lördag 11 juli 2015

Blogglandia


En glad dekal i en stormarknad.


Förstår inte att regnet ser ut som stavar eller fimpar. Det är förvånansvärt svårt att fota regn faktiskt.

Det var den 12 februari 2008 när jag föll för grupptrycket och startade Konstellerkonstigt bloggen. Sedan dess har jag skrivit 2 658 inlägg som har lästs av (otroliga) 435 527 läsare. Ni som har kommenterat är hela 44 649 personer. De flesta av er som kikar in här är från Sverige med USA på andra, Tyskland på tredje och (konstigt nog) Ryssland på fjärde plats.

En enda olämplig kommentar
Nej, jag har varken bloggtorka eller vill skryta med dessa siffror. Det jag vill säga är att jag under dessa 7 1/2 år fått en - en enda(!) - olämplig kommentar förutom skräpkommentarer som ju alltid direkt hamnade i skräppostmappan. Bra jobbat där Blogspot/Blogger! Nu är dessa kommentarer helt borta. Kan sakna dom faktiskt ibland, vissa var riktigt roliga.

Vad ska man lägga upp på en blogg?
Nu har jag ju mina stammisar. Alltså ni som kikar in här nästan dagligen och som jag hälsar på lika ofta. Men jag läser även några andra bloggar där jag aldrig kommenterar. Varför då undrar ni kanske – eller inte;-) Jo, det är bra att påminna sig själv ibland om vad man definitivt INTE ska lägga upp på en blogg eller Facebook för den delen. Att tvätta smutstvätt, gå in på ”snuskspåret” med sexuella anspelningar, hålla på med personangrepp respektive anklagelser samt öppna sig för sociala medier som en redan från början utläst bok är inte speciellt smart. Det är rentav korkat. Nu är jag kanske elak, men väljer man en sådan ”linje” ber man om det. Å, japp, jag vet att vi har yttrande- och tryckfrihet i Sverige.

Ja, det är det jag ville säga till er ikväll. Är inte helt säker på att ni håller med mig. Ska bli intressant att höra vad ni tycker.

PS. Bilderna jag lägger upp har ingenting med inlägget att göra. Ville bara visa att vi nästan - fast bara nästan - klarade oss utan regn i stor-Stockholm idag. Ett fall framåt med andra ord... då det inte började regna förrän klockan 17:00. DS.

21 kommentarer:

KajsaLisa sa...

Håller med fullständigt, Men ett av dom första inläggen jag skrev handlade om smutstvätt :)
Överkopierat från Metrobloggen, så det blev lite kostligt lyoutmässigt.
http://kajsalisa.com/2010/05/08/jag-har-en-enbent-inneboende/
Sen när det gäller regn så är det svårt, Det måste vara riktigt kraftigt. Vad man kan göra är att fota mot en gat eller billykta. Testa även med blixt, de kan fungera.
Eller också få med asfalten som det studsar mot, lägger upp en sån bild i morgon.
Ett alternativ är att skapa en illusion av regndroppar. Bilden i dagens inlägg är gjord så, Västerlånggatan, folk står och trycker under markiserna, det forsar ur stuprören, allt finns där utom det osynliga regnet och ändå störtregnade det när jag tog bilden.
Men det ger ändå intrycket av kraftigt regn bildmässigt.

Husbilen-Ellen sa...

I dag har vi haft ännu en solig och fin dag på västkusten. Men det ska komma regn i natt. Kan hålla med om att det är svårt fånga dropparna i luften. Däremot kan de vara fina på blommor etc. när de väl landat. Ha en bra fortsatt helg!

Husbilen-Ellen sa...

Glömde skriva att du gjort otroligt många härliga inlägg! Mina mungipor åker ofta uppåt när jag läser! Många leenden behövs under en dag, så det tackar jag för! Elisabeth

FREEDOMtravel sa...

Jag håller nog med dig, även om det vara svårt att veta var gränserna går för vad. Personangrepp är självklart uteslutet. Hur personlig man blir och vad man utelämnar? Det funderar jag på ibland. Vi är ganska personliga (och det vill jag vara) samtidigt finns det MASSOR av saker som jag aldrig skulle skriva om - problem på jobbet, om barnen har svårigheter, när min pappa var sjuk osv.

Eva Trillian sa...

Det är nog bra att hålla sig ajour med bloggvärldens alla "personligheter" - men visst är det skönt att ha sitt eget lilla "hörn" där man trivs som bäst.
Nu kan man ju skriva sådant som man tycker är ok (utan personangrepp) och "folk" reagerar ändå - mest för att "folk" VILL reagera, tror jag ibland. Bevis på att det finns olika anledningar att vara i blogglandia, kanske? Tricket är att inte ta sådana kommentarer personligt - för de känner ju en faktiskt inte och de kan ju ha läst de de läst med en helt annan ton än det var skrivet.
7½ år! Så det var du som startade trenden alltså? ;) Bra jobbat där! Here's to another 7½; Cheers!

Life of Johanna sa...

Intressant med statistik! :) Nej det finns gränser vad man skriver om på bloggen, de håller jag med om, men alla har inte de spärrarna! :)

Kul du gillade intervjun även om den inte innehöll så mycket nyheter förutom om jobbet mitt :)

cissi sa...

Det är egentligen likadant på facebook, ibland blir man nästan generad när man läser vad folk lägger ut.

thejeanettishway sa...

Älsk på den skylten faktiskt :)

Ama de casa sa...

Hmm... Jag har allt skrivit om smutstvätt, tvättmedel (det har du med gjort!), men mest om mödan om att hänga den smutsiga tvätten rätt när den väl har blivit ren ;-)
Lite snuskantydningar har jag också haft (liksom du!) ;-)

Men det är bara trams i min blogg. Inget provocerande och absolut inga personangrepp (kanske nåt enstaka... Men med glimten i ögat till såna som jag vet förstår att det är på skoj ;-) )

Grattis till en fin statistik och många kommentarer! Förstår att du har dessa höga siffror med den härliga blogg du har! Fortsätt så :-)

Marit Johansson sa...

Jag håller med dig, det finns saker som man inte bör skriva om... men om jag rannsakar mig själv så har jag nog ett och annat blogginlägg som aldrig borde ha publicerats :)
Kan skryta med att vi sluppit regnet sen skuren som kom i fredags.. hade sol hela dagen igår och det ser fint ut idag också, hittills i alla fall!
Bilden du undrade om föreställer en blomma i motljus!

Monica sa...

HAHA lite småsnusk i vardagen är väl inte helt
fel, resten klarar jag mej utan;-)
Så ser det aldrig ut i garaget i Täby när vi är
där, nästan tomt som Jacob säger.
Ha en bra dag;-)

Steve sa...

Vad är det för märkligt regn ni har där i storstan?

Jag började skriva i okt. 2008 när vi flyttat hit till vårt Getingstorp. Det var liksom läge då.

Jag har faktiskt haft några tvättinlägg, men då har det handlat om när man kan hänga ut tvätten på tork för första gången på våren. Såna "attbopåvischanförmåner" måste jag bara skriva om

Men visst, somligt ska man bara INTE skriva.

Jag skrev i början om en del samhällsfrågor som engagerade mig, men efter att ha fått alltför många hatiska och fientliga kommentarer så har jag ransonerat det spåret.

Eftersom jag uteslutande, dygnet runt, året runt, lever mitt liv här på vårt Getingstorp så handlar mycket om min tillvaro här och blir förstås av personlig karaktär vilket känns ok för mig, men visst finns det gränser.

Vartefter man får följare som man "lär känna" så påverkas oxå skrivandet.

Anita Malta sa...

Kommer lilla Malta på femte plats då kanske ?? Nä, trodde väl det. Har ju inte hängt med sen 2008 och de av dina stammisar som varit här på ön är ganska få ;-)

Imponerande statistik och intressant att läsa vad du tycker att man kanske inte bör lägga upp på sin blogg. Håller med dig i vad du skriver men det där med att tvätta smutstvätt verkar mest som ett ganska trist inlägg utan att för den skull vara "fel" linje. Vissa kanske gillar att fota när tvättmaskinen snurrar eller har jag missat någon poäng här igen ;-)
Själv behöver jag inte kika in hos andra för att sätta mina gränser men kikar in hos andra utan att kommentera händer det att jag gör när jag känner att jag inte har något att tillföra eller får stopp i hjärnkontoret vilket händer alltför ofta.

Svar: Visst fattar jag att du inte gillar att ligga på en sandstrand. Att jag läste din rad som att du ville ha sand på balkongen medger jag var en långsökt tolkning. I en Virgin Mojito ersätter man de få dropparna alkohol med juice, ginger ale eller annnat men inte vatten.

Ser ut att regna småspik hos dig ;-)

Carita Liljendahl sa...

Håller med om det mesta, man ska inte anklaga, gå till personangrepp och speciellt inte gå in på snuskspåret.
Däremot tycker jag att jag kan marknadsföra mina inlägg via FB. Det enda "negativa" om man ser det så är att många kommentarer hamnar där o inte på bloggen. Å andra sidan är folk inte anonyma på FB vilket rätt många är på bloggen.
Jag vill också skriva om mitt liv precis som det är med glädje och sorger. Gör mitt yttersta för att inte såra utomstående, men klart att det kan finnas någon som då och då tar illa upp.
Fin regn-stavs-bild!

Benita sa...

Jag håller med dig angående vad man ska lägga upp på en blogg.

Inte är det många sköna sommardagar vi haft här, mest regn. :)

anemonen sa...

Jopp Blogger håller skräpet borta bra anser även jag och visst håller jag med dig angående sociala medier. Jodå jag har FB och skriver en del mest lite praktiska råd och ibland vad jag gjort. Oftast anser jag att inläggen är smarta såklart :-) Jag gillar dina inlägg men kommenterar inte alltid. Jag kan inte säga varför för din blogg är den jag verkligen anser vara bra. Nåväl jag är med i fotokedjor och då är jag respektfull och hövlig försöker i första hand kolla de andras bidrag därmed blir din blogg lidande. Jag försöker dock iaf sista tiden att bättra mig. Ha en skön vecka.

anemonen sa...

Jopp Blogger håller skräpet borta bra anser även jag och visst håller jag med dig angående sociala medier. Jodå jag har FB och skriver en del mest lite praktiska råd och ibland vad jag gjort. Oftast anser jag att inläggen är smarta såklart :-) Jag gillar dina inlägg men kommenterar inte alltid. Jag kan inte säga varför för din blogg är den jag verkligen anser vara bra. Nåväl jag är med i fotokedjor och då är jag respektfull och hövlig försöker i första hand kolla de andras bidrag därmed blir din blogg lidande. Jag försöker dock iaf sista tiden att bättra mig. Ha en skön vecka.

Guldkryckan sa...

Jo...finns ju gränser för vad som ska basuneras ut....är på din våglinje...men det vet du redan.
Blir ju en del inlägg...jag vet....är glad att vi fann varandra i bloggsfären...har fått många goda skratt och en del tänkvärt som fått mitt råttbo till hjärna att faktiskt tänka till. :)

Nu ska jag kolla ditt inlägg för denna dag.

Ha de gott.

Andra året i Hjo sa...

Lasses finsmide i Hagfors har gjort skalbaggarna. Ingen hemsida såvitt jag kan se men väl e-post: lasse@famsjoberg.nu
0563-131 99
Baggarna slut på mässan men mer fanns hemma.

Anki sa...

Håller med dig... man ska inte skriva om allt... inte på någon av alla olika sociala medier som finns!
Kul att följa din blogg... även om vi nog är varandras motsats i det mesta :)

Susjos sa...

Jag började också blogga i februari 2008, kul! Håller med dej, man kan inte blogga om allt...jag får verkligen tänka på vad jag bloggar om angående mitt jobb...men lite om min vardag där måste ju bara få komma med!