tisdag 13 september 2022

En kunglig eftertankeTusen tack för era värmande kommentarer och er omtanke i samband med gårdagens inlägg. Älskar er!

Drottning Elizabeth
Det är aningen märkligt att den svengelska maken gick bort bara två dagar efter Drottning Elizabeth. Hon blev hela 96 år gammal, hade överlevt 15(!) premiärministrar och hållit huvudet kallt när skandal efter skandal drabbade det engelska kungahuset. Ett sådant liv kunde maken inte se tillbaka på. 

Nordirland
Det öste ned idag, så jag kunde inte låta bli att kolla dagens sändningar på BBC som bevakade ingenting annat än Drottning Elizabeths kistas ”rundtur” från Balmoral i Skottland till Belfast i Nordirland och tillbaka till Skottland och Edinburgh Airport idag. Prins Charles kan nu äntligen titulera sig Kung Charles III. Hans Camilla har nog lärt upp honom hur han ska ”föra sig” som kung. Det visade han bevis på idag. 

Hattar
Maken missade sällan drottningens årliga tal på juldagen. Det var liksom ett måste att lyssna på hennes ofta kloka anföranden som aldrig varade mera än 15 minuter. Själv minns jag mest drottningens klädsel och hennes fantasifulla hattar. En sak kan man säga – hon klädde sig aldrig i grått eller i andra trista färger. Varken man gillade hennes ”chicken-dress” i gul eller inte. Hon vägrade klä sig i tråkiga kläder. Sedan kan jag också konstatera att Englands nya premiärminister Liz Truss verkar gå i drottningens fotspår – med val av hattar alltså.

17 kommentarer:

nalta norrland sa...

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

LillaSyster sa...

En färgstark kvinna.
♡ Kram

femfemman sa...

Elisabeth var en färgstark kvinna på alla sätt. En kvinna som även många av oss svenskar kommer att sakna.
Har tänkt på dej av och till hela dagen. Du är en stark kvinna, men det hjälper kanske inte, i din situation. Livet är varken enkelt eller rättvist. Stor kram!

Susjos sa...

Min man har också tittat på BBC under dagen, och jag hann se lite också innan jag åkte till min syster. Ja, jösses vilken rundtur Drottningen har fått. Håller med dig, en färgstark kvinna på många sätt! Precis som du, tänkt på dej hela dagen och är fortfarande chockad efter ditt inlägg igår om din man! Varm Kram <3

Ditte sa...

Visst var "Bettan" en färgstark kvinna och har satt sina avtryck på många platser.
Lite av BBC:s sändningar har jag sett och kände igen mig från Balmoral i Skottland som vi besökte för många år sedan. Även då var drottningen där så vi kom inte in genom grindarna.
Många tankar och en varm kram-

Paula sa...

Det var inte så länge sedan jag sträcktittade på The Crown. Fantastisk serie, bra skådisar, jag lärde mig massor. En enastående kvinna, jag tror aldrig världen kommer att uppleva en sådan regent igen. Frågan är hur länge kungahuset överlever. Familjen är splittrad åt alla håll, samväldet är i gungning, Charles kan inte leva upp till sin mors popularitet på långa vägar.
Jag tänker ändå som så, att det är kanske bäst att vi inget vet. Jag tror och hoppas att du inte hade något osagt med din make och bästa vän. Ni visste var ni hade varandra. Ömsesidig respekt och kärlek. Det är det du ska minnas. Kram

Äventyret framtiden sa...

Bettan går nog aldrig ur oss som har varit med om henne. Hon är/var unik på ett speciellt sätt. Jag har också varit väldigt fascinerad av hennes hattar. Inte alla gånger så snygga men kul på något sätt ändå.
Mina tankar är hos dig BP, det går inte att komma undan dem heller och att du har sorg. Varm kram!

Anonym sa...

Jag är bara 2 år yngre än Lilibet, så vi var barn tillsammans. Kommer så väl ihåg hur mycket jag
tyckte om att se foton på henne och lillasystern,
Margret Rose. -det var en tidning, Damernas ???
nånting, some höll reda på kungligheter. Sibylla
och sessorna på Haga var givetvis också med.
Jag önskade, att jag var lika gulliga som dom och
hade lika fina klänningar som dom.
Ja, Hon var nobel; blir ingen lik henne igen.
Ruth i Virginia

Anna i Portugal sa...

Jag har dålig koll på alla kungafamiljer och premiärministrar genom åren, men Elisabeth kommer jag aldrig att glömma. Troligen dels på grund av filmatiseringar av hennes liv som gjort det lättare för mig att ta in allt. Tänker på dig!

Guldkryckan sa...

Drottningen får ju verkligen ett rejält avsked av folket.
Har ju alltid gillat England och stilen de har.
Men nu tar hennes son över England, önskar honom lycka till.

Ha det så fint du kan Bp.

Stor kram. ❤️

Monica sa...

STOR KRAM

Anki sa...

Styrkekramar till dig! ♥

Hanneles bokparadis sa...

tungt att läsa ditt inlägg om maken… lika plötsligt som drottningen

Geddfish ♥ sa...

Jag har alltid gillat drottningens starka framtoning i färg och leende.

Tänker mycket på dig BP 💖
Kram

Eva sa...

Elisabeth var inte bara färgstark både i klädsel och framtoning utan även en av världens största personligheter. Finns väl knappast många ledande världs"män" som kan slå henne i populäritet. Det är rörande att se hur älskad och betydelsefull hon var för folket.
Underbart att du fortsätter blogga bp.

Annika sa...

Jadu, BP ---
Så konstigt.
Jag känner så för och med dig att du anar inte.
Fantastiskt att du orkar blogga. Men, det är ju säkert en terapi det också.

QE2, hon var minsann en drottning hon. Världens drottning. Alla andra kungahus kan slänga sig i väggen.
Nu önskar jag King Charles all lycka till.

Och skickar den största kramen till dig!

Annette sa...

Jag är fortfarande i chock efter ditt blogginlägg i måndags. Jag tänker på dig och hoppas att du orkar hantera din förlust, och vardagen. Det är lugnande att se att du postar inlägg som vanligt, då vet jag att du håller ihop så gott det går.

Drottning Elizabeth var en imponerande person. Tänk att hon fortsatte att rida, över åttio år gammal, det är en bedrift i sig.

Kram!