söndag 5 juni 2022

Skyltsöndag #369

Har ju sagt det förut, men det tål att upprepas. Skulle ni någonsin råka ut för skylttorka eller blogg dito för den delen, är det bara att bege sig till Lidl för inspiration och bloggfoder. Ni kan alltid låtsas (som jag gör) att ni behöver toa- och hushållspapper eller blommor som så många lovordar.

Här kommer veckans skyltskörd – utan röd tråd, förutom att skyltarna är fotade hos Lidl. Enjoy! 

Ett skräckexempel enligt mig. Tänk att det finns ett behov att skylta med att kycklingarna är ”uppfödda utan antibiotika”. Det är första gången jag såg en sådan hänvisning. Min logiska slutsats här är alltså: Alla kycklingar oavsett märke som inte har denna märkning är alltså uppfödda med antibiotika. Strök genast kyckling från matsedeln.

Alltså Hedvig, min fina uggla som jag köpte för ett tag sedan är snyggare än effektiv om man säger så. Hon avskräcker inte fåglarna att bajsa på vår balkong. När jag såg den här fruktansvärt fula solcellspapegojan undrade jag om inte den skulle göra ett bättre jobb som fågelskrämma än Hedvig. 

Veckans höjdare: Ja, Lidl älskar våra finska medborgare här i Täby (och troligen i resten av Sverige). Återigen tror jag att Paula, Carita och ålänningen Karin kommer gilla den här senapen. Jag bjuder till och med på en översättning som Google translate hjälpte mig med:

Tosi maukas = Riktigt välsmakande
Säilöntäaineeton – Hur f*n kan man uttala ett sådant ord som förresten betyder konserveringsmedel.

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

17 kommentarer:

LillaSyster sa...

Näe det går inte att uttala utan att vricka tungan av sig. Så jag låter bli. Köper bara svensk hyfsat närproducerad kyckling som jag förutsätter är utan antibiotika. Tror att både fågel och kött som föds upp i Sverige är fri fr antibiotika till skillnad från tex danskt griskött- det är vad jag har fått lära mig en gång i tiden.
Njut nu av sommarkvällen!

Geddfish ♥ sa...

Hos mig finns inga finska varianter men det kan bero på det goegafiska läget.
Handlar gärna på Lidl när jag har fri framfart dit (ett gott stycke bort) och försöker anpassa mina inköpt till närmast belägna affär för hemförskaffning.

Dina bilder går dock inte av för hackor, de följer en tråd, grattis!

Susjos sa...

Ja, prova den papegojan på balkongen,borde skrämma iväg en och annan fågel!
Haha, skrattade gott åt den spännande finska senapen, blir nyfiken på om den är stark och god?
Förresten, glömde säga till dej att när jag gick förbi Gröna stugan vid Lötsjön så satt folk och fikade på deras uteservering, så den verkar öppen!
Tack för att du jobbar på med roliga skyltsöndagen!
Ha en fin kväll!

Ditte sa...

Snyggt skyltat! Och kanske ska du byta ut Hedvig eller frånta henne vissa arbetsuppgifter. Vår uggla gör ett bra jobb men snygg är den inte. Kanske ska du testa denna solcellspapegoja. Värt ett försök. Kanske heller inte så tung så att den blir lättare att fästa. (Heller ingen katastrof om den faller ner)
Kul med senapen! Har inte testat den. Vi brukar köpa "Lasses eldiga senap" på Åland som vi gillar. Finns även i en del butiker här.

byblixtra sa...

Bra att du påminde om Lidl som skylteldorado, ska försöka komma ihåg det när det är skylttorka. Nu var det länge sedan jag var in på Lidl så jag har varken sett papegojan eller senapen.
Trist att fåglarna bajsar på balkongen och vet inte hur man får dem att sluta med det. Här bajsar de på husfasaden, fönstren, bilarna ja, det mesta som befinner sig utomhus. ;-)

Äventyret framtiden sa...

Yess, den här ålänningen/finländskan gillar Koti-senap. Mycket! Tack för den skylten BP! :)
Här får jag dock inte tag på den men brukar köra med svensk senap emellanåt för svenskarna här har kappsäckarna fulla av senap, romkaviar och Ahlgrens bilar. Då brukar de dela med sig ...:)
Annars går det nog bra med annan senap också, min egen till exempel.
Papegojan kan ju bli sällskap åt Hedvig? Då får de skrämmas ihop.
Tack för länken! :)

nalta norrland sa...

Lidl är otroligt populärt bland våra tyska vänner, de kör gladeligen till Umeå, Sollefteå eller Örnsköldsvik för att köpa korv 🌭 och då är det omkring 30 mil (minst) tur och retur… galet, jag har aldrig varit in på Lidl… än.
Köp en sån där värsting papegoja 🦜 Du lär bli världskänd i området 🤪
Idag har jag varit inbillningsfrisk och lär väl ligga däckad i morgon 😅
J har sådan ryggvärk att han är typ liggande 😓
Nu är en besiktning på Elins EPA bokad… sommarlovet är räddat 😃 om den nu blir godkänd.
Jag har faktiskt bloggat idag.
Och troligtvis i morgon…

femfemman sa...

Köper enbart kyckling uppfödd i Sverige. Äter inte ofta kyckling...och borde väl aldrig göra, med tanke på hur de stackars djuren hanteras. Är väl så med de flesta djur... det bästa är ju att äta viltkött... de djuren har haft en bra liv, även om deras död blev plötslig.
En sak var bättre förr... för oss lantisar .. vår mat kom direkt från gården...och fick både födas och avlivas där.
Ha det gott!

Emma, Sol som sol? sa...

Lidl är faktisk mitt primära inköpsställe men då i Spanien. Får mig lite skratt emellanåt här också. Eller i alla fall en huvudskakning.

Finskan ger mig huvudskakning den med. Har inget emot. Fattar bara inte ett dyft!

Paula Merio sa...

Nej nej nej, , säilöntäaine= konserveringsmedel, säilöntäaineeton = innehåller INGA konserveringsmedel! JaF He inte smakat hemsenapen, men gillar flaggan på burken. I Finland skyltar man stolt med finsk flagga på alla varor som tillverkats där! För finnar är det en hederssak att handla inhemskt...kanske vore idé för flera länder att ta efter med tanke på världsläget..
Antibiotika är ett gissel. Används till alla djur, inte bara kycklingar. Men i Sverige gör vi det inte, inte ännu iaf. Så grannfågeln kommer nog från något annat land...och har flugit över gränsen..
Saknar Lidl, butiken i Falun, den enda Lidl, ligger helt galet till! Tack för liten gnutta nostalgi! Dessutom har Lidl utmärkta prisvärda grönsaker

Åke sa...

Nu var jag tvungen att leta Pulas kommentar direkt, men jag ska allt fara till Lidl och köpa den senapen. Nu har jag inte varit på den kedjan på säker 10 år... men å andra sidan brukar jag bara få köpa mjölk och smör. Papegojan såg riktigt upplyst ut, hoppas den funkar. Kommer att följa din utvärdering.

Anki sa...

I Sverige är det förbjudet att använda antibiotika i djurfoder, så köp bara svensk kyckling!
Den finska senapsburken är riktigt snygg - undrar om finsk senap smakar annorlunda än svensk?
Härlig skyltning BP!

Svar: Bilden är i grunden den jag skickade till dig om BP och fotboll - alltså min mobil, lite förvanskad. Lekte lite med den i mitt "dagliga" bildredigeringsprogram, PhotoScape. Där finns en funktion där man kan göra bilden till en låda ...

Ama de casa sa...

Finska är verkligen inget enkelt språk...
Mina plastormar på terrassen funkar fortfarande hyfsat som duvskrämma, det är betydligt mindre fågelbajs där ute nu.

Snyggt skyltat!

christian sa...

Nu är ju inte jag en vän av den där tyska butikskedjan, fast skyltarna är inget att klaga på . . .
Tror att det gått inflation i olika s.k. "miljömärkningar" å undrar hur många egentligen är sanna/riktiga/trovärdiga . . .
Papegojan är ful, håller med, men å andra sidan, säg den fågel som är fin . . . (säger han med fågelfobin)
Har du smakat senapen? Blev lite intresserad, finnarna har en del goda grejor, men uttalar man namnet aningen otydligt låter det onekligen lite ekivokt . . .

Ha en fin vecka!

Guldkryckan sa...

Lidl är ju Lidl, allt annat är ju olidligt. ;)

Har nog aldrig studerat skyltarna där, det gör jag nog inte på andra ställen heller men nästa gång jag åker tre hållplatser till Lidl så ska jag nog kika lite extra.

Solcellspapegoja lät intressant, nog bättre än våra solcellskatter som slutade fungera för ett par år sedan.

Ha en fin kväll Bp.

Carita Liljendahl sa...

Fastän jag inte använder just denna senap så visst är den tosi maukas = verkligt smakfull, och utan tillsatsämnen såsom "säilöntäaineeton" betyder. Slutdelen "ton" betyder att något är utan något. Sokeriton = sockerfri, osv.

Papegojor och ugglor :-) Tror att de riktiga fåglarna vänjer sig fort vid de plastiga och oäkta och tänker "äh, dom är inte farliga, vi bajsar var vi vill" 🤣

Klimakteriehäxan sa...

Jag som har pippi på fåglar borde väl gilla den där gojan ... men såg den inte på "mitt" Lidl och är inte ledsen för det ...