tisdag 20 september 2022

Äta bör man…


 
…annars dör man heter det ju. Å ska man leva efter det ordspråket blir man (läs: jag) extra glad att upptäcka en ny japansk restaurang i Täby. Inte inne i Täby centrum utan vid Döda Torget. Bra där! Nu har vi en hel drös med japanska restauranger i Norrort, så inte behövde jag väl hoppa högt när jag såg Misora Sushi som öppnade sina portar i fredags. 

Ramen rätter
Jo då, jag hoppade högt (överdrift med tanke på mitt ryggelände) för restaurangen erbjuder inte bara vanliga japanska rätter som sushi och poké bowls utan även tre Ramen rätter. Hade inte ätit denna goda japanska nudelsoppa sedan 2019. Det dokumenterade jag såklart här. 

Tonkotsu ramen
Soppan finns i hur många olika utföranden som helst. Dagens ramen innehöll fläskbuljong (kokad i tio timmar) med mjukt bräserat fläsk, mjukkokt ägg, salladslök, böngroddar och ramennudlar. Nu var ägget hårdkokt, men resten var ”autentisk” och väldigt god. Nästa gång ska jag dock skippa böngroddarna. De påminner alltför mycket om spermier;-)

16 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Inte fel med en ny restaurang av det slaget, lite konkurrens är ju bra för marknaden och kunden, dessutom är det ju gott. ;)
Soppa fungerar ju verkligen, absolut bättre än soppan på mitt arbete.

Ha en fin kväll Bp.

LillaSyster sa...

Nu får du snart döpa om torget =) Ser väldigt gott ut, men som sagt vissa ingredienser kan man lätt hoppa över. ♡

nalta norrland sa...

Kul att det dyker upp nytt och täpper till de tomma hålen efter utflyttade butiker som konkursade eller bara försvann i samband med pandemin, nu hänger det väl på om underlaget räcker till… att det finns tillräckligt många hungriga.
Annars känns det som om det försvinner butiker lite nu och då, som till exempel i Lycksele då känns det som om butiksdöden har slagit till hårt.
Jäklar va positiv å glad jag är 😜
Go mat är viktigt.

Jag har fått svar från min läkare, jag ska börja med att halvera tabletten och förhoppningsvis slipper jag huvudvärk och illamående, sedan blir det benskörhetsmätning i Skellefteå i början av oktober.
🤗🤗🤗🤗🤗

Susjos sa...

Åh, lyckost som har japanska restauranger så nära dej! Jag väntar fortfarande på att Kyoto ska öppna igen här vid vår rondell, men det ser ut att dröja. Ramen har jag aldrig ätit, det ser väldigt gott ut!
Hihi, böngroddar är gott i alla fall!
Kram!

femfemman sa...

Jag utnyttjar landsbygdens natur och du utnyttjar storstadens möjligheter med alla de sorters mat. Skulle vilja kunna byta för några dagar....Ser så gott ut...och så är det så spännande att smaka nya rätter.
Här blev det fläsk och raggmunk på den enda lunchrestauranger på vägen hem. Inte så spännande... men gott!

Klimakteriehäxan sa...

Den japanen ser intressant ut!

Ditte sa...

Vad gott! Och det japanska köket gillar jag också. Och även det som de flesta asiatiska kök är ju mångfacetterat.
Grattis till denna nya japanska restaurang.
En riktigt "god ramen" tycker jag också om och din variant verkade väldigt god. Skulle gärna testa.
Böngroddarna skippar jag helst också Meningslösa.
Och du! Vi gillar båda det asiatiska köket.


Anna i Portugal sa...

Har faktiskt aldrig ätit ramen. Här i Portugal finns det inte några japanska restauranger där vi bor. Men kanske får sikta in oss på det när vi besöker en "stor"-stad nästa gång. Tack för inspirationen!

Geddfish ♥ sa...

Jag är väl sådär med japansk mat. Sushi kan jag äta. Böngroddar gillar jag. Jag har groddat massor i mitt liv för typ 40 år sen 😂

Ha det bra, alltid kul med god mat!

Annette sa...

Det där såg väldigt gott ut! Asiatisk mat är ofta så fräscht med goda smaker. Jag kanske skall lägga ihop en poké bowl eller laga en ramen till lunch till mig i dag.

Jag gillar ditt sätt att hantera livet, med litet underfundig galghumor, som jag tolkar det. Och apropå det, så skrev jag ett svar till dig hos mig.

Just det! Dekalen du visade i söndags känner jag igen, den från Mopedrenovering. Gänget som startade det företaget känner jag till, och jag känner den av ägarna som skrev ordspråket om att 15 inte är en ålder, utan en känsla. Jag kan berätta att han är närmare sextio och lever efter sitt eget ordspråk :) Hur såg du den dekalen?

Äventyret framtiden sa...

Ramen är något helt nytt för min del!
Något jag absolut ska testa när jag får tillfälle till det.
Fina bilder BP!
Allt gott-tänker på dig! <3

Monica sa...

Ser väldigt gott ut trots spermierna.
Vet ej hur det är i Japan men Asiatisk
mat har för det mesta för mycket socker
i sej för att det ska passa mej.
Som du vet håller jag slaviskt på mina
värden utan måltidsinsulin.
Ha det bra KRAM

Annika sa...

Älskar ramen, älskar poke bowls och tonkatsu.
Älskar asiatisk mat sååå mkt.

christian sa...

Det ser faktiskt så pass gott ut att även jag blir sugen....

Hanneles bokparadis sa...

gillar asiatisk mat, enkel sushi till lunch med misosoppa

Paula sa...

Höstfärger även hos dig, vackert! Men ännu vackrare var inredningen på sushi-stället! Och när du beskriver ramen-rätten så är det matporr på högsta nivå! Och här sitter jag med mina femkronors nudelpaket...
Även "spermierna" hade slunkit ner...