måndag 16 oktober 2023

Glad måndag


Sedan igår har temperaturerna sjunkit till under tio grader. Så nu har träden på innergården fått höstfärger dom med.

Kort och koncist idag, för som ni vet behövs det inte mycket för att göra mig glad. Det räcker gott med 6 grader i skuggan, 23 grader på balkongen och allt detta med en blå bakgrund som kallas himmel:-)

Ljung
Sedan idag är även sommarblommorna i lådorna utbytta. Synd kan jag tycka, då de fortfarande i högsta grad levde. De flesta av er kommer bli glada att se ljung i lådan nu. Jag är inget fan av denna blomma, då alla satsar på den varje höst. Ungefär som med pelargoner varje vår. Det finns faktiskt alternativ;-)

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.
PS. Tusen tack för alla era fina kommentarer till min Skyltsöndag igår:-) DS.

12 kommentarer:

Ditte sa...

Visst gör solen och den blå himlen sitt till för humöret. Absolut. Och i lä var det riktigt behagligt. Instämmer helt.
Även hos oss har krukorna på innergården nu övergått till det mer höstbetonade. Men det är helt ok. Hösten är ju förvisso här och så länge planteringarna lyser upp så är det bra.
Visst är det trist med ljung. För mig är det lite en "dödens blomma". Och visst finns det ju alternativ. Lilla Syster är ju en fena på detta.
Har ögnat igenom din Skyltsöndag. Missade ju igår...
Och jag gillade den. Skarpt.

femfemman sa...

Härlig hästdag. Tror att ljung är den höstblomma som håller sig bäst. Andra växter blommar snart över. Finns en del gröna växter, som funkar. Jag har ljung i vitt och lila i utekrukorna. Pelargonerna tog jag in i helgen. De blommar fortfarande, så ny pryder de en fönsterbräda inomhus. Hade bara fyra. De flesta sommar-uteblommorna, de hade jag drivit upp i växthuset. De blommade ända in i september.
God kväll!

Geddfish ♥ sa...

Jag sätter inte ut några ljungväxter på balkongen. Fast är det höst så är det och ljung är färg och hållbart.
Du har en förnämlig balkong och såklart betyder det glada dagar i din värme.
Goder afton!

nalta norrland sa...

-2 och det känns kallt 🥶 det har varit kyligt hela dan, vet inte om det nånsin blev över 0 idag.
Ingen ljung hos mig. I morgon ska de gräva för att dra in fiber hos oss, tidigare sa Telia att 1 nov skulle de klippa tråden 😜 och för att vi ska fortsätta vara uppkopplade - viktigast för J och företaget - var det ”bara” att gilla läget och bekosta indragning av fiber. Tro om internet blir snabbare och mindre störningar?
Idag ingen glad måndag tvärtom en rätt så okul dag.
Fryser och mår skit.
Har legat sedan typ halv 7 på soffan… slötittat på tv.
🤗

Guldkryckan sa...

Jo, nu kommer kylan, i morse skrapades det rutor på bilarna lite varstans här tydligen, kallt och friskt tyckte jag men behöll jackan på vid vistelse på skolgården idag.

Tillönskar dig en fin kväll nu Bp.

KajsaLisa sa...

23 grader och klarblå himmel, kan det bli bättre i mitten på Oktober? Snyggt inslag med ljung i olika färger tycker jag, tänk att din innergård blev klar till slut.

LillaSyster sa...

Ja, det finns alternativ- men ljung är så långlivat ,färgsprakande & billigt därför är det nog många som väljer det. Soligt här också även om vinden är lite kylig. I eftermiddags efter jobbet tog jag tag i att få in näckrosor. Hoppas att du får en fin och solig tisdag! Kram

Klimakteriehäxan sa...

Ljung är en tålig växt, det är väl förklaringen (pelargoner också!). Jag gillar den andra krukväxten tillsammans med ljungen, men glömmer alltid vad den heter.
Visst var det en vacker dag i dag!

Gunnel sa...

Jag har precis fått bort de sista lådorna från balkongdörren så jag kan öppna den och få lite frisk luft. Någon plantering på den blir det definitivt inte i år.

christian sa...

Mycket fina höstbilder, förstår att du gläder dig åt vädret fortfarande!

Annika sa...

Jamen nu är det höst hos dig. Ser ut som här, fastän ni nog är lite längre komna.
Härligt att du har din balkong att njuta av, 23 grader låter härligt!! Ljungen ser fin ut där, tycker jag. Antar att den är mkt tålig och billi o tacksam. Vi får väl se vad de sätter till vintern ...
Ha en fortsatt fin tisdag!

Susjos sa...

Underbart med denna sol i oktober, och färgglada träd, innan löven trillar av!
Ljung köper inte jag heller, men visst lyser det upp i planteringarna.
Härligt att du har så varmt på balkongen, och då har du inte inglasat!
Kram!