tisdag 3 oktober 2023

Syndabock;-)

Trapphuset. När jag välkomnade killarna in satt chefen på pallstolen med en laptop i handen. Den svarta boxen innehöll verktyg, men användes även som "stege". De vita dojorna tillhörde den yngre killen. Den äldre killen bar Crocs som han tog av sig inne i lägenheten. Väskan som hänger i dörrhandtaget var en Normal variant och innehöll "reservdelar".

Balansakt på gästtoaletten. Här knackade killen loss murverk inne i ventilationskanalen. Allt skräp som hamnade på golvet (såklart) dammsög han upp efteråt. Duktig pojk:-)

När killen tvättade händerna såg jag tatueringarna och frågade om jag fick fota dom. Han blev strålande glad och tog av sig hoodien. Resultatet ser ni på nästa bild. Han frågade om jag även ville fota hans  "ryggtavla" modell XXXL. Jag tackade artigt nej;-)


Måste ju faktiskt berätta om gårdagens ”händelse”. Något jag inte varit med om förr. Fick besök av två jättegulliga killar, en av dom hette Jesper, den andra var chefen;-) De utförde en OVK-kontroll (Obligatorisk VentilationsKontroll) i lägenheten. Här görs den var tredje år. Kunde hålla mig för skratt när de underkände i stort sett hela ventilationssystemet med undantag ventilationen i badrummet.

Sedan 1981
Nu har jag ju bott i den här lägenheten sedan 1981. Varken min man eller jag hade någonsin nåt att anmärka på ventilationen. Tidigare kontroller var alla okej. Ja, det är ju alltid någon gång första gången... Efterspelet kommer bli riktigt ”o-kul”. Det är bara min lägenhet i hela huset med 10 våningar och 30 lägenheter som fått "allvarliga" anmärkningar, bland annat en igenmurad ventilationskanal på gästtoaletten.

Underkänt
Det betyder att hela huset får underkänt. Ooooops. Bad killarna att inte sprida att min lägenhet är orsaken till underkännandet. Grannarna kommer mörda mig. För felen som killarna upptäckte berör hela husets ventilationskanaler. De lovade att hålla tyst... 

PS. Bilderna är gårdagsfärska (uppenbarligen) och killen var otroligt samarbetsvillig när det gällde fotografering av tatueringarna. Tatueringar verkar förfölja mig tydligen… DS.

13 kommentarer:

Susjos sa...

Asch då , så trist med allvarliga anmärkningar på ventilationen helt plötsligt! Bra att de håller tyst om att det är just din lägenhet som är "skyldig" till detta.
Verkligen kul att du fick fota dessa tatueringar, de är ju bra gjorda!
Tack för hälsningen på födelsedagen...firar får jag göra längre fram! ;-)
Kram!

nalta norrland sa...

Oj. Jo yes ibland händer det 😓
Ventilation är knepiga grejjer.
Samarbetsvillig var han i alla fall 😜 troligen stolt över sina tatueringar.
🤗

Geddfish ♥ sa...

Så det kan bli, det var ingen rolig grej. Hoppas att det löser sig, trots att det berör hela huset. Ack ack.
Jo, de som tatuerat sig verkar vara väldigt stolta över sina tatueringar (annars hade de väl inte gjort dem).
Ha det fint!

nalta norrland sa...

Kolla in bilderna i min alternativa blogg 😄
Du behöver ju inte kommentera annat än det som finns i bloggen… det är ju sällan ”fortsättning följer” 😅
Du får låtsas att det är två helt olika bloggare 😇
🤗

LillaSyster sa...

Ett levande konstverk.....fast jag skulle aldrig måla hela kroppen på det där viset. Är ju nålrädd så inte en chans att det ens skulle bli en liten fjäril. Då har ni snart huset fullt av hantverk.....
Jo tack det har varit dagsregn snart kan jag nog skriva dygnsregn, för det ger sig inte. Kram

femfemman sa...

Rena konstverken...men synd att de sitter på huden. Vore bättre på en pannå..
Eller papper.
Ajaj, men det är ju ändå inte ditt fel att det är fel på ventilationen. Det behöver du inte ta på dej! God kväll!

nalta norrland sa...

Såg Du söndagens bilder på alternativa bloggen? Vi har haft typ samma väder idag, sol och blå himmel 🤩 typ sommar förutom temperaturen.
🤗

Ditte sa...

Aj då! Ja, detta med OVK har vi vartannat år, vilket är bra. Viktigt är ju att det är rätt fläktar i kök och annat.Men märkligt att det hos dig nu var en igenmurad kanal. Hur har det hänt? Antar att du inte varit på plats med murbruk eller annat.
Kul med trevliga killar som kom och lite tatueringar kan ju pigga upp.
Lycka till nu med efterspelet av det hela. Men det är nog snabbt ordnat att få kanalerna i ordning. Kan en hoppas.

Äventyret framtiden sa...

Bra med kontroll och knappast är det du som är orsaken till "felet". Sånt händer och någonstans ska det börja hända. Bra med åtgärder av mönsterkillen!
Lycka till!

Klimakteriehäxan sa...

Undrar så om du haft besök av samma kille som vi hade för något år sedan??? Han hade en kopia på en av mina tavlor tatuerad på ryggen, "Moder Jord" av EWK.

Anki sa...

Trist med ventilationsproblemen, men det är ju inte ditt fel!
Kul med samarbetsvillig fotomodell - och verkligen många tatueringar där! Inget jag gillar, men det är ju inte min kropp :)

christian sa...

Det lät ju inget vidare, men att du skulle vara orsaken till det hela låter märkligt.....du som verkar vara så ordentlig.... ;)

Annika sa...

oops, inte kul att det var just i din lgh de skulle komma att hitta fel.
Blä.
Kul att du fick fota hans gaddningar. Not my cuppa, but good for him :-D