söndag 18 september 2022

Skyltsöndag #384

Tre skyltar blir det idag. En är veckofärsk (ettan), de andra två låg oanvända i min mapp som jag fyndigt nog döpt till ”Skyltar”;-) Enjoy!

Frozen Yoghurt Factory finns på tre ställen i stor-Stockholm, i Gallerian mitt i stan, på Mall of Scandiavia i Solna och i Täby Centrum. "Stället är det första svenska self-service frozen yoghurt konceptet! Svenska godsaker som blåbär, geléhallon och pepparkakor blandade med klassiker. Man komponerar allt efter smak och tycke. Man tar för dig av yoghurten, väljer vilken/vilka toppings man vill ha och betalar sen för vad kalaset väger." Factoryn hade stängt över sommaren för renovering, men är nu öppet igen. Säger bara rosa – grrrrrrrrrr. Har inte testat deras yoghurt. Dessutom visste jag inte att geléhallon var en svensk klassiker och att "yoghurt" kan stavas utan h...

Den här dekalen är så otroligt cool! Kolla bara motorn! Idiotsäker och träffande reklam för Mopedrenovering.

Veckans höjdare: Ultrascreen hade jag aldrig hört talas om. Företaget håller bland annat på med profilreklam. Skylten är så himla bra och annorlunda att den till och med har etsats fast i min lilla hjärna.

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här. 

PS. Har ni också lagt märke till att vi skyltare lär oss en himla massa om företag som vi inte visste att de fanns. Onödigt vetande – kanske, men jag tycker det är himla kul att hitta nya företag genom deras lyckade eller ibland mindre lyckade skyltning. DS.

18 kommentarer:

femfemman sa...

Fanns ...eller kanske fortfarande finns... En sådan typ av glassbar...eller youghurtbar .. i Malmö för några år sedan Blev ju gott att göra sin egen söta komposition..
Nu vete sjutton om jag skulle vilja klabba med sådant som andra också klabbat i. Någon påverkan tycks faktiskt covid -försiktigheten ha fått på mej. Inte alls fel!
Ja du... femton år det var 53 år sedan. Så jag har glömt känslan. Lantis-femtonåringarnas känsla finns i A-traktorer. Finns mängder av dem. Knappast några mopeder. Saknar dem... även om jag förstår att det är säkrare att köra "bil". Blev riktigt glad då jag träffade på min gamla elev Idag. Hon hade kört moped den dryga milen till sitt helgjobb. De andra båda tjejerna hade parkerat var sin A-traktor utanför gårdscafeet
Ha det så bra du kan! Och sköt om dej!

nalta norrland sa...

Den där ”15 år ingen ålder” skulle J haft 😜
Bra skyltat 👍

LillaSyster sa...

Visst är det berikande att läsa bloggar och att blogga =)
Det är ju ingen konst att frysa ner yoghurt själv.
Hade inte moped, men en A- traktor. De har fått ett väldigt uppsving senaste tiden och jag retar mig inte på dem då de åker på vägen. Jag minns själv glädjen av att kunna ta mig fram. För att ta traktorkortet gäller samma teoriprov som till B-körkort + tilläggs frågor om traktorer.
På dagens mopedrally som anordnas lite varstans så är medelåldern runt 70 - så visst är det en känsla!
Nu ska jag promenera runt hos de andra skyltarna.
Kram

Guldkryckan sa...

Yoghurt kör vi mycket med här i perioder, den där grekiska gillar vi bäst, många olika smaker att välja på dessutom.
Men "frozen" har vi aldrig provat heller.

Aldrig onödigt med vetande om olika företag, kan ju ge viss inspiration det också.

Ha nu en fin avslutning på helgen Bp.

Kram från oss.

Ditte sa...

Snyggt skyltat! Vad gäller rosa så avstår jag helst just den färgen. Vet att vi delar detta...
Jag skulle även avstå att handla i "The Frozen Factory" alldeles för sött för mig. Men säkert kommer det besökare.
Gillade dekalen med 15 år. Tror att man kan byta ut åldern här mot lite varierande och att även de är en känsla-
Ultrasceen hade jag inte sett tidigare. Kände inte alls till företaget. Men nu så har jag bildat mig vad gäller detta företag och även en del andra.
Skyltsöndag har lärt mig mycket.

Ditte sa...

OBS! Så i din bloggrad att Ankis bloggadress fallit bort. Kanske är det fler...

Anna i Portugal sa...

Jag gillar inte yoghurt glass, vill ha den feta och goda :) Lyckad bildekor! jag som inte är med i skyltsöndag lär mig också massor av era inlägg :) Jag samlar på mig lite skyltar så en vacker dag kanske jag kommer med nåt inlägg också.

KajsaLisa sa...

Jag tror jag stavar utan H skriver det så sällan att jag inte minns. Tycker mopeder verkar gå allt längre upp i åldrarna, vilket inte är så konstigt. Man slipper dyra garagehyror och kan hålla till i förrådet.
Rätt roligt textsnitt i sista bilden.
Länkar upp dig nu.

Susjos sa...

Frozen yoghurt skulle jag aldrig prova, alldeles för mycket sött för mej, liksom för dej antar jag! Tror jag har sett den på MoS?
Ja, tänk när man var 15 år, det var ett tag sen, och moped det körde jag aldrig tyvärr. I din blogg får man lära sig en massa nya företag, kul!
Ha det fint!
Kram

Äventyret framtiden sa...

Här är det grekisk yoghurt som gäller, varken mera eller mindre och då helt naturell. Det är ganska skönt att vara lite ensidig ibland, man behöver inte välja :).
Bra skyltat och den pigga 30 åringen är ju häftig.
Visst lär man sig massor under de här söndagarna, ja av att blogga. Lite klokare blir man hela tiden, kruxet är att få det kloka att stanna kvar.
Ha det gott, så gott du kan!

Paula sa...

Fryst yoghurt i rosa förpackning, nej, lockar mig inte. Men jag är ju rätt motvalls. Har aldrig smakat...När man använder frozen i namnet tycker jag en betydligt bättre färg än rosa hade varit en isblå...
Moppe åkte jag aldrig, däremot hade jag en motorcykel 250 kubik som jag åkte omkring med ett par år. Sen blev jag mamma och då var det inte så praktiskt längre. hälsar en pigg 67-åring

Klimakteriehäxan sa...

Froezn yoghurt är gott, har köpt flera gånger.

Åke sa...

Ja du kan ju tänka dig hur mina blå irrade omkring när vi gick in där i det huset på Mall of Scandiavia i Solna, då kände jag mig som en riktig lantis :) Det slutade med att vi satt på trygga MC Donalds. Icke att förglömma har Coviden satt några spår dessutom. Ja du 15 år var en enorm känsla när man äntligen fick köra den 4:e moped helt lagligt dessutom ute på gatorna i Timrå. Den röda fina 50ss som stod redo, nu fick jag en verklig flashbacks kick. Inte alltför länge sedan träffade jag min skolkamrat Tomas och vi snackade om just denna moped. Det här med en pigg 30 åring ska vi nog stanna upp lite vid. När jag var 30 seglade jag hem en segelbåt just från Stockholm upp till mig på 3 dygn. Måndag kväll 19:55 kastade vi loss från en båtmack (dom stängde 20:00) där vid Duvnäs Marin och landade vid 20 tiden hemma i Fagervik (ca 1,5 mil norr on Sundsvall) Kanske dags att skriva om den resan snart kanske... för bilder finns ;) Glömmer aldrig kustbevakningens ord då jag lade till intill dem i Öregrund en tidig morgon... jag slog blixtsnabbt ett dubbelt halvslag i för och akter innan ens Lennart (kompisen) reagerat. -Du snygg förtöjt grabben! Jag fick komma ombord på deras båt och fick en 1,5 liters Coca cola flaska med motorolja, men det tar jag på nästa story. 3 månader senare blev jag farsa i alla fall :)

Hanneles bokparadis sa...

snart en pigg 70-åring 🙂

Anki sa...

Har aldrig smakat frusen yoghurt ... och den lockar inte alls. Om rosa tycker jag som du!
Hur som helst så fick du ihop en snygg skyltmix!

christian sa...

Låter spännande det där med yoghurt, men det är alltid ett problem när de går på vikt, man vill ju helst veta innan vad det kostar!
Mopedskylten var cool, måste vara en fröjd för tonårskillar framförallt...polisen kanske inte samtycker.....
Sista var också häftig, kanske man skulle fixa sånna på sin egen bil....med adekvat ålder förstås...

Hoppas du får en bra vecka, tänker på dig!

Carita Liljendahl sa...

Frozen, trodde det var en seriefigur, nåt slags älva? :-)
Men roliga skyltningar som vanligt hos dig!

byblixtra sa...

Gillar din första bild trots att det är mycket rosa i bilden. Intressant koncept med yoghurten som man smaksätter själv.
Fin mopedmotor i loggan.
Ultrascreen har en udda men kul placering av reklamen på bilen.