torsdag 19 oktober 2023

Tråktorsdag

Tå plusgrader och "snövarning". Visst, fem snöflingor seglade ned...

En vanlig syn nuförtiden. Killarna tillhör inte HSB:s trädgårdsgrupp utan firman som tar hand om innergårdens ombyggnad. Den blir nog aldrig klar...

I ärlighetens namn måste jag säga att blomlådorna på innergården inte bara innehåller ljung. I lådan fanns också andra blommor som jag inte vet vad de heter. De gröna stjälkar i mitten ser ut som selleri;-)

Idag hackade jag tänder. Nej, jag är inte sjuk (än), men när termometern visar två plusgrader då kickar min ”frysmode” in per automatik. Det spelar alltså ingen roll att inomhustemperaturen visade 21,4 grader, jag fryser ändå. Måste vara psykologiskt betingat;-) 

Ridå
Visserligen ”ordnade vädret upp sig” vid klockan 14:30 och solen kom fram, men inte ens jag kunde förmå mig till ett balkonghäng i kylan. Eller som grannen sa - så här och värre kommer det vara i sisådär 6 månader nu. Ridå;-)

Bilderna jag lägger upp är dagsfärska och är ungefär lika tråkiga som min tillvaro i tvågradigt höstväder;-)

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

PS. Världsläget är mera än tråkigt just nu, men jag har ju lovat mig själv att aldrig blogga om politik och religion. Det ska ni vara väldigt glada för kan jag säga;-) DS.

9 kommentarer:

LillaSyster sa...

Ljung och Skimmia eller vinterbär om man så vill. Sellerin verkar vara något som de bara klippt ner, har du en bild på hur lådan såg ut innan kan vi säkert reda ut vad det är för växt.
Snöade lite här också innan och det är galet rått ute. Men för varje dag som går kommer vi en dag närmre våren =)

Ditte sa...

Ja, en kall dag blev det förvisso. Här i innerstan kom kanske 10 snöflingor och senare dök solen fram.
Letar nu resor till varmare trakter och vi får se var vi landar.
Blomlådorna på innergården hos dig lyser absolut upp och ljing är ju tämligen frostbeständigt. (För mig är ljung liksom mer en blomma som symboliserar gravar och död.)
Ja, världsläget är ju illa. Men inget direkt för bloggen. Instämmer. Tror våra tankar är tämligen lika i denna fråga.

Susjos sa...

Tycker att blomlådorna med höstblommorna ser fina ut, har sett de där andra blommorna, som ser fina ut, och jag ser att Lillasyster har koll på vad de heter!
Kallt ja, ska strax sätta mej på cykeln till jobbet, inget jag ser fram emot precis!
Ha en fin kväll, antar att du tagit ett varmt bad, lyckliga du som har badkar!
Kram

Geddfish ♥ sa...

Isande kallt idag ja! Men din innergård är absolut inte tråkig.
Världsläget är katastrof men man blir inte gladare av att blogga om det, det räcker med att läsa nyheterna, usch hujedamej.

Anki sa...

Ja, nu är det isande kallt ute ... ändå är jag inte direkt frusen av mig.
Ljungen och vinterbären (skimmian) lyser upp och klarar några minusgrader vilket ju är bra.
Bra att du inte skriver om religion och politik, sånt blir det mer än tillräckligt av i radio och tv. Världsläget är förskräckligt och man känner sig hjälplös.

KajsaLisa sa...

Usch vilken tråktorsdag, dessutom glömde jag kameran för att skildra eländet. Trodde det var klart med din innergård, fin vardagsbild.

Annika sa...

Nä bäst att bara lämna religon och politik på bloggen. Ibland är det omöjligt att inte vidröra ffa politik. Men i rådande situation misstänker jag, ooooobbbbbsssss bara misstänker jag, att vi tycker lite lika. And I am leaving it just like that ...

Tycker blomlådan är fin.

Japp, brace yourself, vår och sommar långt bort. Hoppas du hittar trevnaden och myset (jag vet ju att detta inte är din favorittid).

PS, vet inte om du har Netflix, men jag och P har precis betat av dokumentären om Beckham. Ja den var jättebra! Tror du skulle gilla den också. Jag är inte intresserad av sport överlag, men konstigt nog älskar jag sportdokumentärer om enskilda idrottsmän/kvinnor eller då man följer ett lag (bakom scenen) under en säsong. Som sagt, tyckte verkligen om dokumentären om Beckham.

christian sa...

Förstår att det börjar bli jobbigt hos dig nu, även här snöade det lite igår kväll å nu är det rejäla vinterkläder som gäller! Kanske rentav att man behöver ringa för däckbyte också, man vill ju vara ute i god tid.
Fick mig ett gott skratt åt din "selleri" bland blommorna.....bara att skörda.... :)
För min del får du gärna lufta dina politiska åsikter, det kan ju vara utvecklande att prova nåt nytt i "bloggerian"....

Önskar dig en varm fredag!

Paula sa...

Nej, det tjänar inget till att oja sig och voja sig i cybervärlden, det förändrar inget och man mår inte bättre, tvärtom. Jag är inte hårdhudad men har börjat ransonera nyhetsläsningen, för min egen skull, jag kan ändå inget göra. Var glad åt dina 21 grader, jag har mellan 17-18 och fryser häcken av mig (om jag inte virar in den i en filt som nu...) Pissljumma element, klagat för dottern men hon har inte mycket bättre. Säger att det tar några veckor (!!!) för att värmesystemen ska anpassa sig efter årstiden, bullshit säger jag, ös på med värme, NU!