onsdag 1 juni 2022

Onsdagsföljetong - Boule

Endast 6 själar deltog i rundan idag.


Täby har tre gymnasieskolor. Täby Enskilda var först ut med sitt studentutsläpp idag. Det ni ser på bilden är anhöriga och vänner som korsar vägen, diket och Roslagsbanan för att komma till sina bilar på infartsparkeringen. Fyra lastbilar med flak hyrda från Försvaret såg till att jag och många andra stod i kö och kunde fota.

Vi kom fram så småningom. Om man bortser från elledningarna är bilden en höjdare;-)


Skrattade gott när jag såg era kommentarer till gårdagens selfie och mitt svar att jag var något ointresserad av grannarnas vara och icke vara. Känner mig liksom tvungen att förklara mig här;-) 

Boulegänget
Självklart har jag (järn-)koll på boulegänget, det vill säga att mellan 6 och 16 personer spelar boule på onsdagar och fredagar nästan året om. Grejen är dock den att jag känner bara en enda person. Vet inte vem resten av deltagarna är, har aldrig pratat med dom, vet inte var de bor heller. Så det så;-)

Per automatik
När man som jag spenderar många timmar på vår fina balkong, är det med automatik att kameran kommer fram när det händer nåt på innergården. Ungefär som Åsa underhåller oss med sina fina dagliga hundpromenader. Sedan pandemin har ju boulegänget blivit en följetong. Det har förresten ombyggnaden av innergården också blivit om jag tänker efter… 

Decimerat gäng
Som jag berättade för exakt en vecka sedan så hade en ”kärring” ju klagat över att det var alldeles för många deltagare. Sedan dess har det bara varit 6 själar som spelar. Så himla synd att en enda person har ”makten” att bestämma över femton (vuxna) spelare, och att dessa 15 deltagare inte är kapabla till att strunta totalt i henne, respektive kan tala om för henne att om det inte passar är det ju bara att stanna hemma...

PS. Bild 1 har absolut något med inlägget att göra. Resterande bilder är bonusfoton:-) DS.

10 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Fortsätt du med dina boulerapporter, det är bara kul! Visst är det märkligt att en enda surkärring kan ställa till det så bittert för så många andra.

Här i stan var det studentutsläpp också idag. Jag var framme och kollade lite grand.

femfemman sa...

Studenten stundar. Fast här dröjer det tills nästa torsdag-fredag. Har ingen student att uppvakta. Gott det...jag avskyr ju folksamlingar utan struktur. Eller där man måste vara präktigt social.
Boule-kärringen! Du kan väl göra en papperstallrikar och skicka ner ett budskap från balkongen till henne.
Lite som Konrad gjorde igår; Han gick iväg och skrev ett meddelande på toalettpappe r och sedan stoppade han in det i en radiostyrd bil och manövrerade fram bilen med meddelandet till sin morfar. Det löd Jäteduma morfa...

nalta norrland sa...

Tack för länken 🤗
Klart som korvspad att Du har koll på vad som händer utanför Din balkong 👍
Typ som jag… jag kan inte påstå att jag reagerar på vad vår postlådas grannar gör, men jag ser när något blir förändrat, som när tanten i huset (där häggen nu blommar) plötsligt hade fel lampor tända… och sen fick jag höra att hon brutit lårbenshalsen och hade hemtjänst, eftersom jag brukade prata med den tanten hade jag väl ner koll 😜
Studentutspring betyder väl att nu är det sommar… skolavslutning den 16 juni kl 18 för Elin.
Nu ska jag lägga mig och sova sju kvart i timmen 😴
Jag måste må bättre på fredag kl 17 då är det ”överraskningsfest” för C. R har hyrt Kaffestugan på Hembygdsområdet.
Om jag mår som nu så stannar jag troligtvis hemma och J & Elin får festa loss och fira C. Vill ju inte förstöra festen pga dåligt mående.

Susjos sa...

Haha, tack för svaret om dina grannar, nu vet vi! Trist som sagt att en "surkärring" ställer till det så knappt några dyker upp för att få spela boule, fortsättning följer antar jag....
Student ja...är bjuden på studentfest hos min guddotter nästa fredag, och jag har ingen aning om vad jag ska köpa för present till henne!
Ha en fin kväll!

Ditte sa...

Flaggbilden är en höjdare även med elledningarna.
Redan studenter hos er. Men bra att det hela sprids ut.
Har inte sett några i stan men det kommer kanske. Eller nästa vecka.
Vad gäller grannarna funderade jag inte alls.Men visst noterade jag att de fanns med i din selfie.
Och du som jag har ju en del fart och fläkt som vi ser fram våra balkonger och det utan ansträngning.
Kul med rapporter om Boulegänget. Kan ju bli riktigt dramatiskt här.
Men kanske har övriga bildat "en filial" till den här gruppen.
(Vad gäller länken till Åsa fungerar den inte för alla. Står att man måste vara inbjuden dit till bloggen för att kunna läsa.)

LillaSyster sa...

1990 tog jag studenten och det känns ändå nästan som igår. Nä, inte riktigt- men jag kan fortfarande känna känslan av att springa ut.
Så tråååkigt när en liten tant ska förstöra för så många. Jag hoppas att de som inte får vara med hittar en annan gemensam dag att spela på.

Tony sa...

Kanske dags att gå med i Boulegänget, vad jag tror är du väl också pensionär och bollsinne vet jag att du måste ha.

Ama de casa sa...

Kul att ha nåt att spana på när du sitter på balkongen och tittar ut över nejden :-) Trist bara att folk är så mesiga så dom låter en kärring bestämma över vad som gäller...

Ha en fin torsdag!

Äventyret framtiden sa...

Så självklart så att du hänger med boulegänget på det här sättet. De har till och med blivit lite sällskap åt mig som ser allt lite längre bortifrån.
Surkärringar är något som inte behövs däremot. Synd att folk inte kan tänka själva och låta henne vara för sig själv istället.
Tony har en point, du om någon borde vara med i boulegänget men risken kanske är att du spelar med foten istället för med handen;)

Ha en fin torsdag!

christian sa...

Att du inte är med å styr upp boulegänget?!?