tisdag 14 juni 2022

Tisdagsobservationer

För första gången på tre veckor fick vi tre lättare regnskurar à fem minuter idag.

Nybyggen vid Roslags Näsby. Som ni ser kan de boenden ramla ned från sängarna direkt in på Roslagsbanan. Observera att balkongerna vetter mot norr och öst. Något jag inte begriper, inte i Skandinavien i alla fall. Vår egen balkong vetter mot sydväst:-)

Det är många som lovordat Lidls blommor, både snittblommor och de i krukor. Tyvärr kan jag inte instämma i hyllningskören hos min lokala butik. Vad det än är ni ser på bilden så är blommorna åtminstone "anti mygg".


Tyvärr har det populära temat ”Selfie” tagit sommarlov, så vi som deltagit i utmaningen får snällt komma på något annat och helst något intressant att blogga om. Mmmmhhhhhhh… Okej, jag tar några av Orsakullans frågor och tre dagsfärska bilder, som inte har något med inlägget att göra men definitivt gör rubriken rättvisa;-)

Det godaste jag vet – Bläckfisk i olika former och skaldjur.

Att konfrontera någon är – helt okej. Men då vill jag vara hundra procent säker på min sak.

Ur bokhyllan – hur mycket som helst, men ingen feelgood. Passar på att ta ”Dominodöden” av Jonas Moström ner från hyllan. Bok 2 i en trilogi. Både ettan och tvåan var helt suveräna. Ska absolut köpa trean också.

När en svart katt går över vägen – bromsar jag in oavsett kattens färg. Om man är skrockfull i England, Irland och Tyskland betyder en svart katt tur, men bara om den kommer från vänster. I resten av Europa och i USA för katten en otur med sig oavsett om den kommer från höger eller vänster. Läs mer här.

Det är Orsakullan som håller i ”Juni 30 dagar”.

17 kommentarer:

LillaSyster sa...

De tråkiga Lidelblommorna ser ut som någon slags doftpelargon....Du får gå dit och röra lite vid bladen och känna om det doftar något. 10mm regn hade vi fått när jag var på jobbet. I stadsdelen jag var på jobb kom inte en droppe. Ha en bra kväll!Vi lyxade till det med ett glas rosé =)

Geddfish ♥ sa...

Lidl brukar ha prisvärda och bra blommor, både kruka och lösa. Nu har jag inte varit på Lidl alls på länge. Inväntar läge för torghandel.

Igår blåste det, därför såg jag frusen ut. Idag var det toppenväder, är precis hemkommen.

Inte konstigt du har varm balkong! Sydväst, jo jag tackar, jag! Jag har åt sydost.

Nej, jag hade antikroppar ungefär 3 månader efter Omikron, så nu var det läge. Nästa omgång om 4 mån. Så du tog 3 sprutor, vad bra!

femfemman sa...

Har inte handlat på Lidl på år och dag.Har köpt rosor där ett antal gånger, då för länge sedan. De höll sig jättelänge
Regn behövs! Vi har fått en del, vilket gör att växterna trivs och gräsmattan är tät. Saknar dock den riktiga värmen. Vill sitta på en strand och läsa en bra bok, och hoppa upp och ner i plurret. Gärna simma några hundra meter längs stranden.
Balkong i norrläge. Fy attan! Vi har altanen i söderläge. Njutbart mars till oktober. Fast när det är högsommarvärme får jag sätta mig under äppelträdet.

Jossu sa...

Det låter som att regnet var välbehövligt, och kanske hade behövts mer nederbörd än dessa korta skurar.
Jag har bara smakat på bläckfisk en gång och det var ingen höjdare. Det var som en bit gummi. Hur jag än tuggade så blev biten inte mindre.
Antar att det var dåligt tillagat och att bläckfisk inte alls ska vara så svårtuggat, så borde ge det en ny chans.

Äventyret framtiden sa...

Min far spottade alltid över axeln (på sig själv) när en svart katt gick över vägen, oberoende riktning, sen sade han tvi, tvi, tvi. Jag tyckte att han var tossig förstås.
Balkong i norrläge låter inte särskilt väl genomtänkt..men så minns jag att min barndomsbalkonger var i norrläge, norrväster och norröster. Norröster sol på morgonen, norrväster sol på kvällen, däremellan rätt så skuggigt.

Klimakteriehäxan sa...

Idag har vi haft alla tänkbara väder på Södermalm utom snöyra! Katter hanterar likadant oavsett färg.

Ditte sa...

Blommorna från Lidl så mer än lovligt trista ut.Skulle inte köpa dem alls.
Kul att se lite från nybyggena. Men vem vill ha balkong i Sverige i norr?
Uppenbarligen några. Men kanske de får reducerad hyra.
Har också balkong mot sydväst.

😀

Susjos sa...

Såklart öppnade himlen sig när jag tog cykeln till pendeltåget ikväll, det var bara att ta upp paraplyet och försöka leda cykeln och samtidigt inte bli blöt. När jag kom till Stockholm södra sken solen igen, så det var verkligen inte långa regnskurar!
Tack för boktipset!
Ha det gott!

Ama de casa sa...

Tog dom verkligen betalt för dom där halvdöda blommorna? Jag skulle inte ha slagit till...
Klart man måste bromsa in när det kommer djur på vägen - oavsett färg eller art.

christian sa...

Här har vi haft både åska å regn, det behövs å är man inomhus lider man ju inte, tvärtom så myser man, framförallt när det blir regnbågar som det har varit många gånger i år!
Här i Örebro envisas man med att bygga alla balkonger åt gatan till . . . ?!? Se å synas eller ?!?

nalta norrland sa...

Missade Lidl igår fastän vi körde förbi… möjligtvis berodde ”missen” på att ingen av oss var så värst intresserad av denna affär, fick dock veta av min svåger som bor i Sollefteå att Lidl går himla bra och nu ska bygga ut och bli otroligt stort… för en matvarubutik i Inlandet.
Jo yes jag somnade ovaggade 😵‍💫 helt jäkla slut på… även idag.
De där balkongerna vill jag inte bo i, lite kuvös känsla.

Musikanta sa...

Jag skulle nog tycka det vore skönt med en balkong i norrläge eftersom jag har väldigt svårt att uthärda värme. Och på en balkong i söder skulle jag nog inte kunna vistas alls när det är hett på sommaren. Men för den som gillar att solbada är det förstås tråkigt...
Jag läser nästan bara böcker av kvinnliga författare. Jonas Moström känner jag inte till men han kanske är läsvärd? I vilken genre?
Klart man måste säga tvi, tvi, tvi när en svart katt springer över vägen. Spelar ingen roll från vilket håll den kommer :-).
Ha det gott önskar
Ingrid

Paula Merio sa...

Dom såg allt lite vanvårdade ut blomstren på Lidl. Annars är ju idén fantastisk, om de avger en antimygg-doft! Bläckfisk har jag ätit några gånger, dock ingen gång som jag tyckt det varit speciellt gott, kanske fel tillagningssätt, för inte ska de väl kännas som gummi i munnen?
Feelgood, får jag rysningar av, och inte mysiga såna utan huva-rysningar. Nu måste jag vidae och läsa Lidlbladet

Carita Liljendahl sa...

Tackar stort för bilderna från Roslags Näsby - mina gamla hemtrakter <3

Anonym sa...

We are a small TICA registered cattery. We have exceptional Munchkin Kittens For Sale and munchkin cat for sale exclusively to pet homes. TICA Registered, Vet Vaccinated, Guaranteed. We specialize in Munchkin/Scottish Fold Kilt. Our kittens are raised in cage-free and social environments.
They live with us in our home. All kittens are freely interacting with the family every day. They are free to run, jump and play. We have a designated kitten-proof playroom to ensure their safety. Our goal as a breeder is to breed the healthiest and sweetness kitten so that your family has nothing to worry about except enjoy the cuteness overload from having the sweetest kitten.

Sharon sa...

Myland Munchkins Home is a small and friendly cattery. Each of our munchkin kittens grows up in our home, where it is clean and healthy. From the time they are born, they all get a lot of love and care, which makes sure they are all sweet, friendly, and well-adjusted.

Jennifer Brisson sa...

Munchkin kittens are an exceptionally popular breed, and they can be found online at sites like Craigslist and Petfinder frequently. But with so many options to choose from, how do you choose the right Munchkin kitten for sale? Is this breed right for you? Here’s what you need to know about munchkin kittens for sale before you go shopping!