söndag 11 september 2022

Skyltsöndag #383

Trots att jag haft en Covid-19 vecka måste jag säga att tiden bara svischade förbi. Man skulle ju kunna tro att jag har haft roligt, då tiden gått så fort, men det kan jag knappast påstå att jag haft. Men Covid har inte hindrat mig från att fota tre skyltar den gånga veckan. Allt för bloggen;-)

Isolering
Visst kan ni påpeka för mig att jag borde ha isolerat mig hemma, smittad som jag var. Men jag tänkte helt egoistiskt här. Har rannsakat mig själv och försökt mig på smittspårning. Utan minsta resultat. Så på med ansiktsmasken och ut i friska luften med en avstickare till lill-ICA och OKQ8. Enjoy!

Kebab gillar jag då och då. Det gäller köttfärs också, helt okej föda med rätt kryddning. Men jag förstår mig fortfarande inte på vegetarianer/veganer som säger sig inte gilla kött men ändå väljer växtbaserad kött eller färs som heter kött och ser ut som kött. Nej, jag förstår mig inte på det. Å jag hoppas innerligt att den så kallade köttfärsen inte är gjort av ”Peas in Heaven", för då har man använt färgmedel i den så kallade färsen…Den här skylten vid OKQ8 macken är ny. Visst är den lite kul med texten längst ner: ”Vrid ratten mot pilen, så är du snart där." Älskar folk med humor:-)

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

16 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Är ju skönt att det är över och att tiden gick snabbt där, underbart Bp.
Har en del sådant kvar i frysen, har sagt till mig själv att jag måste prova det iallafall, det blev ju inte så gott förra gången men vem vet? ;)

Men en sådan ansiktsmask ska ju vara bra säger de, har några kvar här för eventuella behov i framtiden.
Coviden har varit en läxa för undertecknad, inte ett ansiktsskydd eller ens en deciliter handsprit fanns i mitt "prepperskåp" innan, nog det enda som var bra med denna pandemi, det finns i skåpet nu.

Ha det fint Bp.

nalta norrland sa...

När jag hade covid19 så var jag så pass dösjuk att jag inte ens gick ut genom dörren och några promenader med the dogs blev det inte, men Du har ju ändå mått hyfsat okey och frisk luft är inte skadligt.
Hur folk ska bete sig ja det får de flesta gånger göra som de vill så länge jag inte blir inblandad, så Nix jag har ingen tanke på att kommentera hur Du borde gjort.
Har Du varit och röstat?
Valvaka på tvn…
Jag funderar på att kolla på Morden i Midsomer 😃 jag är ensam hemma så jag får göra som jag vill 😃

byblixtra sa...

Blev ju nyfiken på vad Vegokebaben innehåller:
Vatten, VETEGLUTEN, kidneybönor, rapsolja, kikärtsmjöl, salt, kryddor, lök, druvsocker, tomat, purjolök, vitlök.
Den verkar mest innehålla vatten, eftersom den ingrediensen kommer först, och näst mest består den av vetegluten. Alltså, inget för den som inte tål gluten.

Peas of Heaven innehåller: Rehydrerat ärtprotein, vatten, svensk rapsolja, vegetabiliskt fett (kokos, shea), naturligt färgextrakt (sötpotatis, rödbeta, äpple), citrusbrer, salt, krossad svartpeppar, lök, socker, förtjockningsmedel (metylcellulosa), majsstärkelse, citronjuicekoncentrat, konserveringsmedel (E262, E202), aromer, järn, riboavin, vitamin B12. Ärtprotein från EU.

Färsen innehåller mycket vatten den med men är glutenfri fast innehåller en del annat spännande. Eftersom jag inte vet vad rehydrerat ärtprotein är så googlade jag det och fick fram det här:

"Till exempel korvar baserade på rehydrerat sojaprotein eller potatis- och ärtprotein, ofta med flertalet tillsatser och stabiliseringsmedel som E407a och E461. Det finns även quornskivor som liknar skuren skinka och vegetarisk "prickig korv" och "salami"."

Nu fick jag mer kunskap tack vare dina skyltar. Ärtfärsen känns inte riktigt okej med alla tillsatserna. Tror faktiskt att i det här fallet väljer jag köttvarianterna.

Ja, kul skylt vid OK/Q8.

LillaSyster sa...

Känns som om det är mer tillsatser än riktig mat.....när man läser här ovan. Näe inget för mig, jag vill ha äkta mat. Många som har munskydd i butikerna nu.

Susjos sa...

Helt klart ska man ut i friska luften, det gjorde du rätt i, och inte dumt att ha masken på i närheten av folk.
Snyggt skyltat, och visst blir man lite fundersam när man kallar veg mat för färs?
Kul med skylten på bensinmacken med den sista meningen "vrid ratten mot pilen så är du snart där", haha!

Svar: Visst är RFSU valaffischerna bra, men de finns inte ute i samhället, kollade på deras hemsida och ser att de istället finns i sociala medier. Jag hittade dem hos en bekant på facebook!
Ha en fin kväll!

Ditte sa...

Snyggt skyltat!
Och att ta dig ut var ju bara en fördel och underlättade ju även in andning.
Instämmer helt i att jag tycker det är märkligt att det vegetariska ska likna kött. Förstår det inte. Köttbullar utan kött är också ett exempel på detta.Bättre om man kallade en spade för en spade och inte döper om den. Pust!
Texten längst ner på tvättskylten är riktigt bra. Lite humor där

Åke sa...

Starkt jobbat trots Coviden! Det här med veganer förstår jag mig inte på... Det är tydligen inte alla som vrida på en ratt tydligen :) Nu gillar jag inte Kebab, jag har ätit en liten del av en, försökt en gång i mitt liv och aldrig mer... Krya på dig nu BP!

Äventyret framtiden sa...

Här hade jag skrivit riktigt långt och kanske riktigt klokt också men så försvann allt så där bara. Borta precis som statskassan! Det var nog inte meningen att jag skulle skriva det jag skrev och nu har jag t.om. glömt bort vad jag skrev så ...
Skyltarna är alla riktigt bra, tydliga, och den sista har även glimten i ögat, vrid ratten ....
Krya på dig fortsättningsvis! Lycka till med det svenska valet!

femfemman sa...

Frisk luft är bra. Och man andas bättre utan mask....
Mina icke köttätande döttrar gör det av etiska skäl...de vill inte äta djur. Quornfärs och sojsfärs funkar.

Paula sa...

Skönt att höra att du är fri från infektionen. För mig verkar det vara dags för spruta nummer 5, ska förmodligen boka ett besök nu i veckan som kommer. Lika bra att få det gjort då det gått över fyra månader...
Jag har vänner som är veganer och maten de äter smakar bra. Men jag håller med dig om att det är märkligt varför inte bönor bara får vara bönor osv. utan ska bearbetas till att efterlikna kött på alla vis. Jag äter gärna en gryta med t.ex olika rotsaker, bönor, grönsaker som alla får vara naturella. Men nej, jag är inte redo för att avstå kött, däremot köper jag endast svenskt, helst lokalproducerat som jag gjorde idag, men det har jag inte råd med mer än enstaka gånger. P.S Har ätit vanlig kebab från schysst käk och tyckte inte det var så vidare smakligt...Nu blev jag ju hungrig!

Paula sa...

Glömde ju, det står "angles morts" på den gula lilla skylten. De ska tydligen betyda "döda vinkeln" på svenska, gäller väl när man backar med bilen (?)

Anki sa...

Snyggt skyltat ... och tankeväckande om vad som döljer sig i vegomaten. De flesta som valt bort kött gör det nog av etiska skäl, Jag lär fortsätta äta kött men då det nu börjar bli allt dyrare, så kanske jag får tänka om. Dock lär jag inte gå över till det konstgjorda "köttet".

Geddfish ♥ sa...

Frisk luft är bra! Men jag gick nog bara ut med soporna under min covidvecka. Turligt nog hade jag storhandlat dagen innan och sen handlade en granne lite godsaker.

Sista skylten med att vrida ratten var häftig! Inget fel på de andra heller, bara det att inte jag heller gillar vego-namn som ska härma äkta varan med kött. Nej, inga konstigheter för mig.
Glad måndag nu!

Klimakteriehäxan sa...

Tänker precis som du om kött som inte är kött. Fattar inte hur de tänker. Ät grönt och njut vetja! Finns ju massor med vegetarisk mat som är jättegod - utan att likna kött eller korv eller nåt.

christian sa...

Man kan ju inget annat än imponeras av dig...att ge sig ut trots coviden å ta på sig dessa strapatser bara för att fota till Skyltsöndagen.....TOPPEN!
All heder åt dig!

Ha en fin vecka!

Hannas krypin sa...

Jag har också haft covid den här veckan. Usch för det men jag tycker sjukdomen blev mild ändå. Har just nu en retsam hosta och fortfarande lite förhöjd kroppstemperatur. Men jag tänker att det kunde vara 100 gånger värre. Nej, jag tänker inte döma dig för att du inte isolerat dig. Någon gång måste vi lära oss att leva med sjukdomen. Jag kommer nog aldrig förstå mig på vegetarianer/veganer som äter "nyttigt" och sen proppar sig fulla med helfabrikat. Sorry generaliseringen.....