onsdag 28 september 2022

Inget (vettigt) inlägg idag heller

Kvinnan i mitten är läkare. Både på Akuten och Närakuten heter läkarna just "Läkare" utan personligt namn. Anledning: eventuella hot mot personalen. Att en sådan "säkerhetsåtgärd"  behövs är bara tragiskt.

Ett fantasifullt namn på en Akut/Närakut?! Nej inte för alla som har andra problem än med ryggen. I mitt fall  var det ett väldigt passande gatunamn kan jag säga.

Allt för bloggen sägs det ju. Ändå blir det inget vettigt inlägg idag heller. Men självklart gäller det att prioritera när man ligger på en akutavdelning. Å lika givet är det att trotsa fotoförbudet inne på sjukhuset;-)

Ryggradsvägen
Visst är det väldigt passande att bli hänvisad till Ryggradsvägen när man fått två svåra muskelbristningar på varsin sida av ryggraden... Här satt jag och väntade på taxin för hemtransport. En eloge till Danderyds Sjukhus som satte en "rökbur" nära ingången. Och inte vilken rökbur som helst förresten, utan en med infravärme. Värmeelementet behövdes klockan 22:00 igår kväll även för icke rökare kan jag säga.

Mående
Kan väl säga att jag inte mår som jag förtjänar. För ärligt talat borde jag må betydligt bättre med tanke på all skit jag drabbats av  den senare tiden. Undrar vad det är jag straffas för. Nåt måste det vara;-)

16 kommentarer:

nalta norrland sa...

Kram kram kram kram

Gunnel sa...

Så roligt med ett inlägg från dig igen. Även om du inte mår så bra måste det känns skönt att ändå få vara hemma. Du får väl hålla dig i stillhet ett tag framöver. Det var verkligen en passande adress du hamnade på när du kom till sjukhuset. Du har kanske drabbats av Murphys lag........om nåt kan gå åt helsicke så gör det så om och om igen. Krya på dig.

LillaSyster sa...

Du som är så snäll =) Du borde verkligen inte straffas.
Lider verkligen med dig.
Krya på dig kram!

Guldkryckan sa...

Visste inte att de inte har sina namn på läkarutstyrseln, tragiskt ju.
Naturligtvis struntar du och jag i fotoförbudet, hallalujah. ;)
Rökbur med infravärme, jag tackar jag...så ska det vara. :)

Hoppas allt blir bra snart för dig, något straff förtjänar du inte.

Kram till dig från mig och frugan.

Klimakteriehäxan sa...

Å vad det låter som att det gör ONT!
Stackare! Liten tröstekram!

femfemman sa...

Schysst att det finns platser även för rökare.
Tragiskt att läkaren inte vågar visa sina namn. Eller så är det så att det är alldeles för mycket säkerhetstänkande n för tiden.
Nej... du ska inte behöva uppleva det ena eländet efter det andra. Men livet är ju inte rättvist. Ett dugg.

Önskar dej all bättring ! Kram

Ditte sa...

Himla otur hade du! Verkligen! Och detta med att "må som en förtjänar" har jag aldrig anammat. Du förtjänar det bästa. Tyvärr kan jag inte direkt avlasta dig. Inte annat än tankemässigt.
Bra att det fanns en "rökbur" nära taxin.
Lite humor i det hela var ju "Ryggradsvägen".
Men visst är det illa att läkarna numer inte kan ha namnskyltar p.g.a. hot. Bedrövligt. (På SÖS har de fortfarande namnskyltar)
Hoppas och önskar att du inte ska ha alltför ont och har fått bra smärtlindring.
kram!

Äventyret framtiden sa...

Du har drabbats hårt just nu, du förtjänar det naturligtvis inte. Vem kan för den delen förtjäna någonting som är fel, gör ont osv . Vem bestämmer sånt? En högre makt? Det där tror varken du eller jag på BP, men som Gunnel säger, så kanske man kan tro på Murphys lag. Eller trösta sig med den en liten stund. Ibland kommer allting på en och samma gång. Eller rätt ofta så gör det så, när det väl har börjat så tycks det hopa sig. Ingen jämn baluns här inte. Men allt har sin tid (jag vet, det är en dålig tröst) men det håller inte på i all oändlighet. Önskar dig smärtlindring och tillfrisknande i snabba ryck.
Sorgen finns inte ord för däremot men jag sänder dig varma styrkekramar!

Geddfish ♥ sa...

Du behövde inte alls dessa smärtor.
Hoppas du kan få lite hjälp av någon.
Kramkram 💜

Klimakteriehäxan sa...

Men BP - jag fattar inte hur jag kunnat missa att din man dog! Så fruktansvärt ledsamt! Önskar dig all styrka, det är inte bara känslor som ska hanteras utan en oändlig räcka praktiska saker. Och så en trasig rygg ovanpå det. Önskar jag kunde göra något för dig men det är väl inte alldeles enkelt, tyvärr. Stor, jättestor kram!

Marita sa...

Nej nej nej jag tror inte på att du straffas. Vi får alla vår beskärda del av det som kallas för livet. En del tycks få mer andra mindre men det kan vara lika tufft för de drabbade. Önskar dig en snabb och god bättring med ryggen och att du får styrka att klara av prövningarna då går igenom just nu. KRAM 💕

Susjos sa...

Herregud! Nu får det vara slut på allt elände, det kan ju inte bli värre nu! Trist att läkarna inte har namnskyltar, det har i alla fall läkarna hos oss, och jodå, visst kan vi utsättas för hot, det kan man inte tro, inte så vanligt, men det händer.

Tur det fanns en "rökbur" vid ingången, och hade jag vetat att du satt där så kunde jag ha hämtat dej och skjutsat hem dej!

Hoppas innerligt att du fått bra smärtlindring nu! Tänker på dej!
Stor varm Kram!

Monica sa...

Tyvärr sprider sej hot och våld lite
överallt i samhället, snart törs man
inte öppna käften längre.
Härligt att dom hade en rökbur den har
jag missat.
Muskelbristningar är inte roligt hoppas
du fått bra smärtlindring.
Ja du ibland undrar man vad man gjort för
att förtjäna allt elände som drabbar en
mitt år var ju 2020
Krya på dej och STOR KRAM

Anki sa...

Det känns verkligen orättvist att du ska straffas för något! Så är det förstås inte, men ibland kommer allt på en gång ...
Lider med dig och även om jag inte kan föreställa mig hur ont du har, så förstår jag att två muskelbristningar är smärtsamma!
Hoppas du fått smärtlindrande hjälp som gör någon nytta.
Krya på dig!
Kram

christian sa...

Eloge till din foto å blogginsats trots "vissa" besvär......
Du straffas absolut inte för något....that`s life helt enkelt...
Men jag förstår att det kan kännas så när eländet staplas på en ibland...fast å andra sidan kan det ju bara bli bättre ...å det blir det i regel alltid, förr eller senare!

Må så gott det går, Christian

Anna i Portugal sa...

Livet kan verkligen vara tufft o du har minsann fått din beskärda del på sistone. Nu borde det bara kunna bli bättre tänker jag!