torsdag 23 juli 2015

Annorlunda stadsvandring – del 2

Jättekul att ni gillade gårdagens bilder från min annorlunda stadsvandring. Å stort tack för alla komplimanger – nästan så jag rodnar:) Dagens del 2 skiljer sig liiiiite från onsdagens inlägg men är nog så rolig hoppas jag.

Kulturhuset - bottenvåning

Här kommer några bilder från ett annorlunda besök på Kulturhuset. Då jag inte är speciellt kulturellt lagd tacklar byggnaden på ett annat sätt (såklart). Börjar på bottenvåningen där jag genast snubblar över dessa läckra toaletter. Överraskande, riktigt häftigt! Här blir man ju faktiskt glad över att bli nödig om man säger så;-)

På kulturhusets tak

Här hade jag aldrig varit förut. Hade nog önskat mig sol för att ta coola bilder på alla takåsar runt Sergels Torg. I stället fick jag titta jag neråt. Upptäckte att tråkiga Plattan hade fått en och annan gul färgklick samt några blåvita solstolar till höger i bild.

Bestämde mig då genast att ta en sneak peek från min höga plattform. Å det här upptäckte jag. Måste säga att jag är väldigt impad över min nya kompis Sonny. 24x zoom är liksom lite vassare än 4x om man säger så.




På plattan

Väl nere på ”nästan-Plattan-nivå” såg jag en massa killar klädda i svarta byxor, vita skjortor med namnbricka och slips. Några av dom höll på med street art. Varningsklockorna ringde genast med tanke på klädseln och de aningen töntiga ansiktsuttrycken. Gissade på Jehovas Vittnen. Bra gissning, även om den var fel. Gänget tillhörde Jesu Kristi Kyrka och medlemmarna är mormoner. Inte visste jag att det fanns mormoner i Sverige, än mindre att deras stockholmshögkvarter ligger i Täby. Oooooops! Det enda jag kan säga är att de definitivt inte är bra på street art, men jag lärde mig något nytt igen;-)

PS. Nu får ni välja om ni vill se en tredje del av min stadsvandring. Vill ju inte tråka ut er mot er vilja om man säger så;-) DS.

22 kommentarer:

Steve sa...

Det är klart att jag gärna ser en tredje stadsvandring. Det här är ju så fjärran det kan vara från min dagliga tillvaro här på Getingstorp och det är alltid bra med lite nya influenser.

Stare Ström sa...

Ser fram mot del 3! Kul att se lite annat från huvudstaden.

svar: inte nog med att sköldpaddan ser äkta ut- den är det! Den hade en kompis på en annan sten. Aldrig sett dem förut, men jag hoppas de får bo inomhus under vintern.

Geddfish ♥ sa...

Vill absolut se en tredje!
Farbrorn i solstolen nöp mitt hjärta, han såg då så totalt avslappad ut, vilket inte jag varit idag.
Jag har jagat den gula fläcken (hon där uppe) som inte ville infinna sig som lovat. Jag blir så trött... hon kom först nu.
Det finns allt möjligt "tro"värdigt i Sverige, bra fotat och utforskat av dig!

Anki sa...

Hemma igen och nu har jag läst ifatt! Wow, säger jag bara... mer stadsvandring... mer, mer, mer...! Härliga, kreativa bilder... älskar bilden med mannen, hunden och colaflaskan... såå snyggt!

Ama de casa sa...

WOW! Snygga toaletter! Alla toaletter borde vara röda :-)

Väntar med spänning på del tre! :-)

Ama de casa sa...

sv: Jag var - på riktigt! - skitskraj i början på E.T.-filmen när jag såg den första gången. Skitläskigt innan man visste att det var den GULLIGA ET som fanns där i skjulet :-)

Vi var ju där i Bodega Bay för inte så länge sen. Där dom spelade in Fåglarna. Inte ett dugg läskigt om du frågar mig ;-)

Susjos sa...

Har toaletterna blivit röda på Kulturhuset minsann? Verkar som det var ett tag sen jag var där! Älskar att se plattan där uppifrån-nu med lite gula inslag!

Anita Malta sa...

Vilka underbara bilder !! Tycker du tacklat det helt perfekt :-) Försökte få med maken till Kulturhuset i vintras av ren nyfikenhet då jag inte varit där på år och dagar. Men eftersom varken han eller jag (speciellt han ;-) inte heller är särskilt kulturella blev det inte av utan vi höll oss nere på plattan och gick till Gallerian. Ingen utflykt i min forna hemstad att minnas som en höjdare... ;-)

Bilden med hunden och mannen är en av dina många bästa och då är det inte för att jag gillar hundar för jag gillar även bilden på den äldre herren som vilar i solen ;-) Superduper !!! Var det Sonny han hette ;-)

Årets Street art här i Sliema var ingen höjdare tyvärr och det berodde varken på Jehovas Vittnen eller mormoner ;-)

Har med stor behållnig även kikat på Stadsvandring del 1 :-)

Marit Johansson sa...

Hahaha... mannen med vitt hår ser då verkligen ut att njuta av sin vilopaus. Snyggt att du fick till så skarpa och fina bilder trots en sådan inzoomning, din kamera verkar vara riktigt bra. När jag zoomar in ordentligt tycker jag det ofta blir suddiga bilder. På kulturhusets tak satt jag och fikade sist jag var i stockholm, missade dock den häftiga röda toaletten!
Och såklart du ska visa del 3 av stadsvandringen också :)

FREEDOMtravel sa...

Älskar bilden med killen, hunden och cola-burken! Älskar över huvud taget dina underbara iakttagelser från Stockholm. Du lyckas ju alltid fånga det där som är intressant men inte självklart. Jag kommenterar inte alltid (bland annat eftersom jag läser i Bloglovin och att klicka vidare kräver mer Internet - vilket vi alltid är begränsade på...) Jag kommenterar ju ofta ändå som du märker och ja, vi konsumerar en hel del internet - en av de kostnader som blivit högre under resan än vi räknat med...

KajsaLisa sa...

Plattan är rolig med kamera, kul att du också testat att fota från terassen, pröva någon gång efter en regnskur när plattan är blöt. Mönstret framträder bättre.

TantGlad sa...

Jag följer gärna med på en tredje stadsvandring.
Du fångar med dina bilder.
Dina bilder får en att tänka till, och fundera lite mer om vad man ser på bilden. Det där lilla extra har dina bilder.
Härligt med en bra kamera åxo som gör fotandet Såå mycket roligare.
Tack för visningen.....rundvandringen .

Kram.

Eva Trillian sa...

Gillar, gillar, gilla ... läser 24 x Zoom och tänker: Det är ju vad jag har nu :D Jippey!

Comsi comsa sa...



Wow vilka bilder, så färggranna och annorlunda från samma stad som jag rör mig i men aldrig ser på detta vis.
Tack nu fick jag lite inspiration... ☺

Kramen ♥

cat sa...

Tänk att jag har varit på kulturhusets tak långt innan du kom dit :-) Var där för två år sedan och tittade ut över plattan.
Tycker det är mycket trevligt att stadsrundvandra med dig och fortsätter gärna turen!

Guldkryckan sa...

Jorå, mormoner finns det i vårt avlånga land...var några som tog sig ner till oss på cafet jag jobbade lite på för många år sedan, de talade inte om var de kom ifrån för församling...jo..det var många sk kristna församlingar som hjälpte till där...var ju en sk kristen församling som höll i det.
Men Mormoner är lite "offside" minst sagt...vet inte om de har månggifte i sin ideologi i Sverige...fattar inte varför en karljävel skulle vilja ha två fruar eller fler...räcker ju med en för att få huvudvärk ;)

Skämt åsido...kultur är ju något som spretar åt alla håll...ibland har jag sagt att jag inte är kulturell av mig alls...men tydligen är man utan att veta om det ändå involverad...att inte vilja umgås med grannar ingår ju tex i min kultur som genetiskt svensk...herregud om man skulle träffa grannen när man ska ut med soporna (en meter från dörren bestående av hålet väggen)...är ju skämmigt...fast jag tar alltid på mig kalsonger av bra märke innan jag ger mig ut o slänger soporna..bara ifall att man nu skulle möta en granne...en halvnaken man är väl inga problem för en granne...men med fula kalsonger? Där går nog gränsen ;)

Ha en superb eftermiddag och kväll BP...det ska jag.

Monica sa...

Muggen var snygg men taket inget
för mej med anlag för svindel:-)
Solstolen ser mysig ut.
Ha en skön kväll;-)

Kolonilotta sa...

Jaha....det är på plattan man ska vara för att få ligga och njuta i en solstol! ;)
Undra om dom har patent på solen också.
Riktigt grym kamera du har i din mobil måste jag säga.
Självklart måste du lägga ut en del 3! :)
Det blir en trevlig läsning nu när ett "nytt" oväder är på intågande!
Nu får jag några dagar på mig att träna på att fotografera regnet! Alltid nått positivt!

anemonen sa...

Kanonfina toaletter de går inte av för hackor. Som du sa nästan så jag vill bli nödig för att få använda dem. Fram för fler röda fina toaletter. Undra hur de ser ut innanför dörrarna. Wow så häftigt att få se från den här vinkeln, och jag blir lite avis nästan på ditt fina zoomobjektiv som du kan ta bilder i smyg bara så där. Nu blev jag sugen på det för även jag smygfotar för jag får aldrig lov när jag frågar, och det är ofta de bilderna (de man smygfotar) som blir bäst. Nu kommer jag nog att satsa på en ny kamera eller objektiv med en sådan här zoom. Kanonbilder bjuder du på och även jag har lärt mig något nytt ikväll om mormonerna. Att vi hade dem i Sverige hade jag hum om men inte var de har sitt säte. Bra jobbat av dig.

Marita sa...

Gillar verkligen dina bilder du fångar känsla och stämningar. Kan bara säga Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga´s "kontor finns i Enebyberg (Danderyd). Antar det är det som du kalla högkvarter. Men så finns ett mötes hus sk kapell i Roslags Näsby som funnits där i över 30 år. Guldkryckan här ovan har fått om bakfoten om månggifte. Det existerar ingen månggifte i den kyrka och får inte finnas vare sig i Sverige eller i något annat land. MEN det avarter som kallar sig för Mormoner som bedriver månggifte och det har inget med kyrkan att göra. Det finns journalister som envisas att så skulle vara fallet men de vill ju att folk ska köpa tidningar och förfäras. Och så har det gått en komedi tv-serie om en man som med flera fruar och det har inget som stämmer. Vill du en eller någon annan veta mera får du återkomma.

Unknown sa...

Intressant stadsvandring.
Kankse ett besök till jesu Kristi Kyrka snart då?
/Kiki

LissenTo sa...

Men vilken toppenzoom du har på kameran. Bra att fånga ögonblick av människor på lite avstånd