fredag 9 september 2022

Fem en fredag: Vecka 36 – ”Röd tråd”1. Vad har ditt tema varit för veckan?
Covid-19 tyvärr. Uppdatering: feberfri, gul snor är åter genomskinlig, illamåndet är aningen bättre, lös och mindre frekvent hosta. Ont i halsen består, lukt- och smaksinnet har aldrig drabbats, däremot stämbanden.

2. Vad avviker du sällan från?
Köp av böcker som nästan alltid är pockets och deckare.

3. Vad har du alltid med dig?
Nycklar, mobil, kamera, plånbok, extra plastpåsar, vissa piller.

4. Vad kommer du ofta tillbaka till?
Fotomappen med bilder från semestern i Tel Aviv 2013. Bilden jag lägger upp är ett exempel på stadens galna moderna arkitektur som blandas med gammalt. Mixen är otroligt läcker.

5. Vad kan du lita på i alla väder?
Vad, inte vem alltså. Då väljer jag min människokännedom.
 

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

19 kommentarer:

nalta norrland sa...

Bra Du börjar känna Dig bättre 🤗
Då kan Du ta Dig till vallokalen på söndag… använd munskydd. 😷 ✔️
Just ätit middag med Elin macho-tallrik, hemgjord, enkelt och gott 👍 J lastar bär så han åt pasta m korv tidigare.
Dagens date med läkare var okey.
Krya på 🤗

LillaSyster sa...

Skönt att du är på bättringsvägen =) Bra att du höll tummarna idag, struligt....men jag klarade det efter att jag kapat av vattenledningen som kommer upp från golvet till en bättre nivå, satt i stödhylsa och kona=) Imorgon kan vi inviga den, just nu härdar limmet. Ha en bra kväll, nu blir det vin och entrecote för det har jag förtjänat=)

Hanneles bokparadis sa...

lånar alla sorters böcker gratis på biblioteket, visst är det mysigt att titta på gamla bilder, lämnar pengar hemma ibland med flit...

Paula sa...

Skittråkigt sällskap har du för tillfället, mota nu olle i grind så han försvinner fortast möjligt. Hur kom det sig att du besökt Tel Aviv, tycker det är ett rätt ovanligt resmål för oss svenskar? Spännande såg det ut i stadsdjungeln. Ni kombinerade inte med en strandsemester?
Krya-kram från pörtet

byblixtra sa...

Trist med Covid-19 men härligt att du börjar må bättre.

Mrs Calloway sa...

skönt att du är på bättringsvägen! köper också gärna pocketböcker. dock inte deckare. vad har du plastpåsar till? hade gärna åkt till Tel Aviv. är nyfiken på Jerusalem också.så spännande med en så osviklig människokännedom!

Äventyret framtiden sa...

Låter mycket bra att coviden snart har tagit till schappen hos dig! Ut med den över balkongräcket bara, foten i baken!
Krya på dig fortsättningsvis!
Jag läser mycket pocketböcker jag också, så skönt att kunna hantera dem lite hur som helst, vika dem osv. Deckare hör också till mina favoriter men förstås en hel del annat också.

femfemman sa...

Låter spännande med människokännedom. Finns en del som överraskar. Man har alldeles fel. Kanske man dömer mer utifrån utsidan än insidan...och då kan det bli hel tokigt.

Ditte sa...


Trist med din Covid! Men fint att läsa att du mår lite bättre. Skönt att inte lukt och smak drabbats.
Intressant att läsa dina svar.
Vad gäller nr 3 och 5 är jag helt med-
Vad gäller fråga 4 så skulle mitt svar bli att "det varierar". Men ofta i tankarna olika reseminnen och upplevelser från resor. Inte minst då jag jobbade i flyktingläger i Thailand på gränsen till Kambodja.
Önskar dig god bättring.

Kina sa...

Men BP! Är du sjuk! Det är många nu! Krya på dig! Är gubben din också sjuk? Böcker försöker jag låta bli att köpa nu för tiden, men jag lånar på biblan, och jag kollar alltid när jag går på secondhand.
Nycklar och betalkort har jag alltid med mig. Och min lilla kniv och lyckostenen.
Resor kan man uppleva många gånger, och det gör jag verkligen också, genom mina album. Jag gör alltid ett riktigt album när jag varit ute och rest. Ett som jag kan ta fram och sitta och bläddra i och fnissa åt. Det är härligt
Det står ju faktiskt VAD på sista frågan! Då skulle jag nog säga min magkänsla! Ha det gott, och kram på re´j!

Susjos sa...

Skönt att du är feberfri, hoppas det fortsätter så. Precis som dej hade jag som sagt hosta och fick väldigt ont i halsen, som tur var finns det bra ( men dyra) smärtstillande sugtabletter på apoteket.

Fotot från Tel Aviv är häftig, visst är det kul med alla minnen man har kvar som foton!
Japp, mobilen är alltid med här också, och ska som Jan-Erik skrev om, se till att fixa bankkortet i "plånboken " i mobilen, äldsta sonen och hans flickvän har det, och det verkar väldigt smidigt!
Ha det fint!

Mrs Calloway sa...

skönt att du är på bättringsvägen. köper också gärna poketböcker. dock sällan deckare. vad har du extra plastpåsar till? foton väcker minnen

Susie på Stjärnarve... sa...

Skönt att du är på bättringsvägen! Under dom 3 veckor jag låg på sjukan och fick väldigt nära - och otroligt bra - omvårdnad så var man ju lite orolig för att åka på covid. Men peppar, peppar jag verkar ha klarat mig och nu är min käre gubbe den enda jag träffar.....
KRAM - Susie

Guldkryckan sa...

Fint att det är på väg att rätta till sig, extra skönt att inte smaksinnet och luktsinnet har drabbats.
Men visst har man alltid med sig lite grejer när man lämnar hemmet, på arbetstid har jag alltid två telefoner med mig, en för jobb och en privat.
Skulle helst slippa jobbtelefonen, aldrig någon som ringer mig ändå. ;)

Fortsätt krya på dig nu Bp, ha det så bäst du kan.

Anki sa...

Skönt att se att du är på bättringsvägen! Fortsätt så!

Geddfish ♥ sa...

En del igenkänning på dig BP!
Skönt att du hamnat på Bättringsvägen. Det där med stämbanden eller halsskorvet har suttit i hos mig länge.
Krya pp dig ännu mera!

Klimakteriehäxan sa...

Hoppas covid släpper sitt grepp om dig snart!

Violen sa...

Önskar dig snar bättring! Denna eländiga covid slår visst till när man minst anar det. Nu har ju en ny vaccinomgång påbörjats så en och annan kanske klarar sig undan.
Ha det så bra du kan och var rädd om dig!

Helén sa...

Jag hoppas du snart blir bättre men covid verkar bestå. Fick handla till en kompis som fick besked att hon var smittad i fredags. Det där med stämbanden kan ev. sitta i ett tag efteråt, har två kollegor som inte låter som vanligt efter ett antal veckor. Krya på dig.