tisdag 21 juni 2022

Sommar, sommar, sommar

Som ni ser delar några grannar min åsikt att man kan ha sin julbelysning på året om. Bilden är tagen klockan 0:42 i morse.  

En behaglig fika på innergården:-)

Hos Starfish & Coffee idag. Där är också hundar och barn välkomna, speciellt om de skapar konst framför solstolarna;-) Här ser ni en tusenfoting och kanske en... nyckelpiga.


Såg att jag inte är ensam om att uppmärksamma sommarsolståndet idag. Helt underbart! Årets längsta dag och från och med nu är det sommar på riktigt. Å det kunde inte ha börjat bättre: 24 grader, liiiiite vind, sol och blå himmel. Solen gick upp klockan 03:29 i morse, och den går inte ned förrän klockan 22:09 ikväll i Täby alltså. Å riktigt mörkt blir det faktiskt inte alls så här års. Det tackar jag för:-) 

Solrosor
Orsakullan vill veta vad jag förknippar med solrosor. Enkelt - sommar! Dessutom minns jag från barndomen att jag älskade knapra på solroskärnor. Skalet spottade man bara ut. Det var då det;-) 

Det är Orsakullan som håller i ”Juni 30 dagar”. 

PS. Har haft stora problem med att kommentera hos mina bloggkompisar som har blogg.se, och det trots allt eländigt "avbockande" av allt från trappor, övergångsställen, brandposter, bussar, cyklar till bilar. Så då vet ni varför ni inte hittat en kommentar från mig igår. Hoppas att det är bättre ikväll. DS. 

13 kommentarer:

Annika sa...

Nä, du är inte ensam om att uppmärksamma sommarsolståndet idag :-)
Nu är det på toppen och sen går det ner igen ... haha, jag vet ... en onödig grej att skriva.
Det kanske är en sådan där vit året runt-belysning med via lampor. Mina grannar har det också, tänker inte på det som julbelysning. Men ditt kanske är mer glittrande och juligt.
Ja, njut av de ljusa nätterna nu. De håller ju i sig ett bra tag till!

Ditte sa...

Nej, sommarsolståndet idag och 08 området har ju verkligen bjudit på ett strålande väder. Bara att njuta.
Kul med barn och hundar och lite fina teckningar på Starfish&Cofee.
Och nu är det kvällssolen som gäller.
Jag har ju himla tur för i nästa vecka ska jag till Kiruna och midnattssolen på resejobb så det ljusa hänger i.

Blogg.se har tramsat på och det är urtrist. Hade liknande problem som du har.
(Tyvärr är det ibland så på blogger och bloggplatsen också att man ska kryssa i en massa bilder för att kunna kommentera. Till ingen nytta. Men då ger jag upp. Och de som har bloggen vet ju inte hur träligt detta är eftersom de slipper eländet.)

nalta norrland sa...

Jag får alltid och att bocka av femtioelva cyklar, berg eller taxibilar när jag kommentera hos Dig, det hör liksom till 😃
Sommarsolståndet ja 👍 trots allt ä det ännu ljusa kvällar och nätter och då är det till framemot augusti så än klagar jag inte.
Solros är sommarblomma som möjligtvis kanske kan växa och bli hög som hus.
Dagens besök på Sjukstugan tillhör den sämsta sortens bemötande.

femfemman sa...

Solros är för mej en sensommarblomma. I mitten av augusti är den klar att slå ut bakom garaget.
Gott väder här också, men kylig vind.
Har ingen nytta av ljuset flr klockan 7 ... och tycker att det är gott när det mörknar vid nio.
Tiden går lite för fort... kom att längta tillbaka till vår och sipp-tider idag.
Ha det gott!

Susjos sa...

Underbara sommar! Visst är det häftigt med dessa ljusa nätter, nästan så jag skulle vilja jobba nu istället och ha semester den andra perioden! För när jag börjar jobba om en månad så är det väl inte fullt så ljusa nätter längre?
Ha det fint!

Freedomtravel sa...

Julbelysning året om, ja varför inte? Min mormor brukade ha både påskpynt och julpynt framme året om, eftersom hon tyckte att "det är ändå snart dags igen" ;)

Äventyret framtiden sa...

Här kan man fortfarande se krubbor lite varstans, någon stjärna och så vidare. Julen varar året om hos en del människor och valet är ju fritt, var och en på sitt vis.
Sommarnätterna i Norden är magiska, tack för att du delar en av dem med dig här på bloggen. Jag suger i mig där jag sitter i mörkret på nätterna , men istället har jag sällskap av kväkande grodor och spelande syrsor. Allt har sitt.

En fin onsdag önskas!

Ama de casa sa...

Snygga alster på gatan där :-)
Problemet att kommentera hos bloggpunktesse har jag haft länge. Att få den där bocken att fastna är stört omöjligt ibland.
Det där med att spotta skal från solroskärnor omkring sig var man än går, så funkar det fortfarande här i Spanien... Mycket skräp blir det!

Jag gillar när det blir mörkt, fast inte vintermörkt som det blir i Sverige under den mörkaste årstiden.

Geddfish ♥ sa...

Fina T-shirts, ja! Jag har också flera stycken och i olika färger, så bra kvalitet på dem.

Det där med strul att kommentera det råkar jag också ut för. Däremot aldrig på din blogg. Blogg.se är besvärlig och Bloggplatsen, där försvinner ofta texten innan jag hinner trycka publicera. Inga problem med Wordpress. Jag tror vi har det lite olika.

Härligt ljust nu!🌻

christian sa...

Fina vardagsbilder i vanlig ordning . . . apropå blogg.se, har själv haft problem att komma åt min egen blogg å även påtalat det för kundtjänst men inte fått någon förklaring.....

Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv sa...

Haha alltså skrattade gått åt "julbelysningen" Jag har också min året rjt. Men den lyser inte året runt. Är dock för lat för att ta ner den och sätta upp i kylan varje vinter 🤣😅.

När jag läste 0:42, så fick jag det till 4:00 först, tänkte vad gjorde du uppe då? Men läste om och då blev det ju genast mer logiskt.

LillaSyster sa...

blogg.se lever gärna sitt egna liv, ibland kommer man inte ens in för att kunna blogga......att klaga hjälper inte, vet inte ens varför de har en support för något svar får man inte. Ja, ja det brukar lösa sig.
Sommar helt underbart var det igår, idag något mer ostadigt dock inget regn men molnigt och regnet hängde i luften ett slag i förmiddags. Ha en bra kväll och så fint det målat på asfalten =)

Paula Merio sa...

Visst kan man ha belysning på balkongen året om, ifall man så önskar. Jag har bara sett några adventsljusstakar i vissa fönster man passerat...
Himla gullig tusenfoting, räknade du föttrorna? Jag tycker det är lite sorgligt med sommarsolståndet för det innebär trots allt att det går åt andra, dvs. fel håll från o med nu! Men okej, det dröjer innan kvällarna mörknar, i alla fall en dryg månad!