fredag 16 september 2022

Fem en fredag: Vecka 37 – Val

1. Vad stod du senast och valde mellan?
Om jag tänker på valet i söndags så valde jag mellan rött och blått. Velade hos den lokala ICA igår, då jag inte kunde bestämma mig om jag skulle köpa en förpackning med Mortadella eller en med Salami.

2. Hur kommer du fram till ett beslut?
Det beror på vad beslutet gäller. För det mesta bestämmer jag mig rätt fort. Väljer ofta den enklaste vägen om man säger så.

3. Hur länge velar du?
Även här måste jag säga att det beror på. Jag velar kanske längre när det gäller ett bilinköp än när jag ska välja kläder.

4. Ångrar du någonsin dina val?
Jo då! Vid det här laget har jag lärt mig den hårda vägen att klädinköp via nätet är ett big NO NO för min del. Har inte fått hem ett enda plagg som passade respektive var i rätt material.

5. Vad kommer du välja härnäst?
Troligen två smörrebröd hos den lokala ICA. Frågan är bara om det blir lax, rostbiff, rödspätta eller gubbröra;-) Det blev lax och rostbiff;-)

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

Bild 1 visar "svaret" på fråga 5. Bild 2 är en bonusbild som visar boken Je m'appelle Agneta. En feelgood bok (surprise, surprise!!) som jag faktiskt gillade. DS.

22 kommentarer:

femfemman sa...

Smörrebröd är gott! Speciellt med det grova bröder dom de görs på. Väljer ofta smöörebröd med fisk...eller grynig dansk leverpastej...
Je m'appelle Agneta, den gillade jag! Lite mustig feel good. Bra variation till deckare av olika slag. Har en bok av Marianne Cedervall i knäet. Tänkte börja läsa den... men så kom...som så ofta, mobilen emellan.
Har läst en del böcker av Cedervall. Småroligt. Lättläst.
Vela mellan rött och blått, det har jag aldrig gjort. Men jag har velat omkring en del inom det rödgröna blocket under åren. Och att någon kan vela sig bort till SD marker, det fattar jag inte..
Köper en del kläder på nätet. Även skor. Har man XL och skostorlek 41, ja då brukar det mesta passa.
Sköt om dej! Vilket jag tror att du gör! H

Äventyret framtiden sa...

Smörrebrödet ser så läckert ut, dregel, dregel....
Bra, klara svar, inget velande här hos dig!
Allt gott BP, tänker på dig!

Hanneles bokparadis sa...

velar inte ens vid bilinköp, köpte svärsonens gamla när de behövde familjebil

nalta norrland sa...

Att vara eller icke vara… eller välja rätt i ett längre perspektiv 🤔💭 vad jag tycker om SD ska jag inte belasta Din blogg med.
Smörrebröd 😋 sådant finns icke här…
Jag hoppas Du har det drägligt 🤗

LillaSyster sa...

Ja, det var en surprise =)
Smörrebröden låter alla goda, inte lätt att välja då.
Du får väl äta mortadella ena veckan och salami nästa.
Som sagt vissa saker kräver mer eftertanke innan man väljer.
Vi får väl se om Anki eller Paula kan artbestämma mina svampar, inget jag har tänkt att plocka men de störde mitt synfält. Skulle gå till skogen igår kväll för att titta efter kantareller, men det fanns ingen skog kvar..... inga kantareller heller.
Kram

Helén sa...

De ser verkligen goda ut de där smörrebröden! Jag kan inte påminna mig att jag sett något sådant i min stad men jag kan såklart ha missat dem. Ska hålla utkik när jag är ute på stan framöver.

Mrs Calloway sa...

smörrebröden ser jättegoda ut. tyvärr har jag inga sådana i närheten. klädinköp har jag lyckats ganska bra med på nätet. om en bortser ifrån ett par riktiga missar. jag velar ofta inför val. men lika ofta går jag på magkänslan

Anna i Portugal sa...

Smörrebröd har jag inte ätit sen jag var i Köpenhamn som tonåring :) Gillar mackor men blir ju alltid omständligt med mitt glutenfria val. Dessa val :) Den boken älskade jag!

Susjos sa...

Mums med smörrebröd, de ser så goda ut på bilden. Visst är det så att det är svårare att bestämma sig för vilken bil man ska köpa än kläder.
Emma Hambergs bok har jag också hört så gott om, måste läsa den ( fast jag inte heller är mycket för feelgood-böcker). Lyssnade på hennes sommarprat i år , det var verkligen berörande.

Jadu, inte är jag någon utbildad doula inte, men hon vill gärna att jag är med, så hoppas jag kan vara behjälplig, jag vet ju vad det handlar om ;-)

Ja, det brittiska kriminaldramat pågår på TV:n!

Kram till dej!

Ditte sa...

Kul att läsa dina svar.
Visst kan ganska enkla val i vardagen var knepiga. Inte minst att välja böcker. Den här boken gillade jag verkligen och att jag valde den var nog mest en slump. Har läst annat Emma Hamberg skrivit och gillat det. Så kul med den här boken och hur livet kan bli om man gör slag i saken-
Smörrebröd kan jag få dra lott om. Svårt att välja.Men jag verkligen gillar dessa danska godsaker.
Just klädinköp via nätet gör jag inte. Har handlat där en gång och det behöver jag inte göra om. Där styr erfarenheten. Men i övrigt är det få saker jag ångrar. Men man kan lära sig av ev. misstag.

Kina sa...

Dom där smörrebröden såg läckra ut! Jag är som du att jag för det mesta bestämmer mig fort och ångrar mig sällan, men vid större köp t.ex. tänker jag till en gång extra! Och du, det där med klädinköp över nätet!!! Aldrig mer! Ha det gott med dina smörrebröd!

Jossu sa...

Je m'appelle Agneta har jag hört gott om, så har blivit väldigt sugen på att läsa den.
Att köpa kläder via nätet är något jag undviker. Jag ser bara framför mig hur inget kommer passa och så måste jag ta itu med att skicka tillbaka allt.

Anki sa...

Det finns många val som måste göras ... beträffande smörrebröden hade jag nog valt samma!

Violen sa...

Läckra smörrebröd! Sådana finns inte hos min Ica-handlare så jag behöver inte välja.
Kläder ska för min det köpas i en affär med bra service. Har handlat på nätet ett på gånger och det var uruselt, har inte kunnat använda något plagg.
Ha det gott! Hoppas du mår bättre nu!

Ps: det blev omeletten som vann. Kanske blir det soppa idag.

Carita sa...

Det där med kläder via nätet känns igen! En del misslyckade köp där.
Men vinterstövlarna från finsk leverantör har jag lyckats med via nätet, och klänningar via Dress Like Marie.
De små bitarna på första fotot ser goda ut!

Guldkryckan sa...

Mortadella eller salami, nog lika bra att ta båda. ;)
Väljer nog ofta den lätta vägen jag med, varför göra det svårare än det behöver vara.

Kläder online kan ju vara lite lurigt, skor däremot vågar jag beställa iallafall, alltid något.

Ha en fin lördag Bp.

Bokdamen sa...

Ångrar saker som en köper händer ju, liksom annat som inte har med köp att göra, iaf jag ;) men min röstning i valet ångrar jag inte en sekund.

Klädköp online ja, det har gått ganska bra för mig men visst lite missar har det blivit. När det gäller skor stövlar så blir det om det går såna jag har/har haft.

Ha en bra fortsättning på helgen!

Monica sa...

Inget velande här förtidsröstade vilket ju
inte var helt fel visade det sej.
Ser gott ut men lax är inte min melodi.
KRAM

Paula sa...

Smörrebröden såg verkligen smarriga ut, som små konstverk! Det är inte ofta jag ätit såna, några gånger när jag bodde i storstan. mycket pålägg och lite bröd är ju melodin. Men kavring är inte favoritbrödet, men det försvinner ju tack o lov under all mumsig fyllning. Kläder köper jag oftast online, men det händer att det inte det bästa valet och att jag slarvar med att skicka tillbaka. Ebberöds bank.

Janerik Sundh sa...

Smörrebröd köpte vi också på Kvantum Teleborg i fredags. Jag tog 2 rostbiff och en med ägg och räkor, de är ganska små men fantastisk fräscha och goda i vår ICA-butik.

Eva sa...

Som de flesta andra frestas jag av smörrebröden. Åh så gott det ser ut. Otroligt fin bild!

Klimakteriehäxan sa...

Väldigt så lika vi svarade denna gång! Dina mackor ser goda ut. Och den där boken har jag övervägt att skaffa/läsa.