söndag 4 september 2022

Skyltsöndag #382

Dags för september månadens första Skyltsöndag som innehåller tre skyltar från Täby Centrum och en från favo japanen Gima som äntligen har öppnat igen. Enjoy! 

Kan bara ge en eloge till Täby Centrums ledning. Det är många butiker som har fått slå igen under pandemin men även nu efter sommaren. MEN ledningen har lyckats fylla några lokaler med alternativa ”hyresgäster”, typ en tandläkarpraktik, ett spa och nu en laserklinik.

Först såg jag den här skylten ”Dream big, sparkle more, shine bright". Tyckte den var riktigt fin och jag associerade till en butik med kosmetika. Där hade jag helt fel. Skylten tillhör nämligen en smyckesbutik som heter ioaku by Fanny Ek. Logotypen är en av det vackraste jag sett. Å storyn bakom butiken är riktigt intressant. Läs här. Den butiken får snart ett besök av mig:-)Veckans höjdare: Äntligen har Gima öppnat portarna igen. Norrorts bästa japan är tillbaka efter dryga två månaders ombyggnad av ventilationen. Ja, som ni ser på skylten så funkar den fortfarande inte, men sushi kräver ju som tur är ingen ventilation…

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

14 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Ett köpcenter är ju beroende av att de får hyrt ut sina lokaler, naturligtvis till förmån för alla kunderna.
Sushi där funkar ju det också tills de får ordning på sin ventilation.
"Köper folk smycken idag" var min första tanke, men jag klappade till mig själv i bakhuvudet med ett vedträ, såklart att folk köper. ;)

Ha det bäst nu Bp, nu blir det en morot till kvällsmat. ;)

LillaSyster sa...

Du hittar säkert något lagom glittrigt och fint i butiken =)
Sushi mmmmmm!
Snyggt skyltat.

femfemman sa...

Håller med! Otroligt vacker skylt! Även genom datorn.
Har ett antal skyltar liggande, men kommer aldrig till skott på en söndag...

nalta norrland sa...

Bra skyltat och dessutom positivt att det flyttar in företag i de tomma lokalerna.

Äventyret framtiden sa...

Det är alltid glädjande att se att "livet" fortsätter i Täby. Fina skyltar och jag blev påmind om att jag måste söka upp något ställe där de fixar hål i min ena örsnibb. Hålet har vuxit fast, efter många många år.
Jag vill ju glänsa lite grann någon gång nu och då.
Fina skyltar och grattis till att Gima har öppnat igen!

Åke sa...

Jag vart impad av logotypen och den var riktigt vacker och läcker. Hoppas smyckena är vackra med. Sushi äter bara undertecknad om han är riktigt hungrig... Men glad att Täby verkar fyllas igen. Kul att du visar på det också.

Ditte sa...

Snyggt skyltat! Så brukar det ju också vara. Och roligt att Täby C hänger på.
Gillade verkligen "Dream big...." Skulle gärna ta en titt där. Och även göra ett besök i Gima. Inser att jag snart får göra en utflykt till Täby C. Var riktigt länge sen jag var där.

KajsaLisa sa...

Dom hade jättesnygga smycken ligger tydligen i Sturegallerian också, kollade länken. Gillar stilen på guldskylten, ser exklusiv ut.
Sen var det ju tråkigt, som jag har längtat efter en Goyza :).
Länkar upp dig nu.

Paula sa...

Samma trend gäller i Faluns gallerior. Popup-butiker, konstgallerier, nagelskulptör, frisörer,tandläkare...men det blir ju inte samma upplevelse för kunden att gå och shoppa runt...om du förstår...
Några fler reflektioner: laserkliniken, ojoj, så mycket man kan göra om man är stadd på kassa, inte hjälper en gång heller, man behöver nog en total makeover...spa-länken funkade inte men det gör inget. Men sen! Jag läser om Ioaku, ett häftigt firmanamn må jag säga. Men hemsidan, kom och hjälp mig, rena rappakaljan! Har du läst texten? "svenska efternamn Ek betyder Ek på engelska" "självklar handling att uppfylla önskan att designa"..."hitta produkter för dina kommande produkter", jag tror de har lite kvar att göra på hemsidesfronten. Det kan du ju påpeka lite varsamt när du gör ett besök i butiken! Loggan gillar jag skarpt, sparkling!

christian sa...

Det är inte första gången du berömmer Täby centrum, kul att ni har ett så lyckat köpcenter...vårt i Marieberg är inget jag hurrar för precis.....

Ha en bra vecka!

byblixtra sa...

Bra jobbat av Täby Centrum att få ny hyresgäster i Gallerian.
Håller med om att Ioaku by Fanny Ek har en fin ljusskylt.
Butikens skylt är riktigt snygg! Kikade in på hemsidan och ska titta runt lite mer.
Ventilation verkar vara ett gissel. Det brukar vara ett stående problem med ventilationen på arbetsplatser, det är för varmt, för kallt eller så står den still, gärna under varma sommardagar...

Carita Liljendahl sa...

Jag hade lite svårt att läsa att det står Ioaku, och sedan By Fanny Ek?
Men då jag kollade länken fattade jag mer :-)

Susjos sa...

Fina skyltar, och jag var in och kollade vad IOAKU betydde, kul idé!
Lyckost dej som fått tillbaka din sushi-restaurang. Jag väntar fortfarande på att vår lokala sushi-restaurang ska öppna igen, men det renoveras och byggs om fortfarande i de lokalerna. Nåja, har ju sushi på MoS att köpa, men det är ju lite längre bort!

Klimakteriehäxan sa...

Ioaku finns i Sturegallerian. Har handlat där.