nåt mysigt ställe och sen göra dagsturer. Tack vi ska njuta ordentligt och jag lovar att leta efter Edelweiss ☺

Marit Johansson sa...

Hahahaha... ibland lyckas man med det omöjliga!! Så roligt att du skriver att det värsta var att inte ha tillgång till kameran för att dokumentera, men du lyckades ju bra med efterkonstruktionen!
PS. Snygg ring!

Carita Liljendahl sa...

Dagens bästa kåseri! Men det var ju tragikomiskt också... usch, ingen avundsvärd sits, många hade kunnat drabbas av panikångest.
Men det där med isbjörnen som saknades var kul!

Susanne sa...

Ojjj, vilket drama. Jag har en självavfrostande frys och det kan jag varmt rekommendera.

cat sa...

Oj och aj! Tänk att det kan utspela sig ett sådant drama när man frostar av frysen! Min får vänta ett tag till på att frostas av igen. Har för mig att jag gjorde det i vintras.

Tycker helt klart att maken din ska ta över den där sysslan i framtiden ;-)

Monica sa...

HAHA min FB är så långt ifrån PK
man kan komma:-):-)
Folk börjar faktiskt öppna käften
även där och man kan ju inte stänga
av alla.
Ha det bra i regnet du slipper ju i
alla fall torka tre hundar när du
varit ut

Anonym sa...

Milde tid så det kan bli. Det låter nästan som det skulle kunna vara jag som hamnade i en sådan här situation för det är jag mästare på Grrr Så jag har alltid mobilen i fickan nuförtiden när jag gör något som jag inte gör var dag. Till exempel kortsluter ett helt kvarter med en lampa jag själv fixade hehe det gick som det gick ringde hyresvärden och sa något måste ha hänt för vi har ingen ström.....jag sa givetvis inte vem det va och bror min kom till min räddning och sa att jag inte var klok:-( Nåväl tur att du kom loss och inte behövde förfrysa ditt finger. :-) På din fråga så svara jag att jag håller med dig, och även jag kunde dööö för att få köra den så det gäller att vara om sig och kring sig så man får testa det man önskar. Jag älskar ju att göra nya saker jämt....iband är det svårt men ibland lyckas det som den här gången. Ha en fin vecka.

Life of Johanna sa...

Nästa gång du skall fastna få du faktiskt ha kameran närmre. ;) Vi har den lyxen med självavfrostande, ett bekymmer mindre. Men sen har jag ingen vigselring och fastna med heller....ännu! Ringen var jätte fin :)

Javisst är en guldklimp vår Hugo! Så förstår att alla andra med tycker det. Jag är ju dock lite partisk, men det är kul och höra så många säga det och inte de som förväntas säga det :)

Ama de casa sa...

sv: Det är faktiskt inte många tyskar här nere på stränderna överhuvudtaget. Finns många i Torrevieja, men dom verkar hålla sig uppe i sina urbanisationer. Finns nog ca 4500 tyskar, svenskarna är 3500 enligt dom sista siffrorna vi hört.

Jag tror faktiskt att dom allra flesta "strand-bokare" är spanjorer.
:-)

Unknown sa...

Underbra story. Äventyr av sällan skådat slag.
/Kiki