torsdag 30 juni 2022

TråktorsdagDen ytterst tråkiga följetongen från innergården fortsätter. Idag var det dags för killarna att ”lyfta” på den vita täckplasten, som förresten ser ut som snö. Jag trodde ju att det hade vuxit en massa ogräs under täcket som dessutom hade möglat. Så fel jag hade. Inte en grön och eller möglad kvist kikade fram. Men den gamla plasten togs bort och en ny lades ut. Tråkigt, jo det tycker jag nog. Jag menar halva innergården är ju täckt med plast och den för faktiskt tankarna till snö…

Klockan 21:15…
… igår kväll hörde jag ett psccchhhhtttttt utanför den öppna balkongdörren. Jag satt alltså inte på balkongen utan framför tv:n där jag kollade ”Mord iparadiset”i tv4. Kände mycket väl igen ljudet och visste att det var en varmluftsballong som flög över mitt bostadsområde. Grabbade kameran och resultatet blev det här. Tråkigt att ballongen flög åt fel håll och att det var molnigt. Så ljussättningen är bedrövligt. Men det var i alla fall första ballongen för i år:-) 

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

16 kommentarer:

femfemman sa...

Märkligt att byta en plast mot en ny plast... Borde finnas bättre sysselsättning för de där gubbarna!
Om det susade förbi en luftballong i vår del sv världen, skulle jag bli mäkta förvånad
Sportflygplan och en och wnnan helikopter kan vi tydligt se ibland. Samt vid sällsynta tillfällen, ett segelflygplan som kommit en bra bit från sin hemflygplats
Ha det gott!

Geddfish ♥ sa...

Ja, hujedamej, så tråkigt som det ser ut på er innergård! Men, det kommer att bli fint!

En luftballong är inte fy skam!

Ingen tråkig dag hos mig, bara helt underbar!

nalta norrland sa...

Såg oxå Mord i paradiset igår kväll, det lyckades jag komma ihåg 😉 jag missade ju Ett fall för Vera häromkvällen 🙃 jag har svårt med klockan i normala fall och nu med typ dagsljus under större delen av dygnet tror jag ju det fortfarande är dag när det är kväll 😜 tokigt tokigt men sant 👍
Huvva så mycket mygg 🦟 vi har nu, helt galet och bitska är de, även om jag knappt märker av myggen ifall de inte surrar i öronen eller är framför ansiktet, Frost med sin tunna päls blir väldans 🦟 biten 😞
Vädret är tråkigt 👎 regn, åska, kvavt och kladdigt 👎
Trodde först det var snö när jag såg Dina bilder från innergården, kanske blir det bra när det är klart 🤷‍♀️

nalta norrland sa...

Glömde… någon luftballong har jag inte sett på år och dag…

LillaSyster sa...

Att lägga ut plast är effektivt för att kväva det man inte vill ska växa. Men min första tanke var också snö.....hu snö vill vi inte ha än på länge och gladast är väl både du och jag om vi slipper det möglet?
Luftballong- funderade faktiskt på att testa det lite mer än vad jag har gjort. Testade en gång som barn i Köpingsvik vi steg bara rakt upp från marken och ned igen , ff förankrade med lina i marken. Minns också att det dunsade till rätt bra då vi tog mark så jag tror att jag skonar mina knän även om det vore häftigt att flyga nästan ljudlöst.

Carita Liljendahl sa...

Jag associerade också till snö, men insåg ju att det inte var så :-)
Och det där ljudet från ballongen - det har jag bara hört då jag bott i S:holm. Tack för bilden som väcker minnen!

Susjos sa...

Ja, det ser verkligen ut som snö, tror ändå att er innergård blir snygg när allt är färdigt! Vilket bra foto du fick på luftballongen, den ser verkligen enorm ut!
PS. Visst är det makens skor å fötter på min första bild, gissa om han blir varm om fötterna,haha! Å såg inte att han faktiskt lagt papper under dem!
Ha det fint i värmen!

Äventyret framtiden sa...

Ena halvan av inlägget är tråkigt, den andra är riktigt kul.
Vit plast på marken som byts ut mot vit plast...undrar när den där följetongen får en bra fortsättning? Något är självklart på gång..snart kommer plantorna. Kanske?
En luftballong så där bara är ju hur kul som helst. Lite närmare din balkong och du hade fått ta fram Gevalian :)eller var det Löfbergs Lila?

KajsaLisa sa...

Trodde det var snö först, blev lite överraskad där. Det kommer fler ballonger.
Tack för länken.

Ditte sa...

Trist med gården. Mycket lite verkar ju hända. Ohc plast är ju urtist. Till ingen nytta?
Roligare då med en ballong. Vi har sett ganska många nu i maj och juni men ändå färre än vanligt.
Tyckte bilden blev bra. Och du kan ju inte ändra vädret.

Anki sa...

Det ser verkligen trist ut med all plast, men snart så händer det nog positiva saker och en fantastisk park kommer att kunna ses ... eller kanske tog jag i nu ...
Blev faktiskt lite överraskad att du tittar på Mord i Paradiset ... en serie som även jag brukar kolla :)
En härligt mulen morgon här idag - hopp om lite regn, men termometern står redan nu kl. 5 på +19,8 grader. Just nu väldigt behagligt!
Inga luftballonger i sikte.

christian sa...

Även jag trodde först att du plockat fram en vinterbild med snö . . . :)
Så häftigt med ballongen så nära, nästan så du hade kunnat lifta..... ;)

Klimakteriehäxan sa...

Tänkte också SNÖ direkt!

Anonym sa...

Här blir det inga luftballonger. Bor ca en halvtimmes
bilfärd från Washingtons International Airport, Dulles.
Supersnyggt foto, BP. Happy weekend. Som du nog läste
hos Annika, är det långhelg med 4th of July, min favorithelg. Det är över 30C och solen skiner -
håller mej inomhus. - Ciao, Ruth i Virginia

Freedomtravel sa...

Tycker att det blev en riktigt läcker bild på ballongen! Jag älskar att titta på dem! Flyga i en var inte riktigt fin grej..., men fina är de!

Åke sa...

Men snacka om tråkig följetång om innergården... Ballongen vart ju kanon :) Det här med ljussättning och dylikt får man stryka då en perfekt ögonblicksbild blir till :)