fredag 6 oktober 2023

Färgsprakande fredag

Tänker lägga upp en aningen ”annorlunda” färgsprakande fredag idag. Anledningarna är 1. Att Elisa inte hunnit knåpa ihop fem frågor idag. Det förstår jag. Hon är ändå en heltidsarbetande småbarnsmor, som i många år verkligen lyckats med att hitta tid för temat ”Fem en fredag”. 2. En Tesla, japp ni läste rätt;-)
 

Färgsprakande fotbollsstickers
Ja, det här arket med självhäftande färgstarka fotbollsstickers är långrest. Det har nämligen hängt med Yvonne hela vägen från Italien till Sverige. Perfekt till temat idag. Tusen tack Yvonne:-)
 

Tesla
Elbilar är så trendriktiga och politiskt korrekta nuförtiden att jag vägrar skaffa en. Men häromdagen var jag passagerare i en Tesla modell S. Å vet ni vad? Den bilen var en stor besvikelse. Om ni undrar varför jag inte gillade bilen, är det bara att läsa vidare.

Nackdelar
Personligen tycker jag att den är ful. Att den dessutom var knallgul som är Sverigetaxis färg förbättrade inte intrycket. Tvärtom. Att öppna dörren utifrån respektive inifrån kräver utbildning. Passagerarsätet var extremt hårt och obekvämt. Och sist men inte minst – Tesla må vara helt tyst på utsidan. Det är den inte i kupén. Den är extremt högljudd.

Displayen
Displayen var dock imponerande – för en passagerare att titta på alltså. Som förare skulle jag bli tokig. Man ser alla bilar framför, bakom och de som kör om den gula Teslan både irl och på displayen. Man ser bland annat den tillåtna hastigheten och bilens speed samt hur många kilometer bilen har kört sedan laddningen. En ”full tank” räcker 500 kilometer, laddningen tar 25 minuter.
 

Förare
Föraren en 27-årig mycket trevlig kille från Kenya ägde Tesla-taxin sedan april i år. Han pratade sig varmt om sin Tesla modell S och var oerhört stolt över bilen som hade kostat honom 680 000 kronor. Eloge till föraren! Hans kompisar körde visst också taxi, men de körde ”bara” Škoda elbilar som är runt 400 000 kronor billigare.

LillaSyster är upphovskvinna till "Färgsprakande fredag".

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

PS. Den uppmärksamma läsaren lär lägga märke till de gula och orange tonerna på träden utanför bilen. Så ser det tack och lov inte ut på min innergård... än;-) DS.

14 kommentarer:

nalta norrland sa...

Var teslan en privatbil som Du fick skjuts i eller finns tesla som taxi?
Gul är ju inte världens bästa färg men bilen lär ju synas ☺️
Första snön för säsongen kom idag, första svepet försvann men nu snöar det ”på riktigt”, det lär kunna vara vitt i morgon ⛄️
Elins buss 25 minuter försenad då det var moddigt och halkigt.
Tur att Yvonne kom hem välbehållen.
🤗

Ditte sa...

Kul med dessa färglada fotbollsstickers från Italien.
Vad gäller Teslan instämmer jag helt i din upplevelse. Har även testat att köra en och det var heller inget jag tyckte var speciellt roligt. Och tyst är den inte på insidan. Dessutom är det ju distraherande med denna display. Ska en inte tänka alls numer som förare. Sedan kan en undra över batterierna i alla stora elbilar och var de tar vägen när de är förbrukade.
Tycker nog att jag sett en del gult-orange de senaste dagarna.Men även vår innergård håller sig till det gröna.

LillaSyster sa...

Tack för att du är med och sprakar! Jag säger bara Mercedes =) visserligen inte 100% el men tyst i kupén =) till skillnad från jeepen, men båda bilarna har sköna säten trots åldersskillnaden på dem. Fina klistermärken du fått!
Ha en bra kväll!

Geddfish ♥ sa...

Varför åkte du just Tesla? Var det som taxi? Jag har nog aldrig åkt i en Tesla, vad jag vet.
Häftiga klistermärken från Italien. Så kul att Yvonne gett dig bloggfoder av annorlunda slag.
Ha en fin kväll!

Paula sa...

Snygga stickers, letade idag efter såna till födelsedagsbarnet som fyller tre. Fast hon är ännu inte fotbollstjej utan gillar djur och prinsessor. En granne har en Tesla, jag har aldrig suttit i en, men jag tycker elbilarna är läskiga för man hör dem inte! Som fotgängare är det hopplöst då man inte hör vad som rör sig bakom. Läskigt tycker jag...men i övrigt kan jag inte uttala mig

Klimakteriehäxan sa...

Har varken kört eller åkt i en Tesla, det verkar ju som om inte det är något jag behöver se fram emot att ordna ...

Susjos sa...

Snyggt att få lite fotbollar från Italien!
Min man berättade att vi åkte en Tesla från Köpenhamn till flygplatsen, nu när han säger det så kommer jag ihåg att han även sa det när vi åkte den, den kändes obekväm och liten minns jag!
Ha en fin kväll!
Kram

Hanneles bokparadis sa...

min gamla Volvo duger

christian sa...

Fotbollsklistermärken...jo då, det har man haft.....
Förvånar mig inte ett dugg att du blev besviken, förstår inte att man får ha en bil med så mkt tekniskt "trams", det måste ju påverka koncentrationen negativt....ja å att den är ful råder ingen tvekan om ....dessutom är de så oerhört låga, undrar hur det blir vid en krock med en SUV.....

Trevlig helg!

nalta norrland sa...

svar: Jag missade ordet ”tesla-taxi” 😅

Marita sa...

Vanliga människor läs pensionärer kommer aldrig att ha råd att köpa en tesla och ingen annan elbil heller föresten. De är läskiga när de dyker upp från ingenstans när man inte hör dem komma. Gul är en finfin färg som Konstrundan Täby Vallentuna använder som bakgrundsfärg i sina loggor. Ta dig en tur i helgen till NP vetja.

femfemman sa...

För lantisar som ofta kör längre sträckor är elbil inte ett bra alternativ. Vi har en Toyota Hybrid. Som laddar batteriet under körning, och som går växelvis på bensin eller batteri. På sommaren blir det mycket batteri... på vintern betydligt mindre. Så en ren elbil på vintern, den kan man inte lita på... laddar ur snabbt.
Befinner mej någon mil från dej just nu..I centrala Stockholm..vid Hötorget.
Snart bär det hem till skogen igen. Tur det... kul att komma till storstan, men vem kan BO här?

Angelgirl - Åsa Danielsson sa...

En härligt färgsprakande fotbolls stickers :)

Men ang Tesla.. Min son äger en sådan men inte samma modell, men den Teslan är helt tyst och det man hör förutom musiken som spelas är bara ett sus när den åker fram på vägen.
Den är otroligt härlig att köra men det är att lära om för det är mycket att lära innan start! Baksätet var helt okej att sitta där.. Men som sagt de är låga bilar för att slippa vindmotstånd :)
Jag testade bilen på motorvägen - att trycka på gasen är som att tryckas i baksätet.. 0-100km på 4 sek.. Jo tack.. det är G-kraft i bilen.. (Farten är det inget fel på alls..)

Ha en fin Söndag! :)

Carita Liljendahl sa...

Känns som att jag skulle bli galen och en trafikfara om det är oljud inne i bilen och så skulle jag bara titta på bilden på skärmen istället för på trafiken...