torsdag 23 juni 2022

Tråktorsdag

Här samlas alla staket in. Gångvägen som var perfekt asfalterad i decennier är nu en dammig stig fylld med makadam...

Det här är en fot för en flaggstång. Eller var rättare sagt. Nu fungerar den som papperskorg och askkopp.

Ett ovanligt sätt att skapa eterneller;-)


Till en början med vill jag citera Anna-Lena som kommenterade förra veckans inlägg till Tråktorsdag så här:

- Och du, när nu torsdagen är en bra sådan, strunta i det urfåniga temat, som stödjer negativitet! Borde bojkottas!

Ingen bojkott
En väldigt tråkig kommentar kan jag tycka, speciellt med tanke på att temat ju är uppfunnit med en twist så att säga, med glimten i ögat. Men som maken brukar säga: ”humour doesn’t travel”. Men vi är några stycken som har ungefär samma humor, och det är glad för. Kommer absolut inte bojkotta temat. Om man inte gillar idén med Tråktorsdag är det ju bara att hoppa över inläggen. Svårare än så här är det inte.

Innergården
Höll på att skratta ihjäl mig idag. Kolla förra veckans tråkiga bilder av innergården här. Enligt HSB skulle etapp 2 av gårdens ”renovering” vara klar till midsommar i år alltså, inte 2023. Men det gick ju inte så bra på grund av leveransproblem. Ja, vad gör mån då? Man gömmer helt enkelt alla gropar som var tänkta att bli installationer, fyller på med makadam, forslar bort staketen och vips är innergården ”klar”. Kommer aldrig mer gnälla över gatu- och trädgårdsarbeten i Spanien. Jag lovar.

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag. 

PS. Resterande bilder har ingenting med texten att göra, men visst är de tråkiga;-) DS. 

15 kommentarer:

Ditte sa...

Verkligen trist med att er gård fortfarande är under förbättring. Men så lär den ju vara ett tag.
Kanske var det billiga leverantörer i upphandlingen. Vad vet jag, men trist att det tar sån tid.
Å andra sidan får en glädja sig åt annat.
Vet ju att "Tråktorsdag" uppfanns med glimten i ögat men det är inget tema jag hängt på. (Men läser gärna Kajsa Kisas blogg när inlägg kommer.)
Är glad för Skyltsöndag som jag gärna hänger på och gillar. Även Gems Weekly kändes stimulerande och likaså de selfies som Klimakteriehäxan startade och som sedan blev en stafett. Men man väljer ju själv vad man vill ta sig an.
Och visst hade vi i varje fall hilma tur med vädret idag.

nalta norrland sa...

Er innergård är verkligen TRÅKIG och det hela veckan lång, men det är tråkigt att det som faktiskt var bra numera är dåligt 👎
När det gäller Tråk-torsdag och Glad-måndag får man höra precis som man vill… delta eller inte, allt är frivilligt.
Min mor bjöd oss på kaffe, läsk & bakelse i Dorotea, som Du vet är jag kinkig 🤪 men jag drack kaffe och Elin valde en chokladboll medan min mor tog en jordgubbsbakelse - alla nöjda, även om min mor tycker att jag är ”tråkig” 😉 som inte fikar. Om jag inte hade ätit frukost en timme innan vi var i Dorotea hade jag kunnat valt en räkmacka, men nu kände jag inte för det.
I morgon midsommarafton… vad har Ni för planer? Jag har funderat på att bjuda min mor på middag… bara för att jag är snäll ☺️

Anni sa...

Nu har jag läst tillbaka massor av missade inlägg, sett bokmärken, skyltar och eländesarbeten på din gård. Plus missat din födelsedag! Måste säga att bortsett från evighetsarbetet så gillar jag allt liv som utspelar sig på gården - alla boulespelare, filminspelningarna (reklam?), fikapauserna ... Umgänget! Det känns som om stadsplanerarna faktiskt lyckades när ditt speciella hus byggdes, vilken skillnad mot alla ödsliga gårdar runt om i landet.

femfemman sa...

Är väl så att jag inte kan se glimten! Ha en fin midsommar!

LillaSyster sa...

Hoppas att de fixar till det sista då leveranserna kommer fram=) Ha en bra midsommarhelg! Det är redan varmt ute! Jippi!!!

Ama de casa sa...

Det ser verkligen inte fint ut där i er "park". Tänk att dom har lyckats med att misslyckas när dom haft så lång tid på sig...

Ha nu en riktigt fin och glad midsommar, ser ut att finnas alla möjligheter till det när man ser väderprognoserna. För om jag inte minns fel så är du hyfsat förtjust i sol och värme :-D

christian sa...

Hahaha....nog är det spännande med innergården . . . å aldrig några problem att hitta på blogginlägg....

Anki sa...

Tråktorsdag gillas - även om jag inte är med själv, så uppskattar jag dina vinklingar :)
Du får väl njuta av att det är tyst och fint i "parken" ett tag :)
Glad midsommar BP!

Äventyret framtiden sa...

Jag ser framemot dina tråktorsdagar, alltid, även om jag kom hit först nu på fredag. Däremot tror jag att det är svårt att få till det tråkiga, för alltid finns ju en liten glimt humor mitt i, trots allt och det kanske är det som är själva vitsen med temat.
Vi har våra "gårdar" vi BP, lite gemensamt den här sommaren på något sätt. Intressant är det också och visst är det märkligt att folk alltid hittar hål att stoppa saker i när de går förbi. Rosen har sett bättre dagar :)
Glad midsommar!

Klimakteriehäxan sa...

Det som är tråkigt för mig kan ju vara kul för nån annan ...

Guldkryckan sa...

Negativitet?
Tjena tjena....så kan man ju tolka det om man vill, jag vill inte. ;)

Nån gång kanske de får ordning på er gård igen, nån gång.

Tillönskar dig en fin Midsommarafton Bp.

Hanneles bokparadis sa...

julgransfot till midsommarstång, fyndigt!

Geddfish ♥ sa...

Jag fick också en tråkig kommentar förra torsdagen.
Vi skriver ju med ett leende egentligen.
Glad Midsommar 🥰💐

Carita Liljendahl sa...

Men alltså!... inte kan man lägga skräp var som helst! Som om det inte längre fanns och bara försvann då man sätter dem i en julgransfot.
Renoveringar drar nu ut på tiden även hos oss, än finns det inte det ena och än inte det andra av komponenter och reservdelar osv. Leveranserna kommer inte när de ska, allt blir dyrare, även här.

KajsaLisa sa...

Ha ha, jag kanske var provocerande när jag skrev att din innergård var på rätt väg. Nu lyckades du skapa fantastiskt tråkiga bilder av den. Tack för länken.