söndag 19 juli 2015

Skyltsöndag 20: Misslyckat experiment

Kan tala om för er att jag gjorde tre (!) kraftansträngningar och tog 100 bilder (!!!) den gångna veckan för att visa er världens roligaste skyltkavalkad idag. Inläggets rubrik satt på näthinnan ”Skyltsöndag 20: Sommarvikarie”. Skyltarna fotades med tre olika kameror, fredag, lördag och idag. Här ser ni ett av resultaten.


Resterande 99 foton ser ungefär likadana ut. Den LEDande anslagstavlan sitter vid bussterminalen vid Täby Centrum och visade upp de roligaste felstavningarna jag någonsin sett, troligen åstadkommit av en utländsk alternativt dyslektisk sommarvikarie. Men som sagt, det blev ett totalt misslyckat experiment, och jag har inte den blekaste varför det gick så himla fel. LED-displayen stod still i några sekunder, men ändå blev det så här. Med andra ord så får ni nöja er med följande skyltar.


Det är mycket man inte får göra i Täby centrum som ni ser. Bland annat är det uppenbarligen förbjudet att fota där. Hahahaha!


Javisst ja, det rådde ju fotoförbud inne i centrum. Som ni ser bryr jag mig inte ett dugg om förbudet. Den här skräpcontainern är uppenbarligen app-styrd - errrmmmhhh - och står vid The Honeycomb som serverar yoghurt med någonting. Å nej, jag har inte testat deras sortiment, då jag bara gillar grekisk eller turkisk yoghurt utan söt gegga på.


Nu är jag ute i det fria som ni ser. Här har man uppenbarligen försökt att kamouflera två fula elskåp, bland annat med klottret "AIK" skrivit på det ena. Jag utgår ifrån att meningen är att stänga dörren och sätta upp nyheter på dörrens utsida. Men eftersom jag aldrig sett båset stängt börjar jag tvivla en aning.

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den bara.
En lista på alla som gillar att skylta på söndagar hittar ni här.

20 kommentarer:

Susjos sa...

Är imponerad att du tagit så många bilder!!!ja, vad det står på den första skylten det vete tusan! "Skarpäng" ser ett ord ut som?
Gillar verkligen papperskorgen med orden "App,app,app!!!
men som dej gillar jag inte söt yoghurt! Den ska vara "plain" ;-)

Carita Liljendahl sa...

Jag bara älskar dina bilder, dels för att de är från Täby, dels för att de är så roliga och fyndiga. De får mig att glömma mycket av de tråkiga jag råkat ut för de senaste veckorna.
Kram!

Stare Ström sa...

När det är så mycket som är förbjudet så måste man bara göra som du- strunta i det!
Och nej, det är inga vinbär! Röda bär brukar vara giftiga så snälla, testa inte!

anemonen sa...

:D ja jag säger då detta. Allt som är förbjudet är spännande och gott. Ja något har av allt att döma hängt upp sig och det kan man se ibland på bussarna också. Det såg jag i Växjö i veckan. Undrade vart den bussen skulle ? Trf men den stannande vid stationen i alla fall. Meningen med att dölja något fult är väl ändå att dölja och inte visa upp. Dörren skall stängas, men så kan det bli - fel. Tack för din fina kommentar hos mig. Dina inlägg är inte fy skam jag gillar dem och det är hur kul som helst att spörja från huvudstaden och dess omnejder. Ha en trevlig vecka.

Geddfish ♥ sa...

Kuliga skyltar, som vanligt, valda med omsorg!
Den där dassliknande kuren med NYHETER var ett häftigt foto, kanske inte lika rolig i verkligheten?

Och den bästa, app app-skylten!, jag säger bara det, och så säger jag app app, BP, jag kan inte finna "de som skyltar" i din länk. Måste vara något fel som inte är riktigt ;)

anemonen sa...

Jag försöker hänga på fotokedjan skyltsöndag. Jag var med förut och skulle vara trevligt att hänga på igen.

Anders W sa...

Jo, det där med fotoförbud känns igen. Har någon gång bett om tillstånd och då har det varit ok. Vet inte vad det syftar till men lite trist är det. Antingen så gör man som du eller ...
Apparna var kul. Kanske det finns en kamera kopplad till appen och gps för soptunnor där resultatet blir en liten premie när skräpet placerats på rätt plats? Fram för nya innovationer!!!

Eva Trillian sa...

Vilket engagemang :) 100 bilder! Pumita är säkert stolt över dig om hon ser det här ... vilket jag tror att hon gör!
Man slutar aldrig förundras över sin omvärld :) Vi lever i en spännande värld!

Anita Malta sa...

Du är flitig med kameran eller snarare kamerorna. Blir bara liite nyfiken på vad du har förutom mobilen då som jag förmodar ingår i gänget. Har också försökt att fota LEDande anslagstavlor med samma resulat om nu det kan vara till någon tröst ;-)

Vadå fotoförbud !! Men du har ju fotat precis hur mycket som helst i Täby Centrum så det är väl bara att fota på. Du kommer ju förmodligen ändå inte att överskrida de övriga föbuden. BP på skateboard, ja man vet ju aldrig ;-)

Vi gillar samma yoghurt, den grekiska naturella är oslagbar men turkisk har jag aldrig provat kanske för att jag inte sett någon här på ön !!! Ska leta...

Bra idé att kamouflera de fula elskåpen men varför stängde du inte dörren !!

Man får leta et tag för att hitta aktiva Söndags-Skyltare men listan finns där i botten. Helt ok med tanke på att du håller i trådarna och får Skyltsöndag att leva vidare :-)

Mias Mix sa...

Så himla bra att du struntar i det där förbudet mot att fota! Annars hade vi ju inte fått se alla dina bilder från Täby. Det är ju tanken som räknas får du trösta dig med, med tanke på dina 100 bilder :) Och så smart att bygga in ett fult elskåp!

KajsaLisa sa...

Nej, det fungerar inte det vet jag också, Däremot funkade skyltarna nere i Tunnelbanan, testa Medborgarplatsen.
Täby Centrum vill tydligen inte ha reklam i sociala medier. Förstår dom, måste vara jobbigt med alla kunder som ränner ut och in ur butikerna :)

Monica sa...

Med tanke på vad vi råkade ut för sist
ska det vara en överkorsad unge också;-)
Kul att du gillar centrum, pga att det är
ont om p-platser på dagen föredrar jag Arninge.
Visst är det mysigt nere vid klocktornet
minneslunden är så lugn och fin, där vilar
min faster och hennes gubbe
Ha en bra dag i regnet, klarade morgonpromisen
utan att bli blöta det tackar vi för;-)

Ama de casa sa...

Haha! Här har vi också fotoförbud i många affärer och affärscentrum - men det har jag inte sett... ;-)

Synd att LED-skylten ville vara med på bild...

Husbilen-Ellen sa...

Som vanligt kul skyltar. Det skulle kunnat vara fint med nyheter-kuren, men nu fick det ju ingen effekt. Ha dé! Elisabeth

Unknown sa...

Det här skyltinlägget tycker jag är ett av dina bästa....det första misslyckade skyltförsöket blev dubbelt så kul i den här formen.
Sen skrattade jag gott över hur mycket som är förbjudet och hur tacksam Täby köpcentra måste vara över att du är så olydig.
Sista skyltbildens mysterium måste vara ett resultat av deckar missbruk.
Dessutom är sista bilden full av solljus = gillas :-)
/kiki

Guldkryckan sa...

Har ju beskrivit sopbergen som ibland växer upp utanför ytterdörren strax utanför själva soprummet här...idag såg jag grannen i huset mittemot slänga sin soppåse i papperskorgen på väg till garaget...att gå runt till deras sopstation var tydligen ett uteslutet alternativ. :(

Hur har ni det nu hos er...har ni samma problem när ni går ut från er uppgång?
Kommer inte ihåg vad du svarat på det tidigare.

Fotoförbud?

Oj..kan man förbjuda sådant på ett köpcenter?

Jösses.

Ha de fint nu Bp.

cat sa...

Attans vad synd att det inte gick att se felstavningarna! Hade gärna fått mig ett gott skratt.
Fotoförbud i centrum, så löjligt! Får man ens sätta upp sådana skyltar i det offentliga rummet i Sverige?
Hm det där sista var ju annorlunda hur man än vrider och vänder på det.

Kolonilotta sa...

Poäng för ihärdighet i alla fall!
Du gav aldrig upp! :)
Kul att jag jobbar ett stenkast ifrån den butiken men inte sätt den! *skratt*

Steve sa...

Det var en salig röra, men det är väl så det är i storstan.

Tony sa...

Det där "felet" med ledskyltarna beror med stor säkerhet på att uppateringfrekvensen på texten är lägre än den slutartid du hade på kameran.
Samma sak som när man förr fotade av en tv-bild och det blev ett svart streck över tv-bilden, det berodde på att uppdateringsfrekvensen på tv-bilden då var 60hz och man slapp det svarta strecket på fotot om man valde längre slutartid än 1/60 sekund, typ 1/30 sek. Dagens nördtips från Borås ;-)